Şimdi Ara

Windows 10 wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopum Windows 7den windows 10a yükselttikten sonra wifi ağlarını görmüyor ayrıca bazı fn tuşları çalışmıyor. Bunların bir çözümü yoksa Windows 7 ye geri dönmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eğer Fn tuşları için bir program yüklü değilse ondan olur . Mesela benim notebook Samsung marka settings uygulaması olmadığı için yükleyemiyorum . Bende de senin gibi bazı FN tuşları çalışmıyor ama çok da gerek yok . Wifi ağı sorunu driverdan kaynaklı olabilir aygıt yöneticisinden bir bak eğer orda sorun yoksa driver programı indir orda yüklü olup olmadığı çıkar eğer driver güncelleme çıkarsa driverın adını yaz googledan indir . Program sorun yaratabilir . Çözülemeyecek sorun yok hocam . W10 w7 çok daha iyi ve seri bir işletim sistemi .
  • Arkadaşlar bu sorun banim başıma direkt wifi'nin açılmaması olarak başıma geldi ve yapmadığım şey kalmadı lütfen bilen biri yardım etsin.
    Yaptıklarım;
    Driver güncellemek,
    Aygıt yöneticinden devre dışı bırakıp tekrar açmak, hatta kaldırıp tekrar yüklemek,
    regeditten bilmemneleri değiştirmek,
    komut sisteminden internetten bulduğum bir şeyi yazmak

    Yapabileceğim başka bir şey varmı? Ne olur yardım edin. Win7'ye döneyim diyorum ona da dosyalarınız silinmiş dönemezsiniz diyor, kafayı yiyeceğim:/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zubeyrtasci -- 11 Ağustos 2015; 23:35:49 >
  • Bilgisayarın tam modeli nedir ?
  • Ben de dün geceden beri uğraşıyorum, sonunda çözümü buldum.

    Benim laptop'umdaki wifi'i FN+F12 tuşu ile açıp kapayabiliyordum Windows 7 yüklüyken. Windows 10'a geçtiğimde aynı tuş kombinasyonunun sadece uçuş modunu açıp kapadığını farkettim, F12 üzerindeki ışık hep turuncu kalıyordu, normalde wifi'i aktif ettiğimde beyaz olması gerekirken.

    Sorunun Windows 10'la hiçbir alakası yok, driverlarla da alakası yok. Problem BIOS'da.
    Eğer Windows 10'a geçerken wifi'i kapadıysanız ve Windows 10'u o şekilde yüklediyseniz Wifi BIOS'dan hep kapalı kalıyor, aktif etmek için kullandığınız FN+F12 kombinasyonu da ne yazık ki çalışmıyor. Ubuntu'da bile çalışmadı. Ubuntu'da wifi adaptörün özelliklerini kontrol ettiğimde "Hard Blocked" olduğunu farkettim. Yani switch ya da bios'dan wifi adaptörü kapalıydı.

    Bende herhangi bir switch olmadığı için (FN+F12 her ne kadar wifi'i açıp kapayan bir kombinasyon olsa da bir switch yani anahtar değil eski laptoplarda olan anahtarlar gibi) bios'a girip bios'un varsayılan ilk ayarlarını yükledim. Ayarları kaydedip laptop'u tekrar açtığımda wifi ışığı beyaza döndü. Windows 10'da da wifi'im sıkıntısız çalıştı.

    Wifi çalışırken FN+F12 ne yapacak acaba diye denediğimde yine sadece uçuş modunu aktif edip kapadı, wifi'in ışığını hiç turuncuya çevirmedi, yani wifi'i donanımsal olarak kapamadı.

    Umarım bu çözüm işinize yarar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.