Şimdi Ara

Windows 11 23H2 REHBER | 23 NİSAN 22631.3527 | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] (251. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.083
Cevap
199
Favori
271.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BL@cKLioN kullanıcısına yanıt

    Güç seceneklerinde güç planlarını düzenle. 10-20 dakika islem yapmayınca uyku moduna giriyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win11 kullandığım laptopumda oyun oynayacaksam güç ve pil - güç modu’ndan en iyi performans seçiyorum normal kullanımda dengeli mod ile kullanıyorum, halihazırda kullandığım önceki laptopum win10 ve onda direk yüksek performans var, win11 olan sistemde performans için en iyi performans seçeneği yeterli mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ensar14 E kullanıcısına yanıt
    Yeterlidir, daha ne olsun.

    Yalnız bende gariban bir HP Victus laptop var. Sadece dengeli (balanced) mode var. Omen Gaming Hub içinde de öyle bir performans modu yok saçma şekilde.

    Burada önemli olan Windows Control Panel güç seçeneklerinde işlemci gücü ve güç tasarruf ayarlarını düzgün ayarlamak (maksimum güç %100 olarak), yoksa ismine "en iyi performans" da deseniz aynı şey "Mahmut" deseniz de aynı şey. Profil ismi sadece benim bildiğim kadarıyla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasin_92 kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim. Oradaki ayarı biliyorum 2 saat olarak ayarlı bende. Birde bildiğim kadarıyla oradan bilgisayar aniden kapanmıyor diye biliyorum.

  •  Windows 11, version 24H2 (26100.268)  yayınlandı !



    PC Intel malum x64 tabanlı için


    Select language for Windows 11, version 24H2 (26100.268) amd64 - UUP dump






    ARM64 için


    Select language for Windows 11, version 24H2 (26100.268) arm64 - UUP dump





  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    şuan win10 olanda (Dell 7537) yüksek performans var dediğim gibi ama win11 olan (Dell G15) geçen aya kadar win10 kullanıyordum onda yüksek performans yoktu mesela sizin de yok dediğiniz win11 mi şuan? w10’daki yüksek performans, win11’deki en iyi performans ayarından daha iyiydi gibi hissediyorum bilemedim

    ayrıca önceki laptopumda işlemci güç ayarını 99 yapardım oyunlarda işlemci dropu girmesin diye çünkü çift çekirdek u işlemciydi, şimdi yenisi i5 11260h olduğundan onu ellemedim 100 de duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 26 Nisan 2024; 21:6:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ensar14 E kullanıcısına yanıt
    Evet, Windows 11 için yazdım ama güç profilleri modelden modele değişiyor hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BL@cKLioN kullanıcısına yanıt

    W10'da böyle bir sorun yoksa pcniz W11 ile garip bir şekilde uyumsuzluk gösteriyor bu kadar basit, olabiliyor bu tarz şeyler. Güncelleme alan bir modelse yeni bios, driver güncellemelerinden bir sonuç çıkabilir belki.



    Sürekli yüksek performans'ta kullanmak gerekmiyor, boştayken veya çoğunlukla hafif kullanımdayken neden işlemci hep %100'te çalışsın? Dengelide kalsın çok kurcalamayın oraları. Oyunda drop falan diyorsanız Windows'un Oyun Modu'nu açın muhtemel o da aynı şeyi yapıyordur.



    W11'e gelen güncellemelerde dişe dokunur bir şey yok böyle kalacak herhalde bu sistem, umutlar W12'ye diyelim gene bir alıştırma Windows'unu önden salmışlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Nisan 2024; 1:27:14 >
  • AI Explorer




    " AI Explorer arka planda çalışacak ve bilgisayarınızda yaptığınız her şeyi yakalayacak. Hangi uygulamalara veya arayüzlere bakarsanız bakın, gördüğü her şeyi belgeleyecek ve önceliklendirecek ve bunları daha sonra hatırlayabileceğiniz anılara dönüştürecektir.


    Örneğin, Windows için WhatsApp uygulamasında bir arkadaşınızla sohbet edebilirsiniz ve AI Explorer ekrandaki içeriği kaydedip hatırlar ve daha sonra hatırlamanız için AI ile işler. AI Explorer ayrıca konuşmaları, e-postaları, web sayfalarını ve genel kullanıcı arayüzü yüzeylerini yalnızca olay sırasında veya sonrasında sorarak özetleyebilir.


    Bu deneyimin çoğunun cihazda işlendiği ve bilgileri işlemek için buluta ulaşmadığı söylendi. Bu, gizlilik nedenleriyle olduğu kadar performans nedenleriyle de önemlidir. Gecikmeyi azaltmak için AI Explorer, kaydedilen içeriği işlemek için NPU silikonuna güvenir. Ayrıca, kullanıcıların belirli uygulamaların AI Explorer işlemi tarafından kaydedilmesini filtreleyebileceklerini veya AI Explorer'ı tamamen devre dışı bırakabileceklerini de anlıyorum. "


    What is Windows 11 'AI Explorer'? Everything you need to know about Microsoft's upcoming defining AI PC feature | Windows Central





  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim.

