Şimdi Ara

Windows 11 Çift Monitör Ekran 1 Ekran 2 değiştirme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung LS24AG30ANUXUF Odyssey G3 24" 1 ms 144 Hz Full HD Çerçevesiz Oyun Monitörü


    Bugün bu monitörü aldım önceki monitörüm oldukça eskiydi ilk başta çıkarıp kenara kaldırdım ancak sonra çift monöitör kullanma fikri geldi aklıma bunun üzerine çift monitör nasıl kullanılır üzerine bir video izleyip eski monitörü bağladım kısa bir süre için her şey iyiydi ancak sonra bir sorunla karşılaştım bilgisayarım her nasıl oluyorsa eski monitörü her şart altında Ekran1 olarak görüyor ve örneğin BİOS'a girdiimde iki ekranda açık olmasına rağmen sadece eski ekranda açılıyor BİOS. Bunun gibi birkaç sorun daha yaşadım Windows ayarlarından 2. ekranı yani yeni olanı ana monitör olarak ayarlamama rağmen eski monitörün adı Ekran1 yeni monitörün adı Ekran2 olarak geçiyor ne yaptıysam düzeltemedim.


    Denediklerim:

    1) Aygıtlar ve yazıcılar ayar sekmesinden eski monitörün adını bulup cihazı kaldırmak ( bunu yapmam rağmen monitörün bağlantısı kesilmedi ve kullanmaya devam edebildim kısacası hiçbir işe yaramadı gibi)

    2) monitörün bağlantı kablosunu çıkartıp driver booster yardımıyla bağlantısı kesilmiş cihaz verileri temizlemek.

    3) monitörün bağlantısını kesip BİOS a girip VGA detection ayarını false duruma getirdikten sonra bilgisayarı açıp monitörü bağlamak.


    Eski Monitör: Samsung marka oldukça eski 60Hz bir ekran bağlantısı VGA yani

    Windows 11 Çift Monitör Ekran 1 Ekran 2 değiştirme.


    bu.


    Yeni monitörün bağlantısı HDMI.


    Sistem özellikleri:


    Windows 11 Çift Monitör Ekran 1 Ekran 2 değiştirme.

    Yardımcı olan herkese teşekkür ederim iyi günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Kagura -- 28 Şubat 2023; 21:48:18 >







  • Ben display fusion kullanıyorum genel olarak istediğim çoğu şeyi yapıyor, biraz hantal bir program ama iş görüyor genel olarak.


    Bios neye göre monitör seçiyor bilmiyorum, belki bağladığınız girişlerin sıralaması değiştiriyordur.

  • Cevabınız için teşekkür ederim önerdiğiniz programı kurdum ve biraz kurcaladım ancak ekran numarasıyla ilgili bir ayar bulamadım. bunun üzerine;

    Önce BİOS'un ayarlarını sıfırladım sonra bilgisayarı kapatıp ana kart üzerindeki pili çıkartıp geri taktım ardından BİOS'u daha yeni bir sürümü ile flash bellek üzerinden güncelledim bütün bunları yaparken eski ekranım yani Windows ekran ayarlarında Ekran1 olarak geçen ekranımın VGA bağlantı kablosu kasaya takılı değildi yani bağlantısı kesilmiş bir durumdaydı. bütün bu işlemlerden sonra bilgisayar açık iken VGA kablosunu kasaya bağladım ve ne göreyim... hala eski ekran numarası 1 ve yeni aldığım monitör ise Ekran2 olarak geçiyor. kısacası aklıma gelen her yönteme başvurmama rağmen hala sorunu çözemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Kagura -- 2 Mart 2023; 16:50:37 >
  • VGA ekran 1 (öncelikli)
    HDMI ekran 2

    Ekran kartı işlemcininkini kullanıyorsunuz sanırım biosa girip ekran görüntü sıralamasını değiştirebiliyorduk diye biliyorum. Şuan PCye ulaşamadığım için detaylı bilgi veremiyorum. Anakartınızın bios ayarlarını kontrol ediniz.
  • 0Kagura kullanıcısına yanıt

    Sağ tık "Monitör Profiles" kısmında var. ücretsiz versiyonda kapalı olabilir veya zaten windows üzerinden yapamıyorsanız beceremiyor olabilir.

  • Xentios hocam ayarın display fusion da tam olarak nerede yer aldığını görsellerle anlatma şansınız var mı ayar var demişsiniz ama ben bayağı kurcaladım bulamadım. Cevabınız için teşekkürler.

  • Dostum çözebildin mi bilmiyorum kasandaki bağlantıları ellemeden yeniden başlatıp bios a gir.


    Sistem hangi monitörü 1. ekran olarak algıladı ise(ekran ayarlarında 2. ekran olarak gözüken monitör için bunu ana ekran yap seçeneğini seçmiş olman bir şey değiştirmez) bios sistemin 1. ekran olarak algıladığı ekranda açılacaktır.


    Bios unda monitör seçme gibi bir seçenek yoksa diğer arkadaşın dediği gibi muhtemelen olmayabilir bende yoktu bios ekranındayken vga, dp, hdmı bütün kabloları bağlantıları kasandan çıkar hangi erkanın 1. ekran olmasını istiyorsan onun bağlantı kablosunu tak sadece.


    İlk başta görüntü gelmeyebilir tak biraz bekle görüntü gelmez ise görüntü gelene kadar diğer girişlere tak bekle (sadece 1. ekran olmasını istediği monitörün kablosunu) mutlaka birinde görüntü gelecektir.


    Bios ta bir ayar yapmana gerek yok bios tan çıkıp Pc ni aç ve diğer monitörünü tak istediğin monitörün 1. ekran olarak geldiğini umarım ki göreceksin.


    Ben iki tane display port kullanıyorum aynı sorunu yaşıyordum bu şekilde çözdüm senin girişler farklı bu işine yarar mı bilmiyorum ama ben bu saçma sorunu bu şekilde deneme yanılma ile çözdüm umarım sende de aynısı olur.



    Saçma sapan teoriler üretmeyeceğim ama biosu açan ekran ana ekran olarak algılanıyor olabilir bilgisayarı formatlarken görüntü birimine bağladığın ekran ilk ekran olarak algılanıyor olabilir ekran kartı portlarının öncelik sırası olabilir bu kısmı ben değil üst düzey bilgi sahibi olanlar bilebilir ama kesinlikle bir bozukluk olduğunu sanmıyorum yanlışım varsa düzeltirse çok sevinirim anlaşılması zor yazım ve imla hatalarımı es geçin umarım yardımcı olabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HurdaG -- 28 Şubat 2024; 1:20:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.