Şimdi Ara

Windows 11 23H2 güncelleme oyun performansını etkiliyor, sorun ise Defender

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 11 23H2 güncelleme oyun performansını etkiliyor, sorun ise Defender
    Microsoft Windows 11 23H2 güncellemesini yayınlayarak sayısız yeni özellik ve düzeltme getirdi. Ancak görünüşe göre güncelleme her kullanıcı için beklenen etkiyi yaratmadı. Bazı kullanıcılar Windows 11 cihazlarında oyunlarda genel bir performans düşüşü yaşadıklarını bildirmeye başladı. Performans sorununun temiz kurulumdan sonra bile devam ettiği ve termal bir nedenden ötürü de kaynaklanmadığı kullanıcılar tarafından belirtiliyor.



    Windows 11 23H2 oyun performansını düşüyor



    Yaşadıkları sorunları resmi Microsoft forumlarında dile getiren kullanıcılardan bazıları 23H2 temiz yüklemesinin neredeyse tüm kıyaslamalarda 22H2'ye göre yüzde 5 ila 8 arasında daha yavaş olduğunu iddia ediyor. Buna ek olarak, oyunlarda rastgele takılmalar ve performansla ilgili diğer sorunlar da yaşanıyor. En nihai çözüm önceki sürüme geri dönmek olsa da Microsoft, geçici bir çözüm de sunmuş durumda.



    Ayrıca Bkz.Windows 12, Haziran 2024'te çıkabilir: İşte detaylar



    Şirkete göre, kullanıcılar birkaç PowerShell komutuyla Microsoft Defender'ı sıfırlamalı, bilgisayarlarını yeniden başlatmalı ve ardından BIOS'ta CPU Sanallaştırmayı etkinleştirmeli. Ardından kullanıcıların, Windows Security'yi açmaları ve Core Isolation ayarları altında Memory Integrity'yi etkinleştirmeleri gerekiyor. Yukarıda belirtilen değişiklikleri yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlatıldığında, Hypervisor çalışıyor olacak ve Sanallaştırma Güvenliği etkinleştirilecek. Microsoft ve bu geçici çözümü deneyen çoğu kullanıcı bu adımların işe yaradığını bildiriyor. İlgili komutlara kaynak kısmından vaya buradan ulaşabilirsiniz.




    Kaynak:https://www.reddit.com/r/Windows11/comments/17ytpxr/cpu_performance_degradation_after_23h2_update/
    Kaynak:https://www.techspot.com/news/101048-windows-11-23h2-update-affecting-gaming-performance-but.html







  • Gta 6 için yeni vi iştetim sistemi bile cıkar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yaw kapatın bunların hepsini. tıkır tıkır yüzde 100 total performans ... defender önce bi ayağa kalksın da sonra tehdit algılasın. en büyük tehdit zaten kendileri. heryerden reklam fışkırıyor..!

  • Defenderine de daha birine de

    Bu "defender" yüzünden kaç defa çöktü pc, kaç defa disk cortladı. Oyunların sürekli kasmasına hiç girmiyorum :)

  • W10'da da son bir güncelleme yaptıktan sonra Steam oyunlarının açılışı gecikmeye başladı. NVMe.2'ye rağmen bekletiyor. Şu Windows bir doğru düzgün çalışır hale gelemedi, ya. Bir tarafını yapıyorlar, diğer tarafı bozuluyor. W 7'de hiç böyle şeyler olmuyordu.

  • Bırakıp macos'a geçelim hep beraber.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://support.microsoft.com/en-us/windows/options-to-optimize-gaming-performance-in-windows-11-a255f612-2949-4373-a566-ff6f3f474613

    Microsoft'un kopyala yapıştır haberin tam tersini önermesi dışında sorun yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • win iso dosyasından defender kaldırıp kullanıyouz gayet memnunuz

  • Haberde söylenen yöntem hiç mantıklı gelmedi bana. Bu özelliklerin sisteme daha fazla yük bindirmesi gerekmiyor mu? Memory Integrity, Sanallaştırma, Core Isolation falan bunlar güvenlik için iyi ama nasıl daha yüksek performans sağlıyor anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 4 Aralık 2023; 23:54:24 >
  • Kimse winrar, 7-zip desteği istemiyor. Kimse sayfalı explorer, sayfalı notepad istemiyor, ... herkesin ihtiyacı olan stabil olan ve zırt pırt arayüzü değişmeyen bir işletim sistemi. MS ise bunu becerebilmekten çok uzak. Ama malesef çoğunluğun da eli mahkum.

  • Defender windowsun kaynanası gibi, her ota, boka karışıyor zaten, huzur evine gitme vakti gelmiş anlaşılan.

  • Benim pcde güncellemeden sonra sapıtmaya başladı. Gpu driverını temiz kurulum ile güncelledim, şimdilik problem yok. 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft bunları kullanmak için yapmıyor ki.. Satmak için yapıyor. Ondan böyle. Kendileri linux vs kullanıyordur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncellemeden sonra bende de 2. Monitör açıkken amd frame generation çalışmaz oldu. 2.monitörü bağlantıdan çıkartıp anca öyle frame generation çalışıyordu buna rağmen rde2 de 160 170 fpalerde gezerken 120 fpslere geriledi. İyice içine etmeye başladı bu miko.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Win10 da bende ara ara mavi ekran hatası yiyorum, MPC-HC kullanırken bazen ekranda sarı sarı benekler çıkıyor ekran gidiyor geliyor 5 saniye sonra kararıp, PC nin anasını ağlatıyor. İlk defa da 16gb ram hatası yedim win10 da. Kullanımım ise hiç artmadı aynı uygulamalar aynı şeyleri kullanırken. Win10 iyice sapıtmaya başladı sürekli değişik hatalar alıyorum. Her güncellemeden sonra sapıtıyor pc.

  • Güncellemeden sonra benim pc annemin evine gidiyorum dedi ve gitti.

  • 12 ile düzeltirler sorunları

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.