Şimdi Ara

Windows 11 güncellemesi AMD sürücülerinde sorunlara neden oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 11 güncellemesi AMD sürücülerinde sorunlara neden oluyor
    Windows 11'in son güncellemesi, Adrenalin sürücüsünün kontrol panelindeki ayarları varsayılana sıfırlayarak AMD kullanıcılarının sorun yaşamasına neden oluyor ve "rahatsız edici" bir deneyime yol açıyor. Son Windows 11 güncellemesi çok sayıda değişiklikle birlikte gelmiş ve beklenen Windows Copilot asistanını işletim sistemine entegre etmişti. Sorun da zaten bu asistandan kaynaklanıyor gibi görünyüyor.



    AMD sürücüsünde fabrika ayarına geri dönme sorunu



    Sorun ilk olarak AMD'nin forumlarında ortaya çıktı ve kullanıcılar Adrenalin kontrol panelindeki ayarlarının varsayılana sıfırlandığını bildirdi. Bu sorunu yaşayan kullanıcı sayısının hatırı sayılır derecede fazla olduğunu görülüyor. RX 570’in olduğu sistemimde benzer bir durumla karşılaştım ancak sürücüdeki tüm ayarlar bundan etkilenmedi. Adrenalin sürücüsünde kısayol tuşlarını sürekli kapalı tutarım ancak bunların aktif hale geldiğini tespit ettim.



    İlgili sorunun arkasında Windows 11 KB5030310 toplu güncellemesinin olduğu bildiriliyor. Öte yandan çoğu kullanıcı sürücü ayarlarını zaten hiç değiştirmediği için genel olarak bu “fabrika ayarına” dönme sorunu çok geniş bir kitleyi etkilemeyecektir. Bunun sürücünün işlevselliği üzerinde herhangi bir etkisi olmasa da, bilgisayarınızı her yeniden başlattığınızda ayarlarınızın sıfırlanacak olması biraz can sıkıcı olabilir.



    Ayrıca Bkz.Windows Copilot’u denedik: Neleri ne kadar doğru yapabiliyor?



    Ne AMD ne de Microsoft konuyla ilgili bir yanıt vermemiş olsa da, AMD forumlarındaki bir kullanıcı "vivetool" kullanımıyla ilişkili geçici bir çözüm geliştirdi; bu çözüm kısaca, sorunun asıl nedeni olan Window Copilot'u devre dışı bırakıyor. Bu aracı kullanmak istemeyenler aşağıdaki yolu da deneyebilir:



    Windows 11’de Copilot’u devre dışı bırakma



    Windows 11 güncellemesi AMD sürücülerinde sorunlara neden oluyor




    1. Ayarlar'ı açın.

    2. Kişiselleştirme'ye tıklayın.

    3. Sağ taraftaki Görev Çubuğu sayfasına tıklayın.

    4. "Görev çubuğu öğeleri" ayarları altında, "Copilot (önizleme)" özelliğini kapatın.



    Adımları tamamladıktan sonra, Copilot düğmesi artık Görev Çubuğu'nda kullanılamayacak. Ancak, sohbet robotunu çağırmak için "Win + C" klavye kısayolunu kullanmaya devam edebilirsiniz. Copilot’u tamamen devre dışı bırakmak için ise şu adımlara devam edin:



    Windows 11 güncellemesi AMD sürücülerinde sorunlara neden oluyor




    1. Başlat'ı açın.

    2. Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni arayın ve uygulamayı açmak için en üstteki sonuca tıklayın.

    3. Aşağıdaki yolu açın: Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Copilot

    4. "Windows Copilot'u Kapat" ilkesine sağ tıklayın ve Düzenle seçeneğini seçin.

    5. Etkin seçeneğini seçin.

    6. Uygula düğmesine ve ardından Tamam düğmesine tıklayın.




    Kaynak:https://wccftech.com/windows-11-update-problem-amd-adrenalin-control-panel-resets-settings-to-default/







  • 15 yildan sonra Amd ekran kartına geçeyim dedim... rx 6700 Sapphire pulse aldım. Sürücüsü ayrı dert.. oyunlarda kasılmalar ayrı dert.. yazılımı ayrı komedi. Windows 11'e yükselttim bir kaç ay önce... olan sorunlar daha da büyüdü. Geri döndüm 10'a sabahına. Düşünsenize bunlar 2020/2023 yılları arasında başımıza geliyor. Bir daha Amd ekran kartı almam sanırım. Paramız olursa bir gün oyun oynamama kararı da alırsam direk MAC alacağım sanırım..
  • Bende sürekli çökmelere sebep oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende hiçbir sorun sıkıntı yok

  • 15 yildan sonra Amd ekran kartına geçeyim dedim... rx 6700 Sapphire pulse aldım. Sürücüsü ayrı dert.. oyunlarda kasılmalar ayrı dert.. yazılımı ayrı komedi. Windows 11'e yükselttim bir kaç ay önce... olan sorunlar daha da büyüdü. Geri döndüm 10'a sabahına. Düşünsenize bunlar 2020/2023 yılları arasında başımıza geliyor. Bir daha Amd ekran kartı almam sanırım. Paramız olursa bir gün oyun oynamama kararı da alırsam direk MAC alacağım sanırım..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Windows 8 dede 10da da hep AMD driverinla çakışan güncellemeleri mevcuttu windowsun sanki bilerek yapıyorlar çoğu driver sorunu hep Windows kaynaklı Windows advanced micro devices güncellemelerini engellediğimden buzamana kadar kullandığım 3 AMD kartında hiç bı sorun yaşamadım

