Şimdi Ara

Windows 11'de zorunlu değişiklik: Edge tarayıcı ve Bing kaldırılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 11'de zorunlu değişiklik: Edge tarayıcı ve Bing kaldırılabilecek
    Avrupa’daki büyük teknoloji şirketleri hakkında devam eden antitröst davaları sürerken, Microsoft, Dijital Pazarlar Yasası ile uyumlu hale getirmek için Windows 11’de birtakım değişiklikler yaptı. Kullanıcıların servis sağlayıcılar arasında seçim yapmasına ve tümü olmasa da çoğu önyüklü gelen uygulamayı kaldırmasına izin verilecek.



    Ayrıca Bkz.Windows 11 23H2 temiz kuruluma hazır: ISO dosyası çıktı



    Dijital Piyasalar Yasası'na uyumluluk



    Windows 11’de de yüklü gelen Edge web tarayıcı dışında Bing Search, Windows Arama bölümünden de kaldırılabilecek. Kullanıcılar ayrıca önceden yüklenmiş birkaç Microsoft veya iş ortağının uygulamalarını kaldırabilecek. Araç takımı bölmesinde MSN haber akışı kaldırılabilecek. Böylece kullanıcılar widget bölmesini karmaşık hale getiren tüm haber akışları ve reklamlar olmadan yalnızca ihtiyaç duydukları widgetları kullanabilecek. Ancak, Dosya Gezgini ve Windows Phone Link gibi kaldırılamayacak birkaç uygulama da var.



    Microsoft, bu değişikliklerin AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) bölgesinde geçerli olacağını belirtti. Dolayısıyla bu tür değişikliklerin Türkiye dahil başka ülkelerde kullanıma sunulup sunulmayacağı belli değil.



    Microsoft, varsayılan uygulamalara ilişkin de açıklamada bulundu. Microsoft, kullanıcılara tercih ettikleri varsayılan uygulamaları seçme seçeneği sunuyor ancak Windows 11 bazen bu tercihleri sıfırlıyor ve önceden yüklü uygulamaları kullandırmaya devam ettiriyor. Windows 11 artık hangi uygulamaların varsayılan olarak seçildiğini anımsayacak. Ayrıca kullanıcılara Windows 11 hesaplarının Microsoft hesaplarıyla senkronize edilmesini isteyip istemediklerini de soracak.




    Kaynak:https://blogs.windows.com/windows-insider/2023/11/16/previewing-changes-in-windows-to-comply-with-the-digital-markets-act-in-the-european-economic-area/
    Kaynak:https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/microsoft-will-let-windows-11-users-in-europe-uninstall-edge-bing-and-disable-ads-in-eea-dma







  • Silerken de kırk kere sorar şimdi

  • Onedrivedan da rahatça kurtulabilsek keşke

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sivas beyi S kullanıcısına yanıt

    Zaten Kaldırabiliyoruz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız edge tarayıcısı Chrome'dan daha kullanışlı ve hızlı geliyor bana

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Veri hırsızı Microsoft!

  • ilginc devirlere geldik, parasini verip aldigin cihazlarin sahibi sen degilsin, ureticisi yazilimcisi kendi maliymis gibi istedigini yapiyor.

  • sivas beyi S kullanıcısına yanıt

    Debloat yazılımları o işi görüyor. Hemen herşeyi silebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa Birliği olmasa halimiz duman.

  • Sadece windows değil ios ve androidde de gereksiz uygulamalar kaldırılabilmeli. Bu uygulamaları sonradan mağazadan indirilebilecek şekilde sunmalılar.

  • bu on tanimli uygulama olayindan o kadar tiksiniyorum ki, ya arkadas insanlarin yerine dusunmeyin be, parasini vermisiz almisiz daha salin bizi lanet olsun. windows'ta ya custom iso yapip icinden defender vb ivir ziviri kaldiriyorum, bazen linux live iso ile sistemi boot edip baya bildigin kalsorleri siliyorum windows icin.

    Smart tv telefon aliyorsun ordada ayni tatava. Yahu kardesim ben android tvmde netflix istemiyorum prime tv istemiyorum niye bunlari kaldirtmiyorsun bana ? gidip wifi debug aciyorum pc den tv ye baglanip tvdeki uygulamalari tek tek kaldiriyorum. Iyide neden bu eziyeti cekiyorum ya, AB de olmasa zaten teknoloji caginda bu sirketlere kimsenin dur diyecegi yok. Hos AB vatandasini mi dusunuyor yoksa kendi sirketlerini mi koruyorlar bilimiyorum, ama kimin umurunda en azindan birisi dolayli yoldan hakkimi savunuyor.

  • en doğrusu , kimse kullanmıyor zaten.

  • Microsoft un böyle bir karar alacağına inanmıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oduncu28 -- 19 Kasım 2023; 7:46:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olması gereken şey, fakat Edge tarayıcı şu an bence en iyisi, herkese tavsiye ederim. Yapay zekâ entegrasyonu, özellikleri ve mağazası ile çok önde. Diğer tarayıcılar yanında sönük kalıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.