  • Windows 11 Güncelleme. cok dertse çak windows 10 ile devam et Lanet 11 zaten facia bir yer düzeltilirken bir ye patlıyor kobay faresi gibi lanet işletim sistemi

  • SonatTürkoğlu QUHSD S kullanıcısına yanıt
    Ben 6800 XT kullanıyorum, PC lisans gerektiren her şey lisanslı orjinal şekilde kullanıyorum. Bahsettiğiniz sorunların hiç biri yok. Bilgisayarınıza içinde binary olarak ne sokuşturulduğu belli olmayan yazılım ve oyunlar sokarsanız böyle bir deneyim alırsınız. Son kullanıcı olarak driver da ne sorun yaşayabilirsin ki? Otomatik stable kanaldan günceller keyfine bakarsın. Benzer şeyleri Intel kullanıcısı da Nvidia kullanıcısı da belirtebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SonatTürkoğlu QUHSD S kullanıcısına yanıt

    Ben de böyle ciddi sorunlar olmadı ama bir oyunda amd kartlar sorunlu olduğu için anlık sürekli fps droplar alıyordum. Onun haricinde ciddi sorun yaşamadım. Arada ciddi fiyat ve vram farkı da vardı. Tabi paran varsa nvidia daha iyi ama 8 gb vramli 4060 ların fiyatları çok yüksekti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayadır bir Restart atma sorunum var acaba bundan mı?

  • 6900xt var hiçbir işe yaramıyor. saçma sapan sorunlar ile boğuşmak istiyorsanız amd ekran kartı alabilirsiniz. paranla rezil oluyorsun resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msarpaym -- 6 Ekim 2023; 22:09:18 >
  • mhasturk kullanıcısına yanıt
    boş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun yaşayanlar Bilgisayar restart mı atıyor?

  • Sorun yaşayanlar Bilgisayar restart mı atıyor?

  • mhasturk kullanıcısına yanıt

    Boşuna dil döküyorsunuz, zannedersiniz dert satmışlar. Aldığı kart arızalı olabilir, psu yetersiz olabilir, sistemdeki diğer bileşenlerde sorunlar olabilir vs. ama yok ekran kartı kötü. Aynı sisteme başka bir marka kart takmış sorun yaşamamış gibi boş boş yorumlar. Ha sistemde neler yüklü, nasıl kullanıyor bilemiyoruz elbette.

  • Bu sefer "devasa sorunlar" diye başlık atmamışsınız neyse ki, gelişme var. :)

  • 1 yıldır 6800 kullanıyorum sağdan soldan görüp ergen hevesiyle karta downclock yapıp woltaj değerleriyle oynarsanız başınız tabiki ağrır. tak kullan kartı asıl amd dir. kurcalamıcaksın.


    yağ gibi akıyor mubarek 4070 in yarı fiyatına.

  • Bende bu "Copilot" kısmı gözükmüyor aynı yere gidiyorum Win 11 güncel olduğu halde?

  • Doğru ben de rx570 8gb kullanıcısı olarak aynı sorunu yaşadım. Ekran kartını soforlamayı denedim ilk başta daha beter oldu. Sonra tüm AMD yazılımlarını kaldırarak tekrar readon software indirdim. Bu sürümde readon pro yazıyordu sanırsam kırmızı renkli değil mavi renkli bir versiyonu indi bu sefer PC ye. Ben seçmedim otomatik algılama onu uygun görmüş ??. Neyse sonuç olarak bu işlemlerden sonra normale döndü.

    Ekran kartı: MSI Rx 570 oc 8gb armour

  • Sanki bilerek yaparmıs gibi AMD nin hem islemci hem VGA larında adam gibi optimizasyon yapmıyor Microsoft...


    Sonra su var bu var.

  • Bende amd 6800 ekran kartı var oyun açmayınca sıkıntı yok , oyunu açınca yada adrenalinde bir değişlik yaptığım da oyunu açınca ekran birden kararıyor , bilgisayar donuyor. Bilgisayarı kapatıp açınca görüntü gelmiyor bilgisayar açılmıyor , bilgisayarı komple fişten çekip bekledikden sonra bilgisayar açılıyor ama ( bil tv ye bağlı ) ses yok ve adrenelain açılmadığı gibi driverlar da uçmuş gibi oluyor. Bilgisayardan amd yazılımını kaldırıyorum tekrar adrenalini kuruyorum 1-2 gün oynuyorum sonra aynı şeyleri tekrar yapıyorum son 10 gündür , artık rütüel oldu. Win. dan kaynaklandığını düşünüyorum en azından amd öyle bir hata veriyor. ya amde ya win. win11 sürücü çıkarmalı.

    Ayrıca yukarıda anlatılan copilot benim ayarlarda gözükmüyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.