    Bilgisayarım eski bir model laptop. Aslında windows 11 desteklemiyor. Rufus ile kurabiliyorum. Bazı özellikleri açısından pratiklik sağladığı için birde format atarasam birçok uygulamayı geri yüklemeye çalışacağımdan dolayı windows 10'a dönmek istemiyorum. Laptop Samsung NP R580. birkaç eklemelerle biraz daha laptopu iyi hale getirdim. (SSD ve Ram takviyesi)


    Bir önceki gelen güncellemeden sonra böyle bir şey yaptı. Hemen daha yeni bir güncelleme daha gönderdiler nedense şu an da o problemi yapmadı. Hatta 2 saat kadar bilgisayar boşta kaldı yine kendini kapatmadı.

  • Aynı donanım ama berbat sorunlu ise sebebi bileşenleri üreten marka modelleri değil aksine bunu birleştirip PC diye satan firmaların tavsiye edildiği şekilde sistem toplamamaları ideal şekilde pc üretmemelerindedir :


    Intel Blames Motherboard & System Manufacturers For 14th & 13th Gen CPU Stability Issues (wccftech.com)


    Bu sorun elbette daha da eski nesillerde de karşımıza çıkabilir AMD de de vardır .


    Yani tek tek bileşen bazında iyi donanım ama onun olduğu anakartı kasası vs berbat olursa bileşen bazında beklenen performanslar elde edilemez veya sorunsuzdur diye koşullanmalar anlamsızdır saflıktır.





  • Ryzen 5600, 32 GB Ram ve RX 6650 XT ile geçmeli miyim dostlar sizce? Görüntüsü çok hoşuma gidiyor.   Şuanki sistemde defender'ı uçurtmuştum, 11'de de uçurayım mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 28 Nisan 2024; 13:26:26 >
  • Kurdum, güncellemeleri yaptım, ekran kartı driverını yükledim, yağ gibi akıyor. Ben beğendim. Last Epoch'u indirdim, oynuyorum, herhangi bir sorun yok.

  • USB 3.0 olan Hard diskimi USB 3.0 Görmüyor, USB 2.0 da çalışıyor.


    Bunu şu şekilde düzeltiyorum ama kendi kendine tekrar bozuluyor

    Güvenli modda açıp Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve Yönetici Olarak Çalıştırın. Açılan pencereye SFC /SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız.

    Bozulunca bu işlemi yapınca tekrar bozluyor. Aynı işi defalarca yapmaktan bıktım. Nasıl düzeltilir?

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Aynen sadece isimden ibaret onlar. Powershell kodlarıyla yeni profiller eklenebiliyor.


    Ben gelişmiş güç ayarlarından işlemci performansı artırma modunu kapatıyorum Intel'de turbo boost olarak geçen özellik. Tavsiye ederim. Açıkken 90'ları gören derece, kapalıyken 80 civarı oluyor. Ryzen 7 5800h işlemcide açık ve kapalı arasında bi performans farkı olan oyuna denk gelmedim şimdiye kadar. 3 küsür ghz'ler yetiyor gayet. İşlemci ağırlıklı oyunlarda fark eder tabi.

    Nvidia GPU'larda da kendi ayarlarından Güç Yönetimi Modunu Normal seçili olarak kullanıyorum. Oyunların exe'lerini ekleyip maksimum güç seçili yapıyorum. Onu da oyun dışında maksimum güçte kullanmak gereksiz.

  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

    Hocam Windows Posta yerine gelen Yeni Outlook uygulamasını beğenmedim. Sağ üstteki switch'ten eski arayüze çeviriyorum fakat her seferinde tekrar yeni Outlook'a geçiyor. Bunu kalıcı olarak değiştirmenin bi yolu var mı bildiğiniz? Araştırdım ama bi şey bulamadım.

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Bu tür şeylerde donanım tam listesi ve şuan ilgili pc ye neler bağlı ? Hangi bileşen ne kadar güç çekiyor?



    Bazen de güç dağıtımı yazılımla veya aşırı güç tüketiminizle birşeyler yetersiz kalması ile usb 2.0 olarak görüyordur.


    Aklıma veri data lane değerleriniz düşük .



    Kimse kesin birşey de diyemez siz sisteminizi ve ne halde tam detaylı rapor etmeniz gerekiyor. İşletim sistemi detayları da dahil ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkür ederim. İlgili PC ye hiçbir ekstra cihaz bağlı değil. Bildiğiniz klasik laptop 2012 üretimi. HDD Vardı SSD taktım. Ancak HDD varken de durum aynıydı. İ5 2 nesil 8gb ram 500ssd vs

  • taydin66 T kullanıcısına yanıt

    Marke ve model adı vs tam olarak yazın. Belki de bildiğim birşeydir.


    Şarj güç adaptörü daha yüksek watt lık olanıyla bir daha deneyin....



    Eski laptoplarda gereksiz birçok bileşenler vardır bunları BIOS tan kapatın ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


    Şarj adaptörünün daha büyüğü yok. Büyüğü olsa bile pille çalışıyor. Pil zaten voltajın direk geçmesini engellemez mi? pili çıkarım kullandığımda da değişen bir durum yok. Nasıl faydası olacağını aklımda kurgulayamadım


    Model Sony Vaio SVE15117FJP

    İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz  2.50 GHz

    Takılı ram 8,00 GB

    Sistem türü 64 bit işletim sistemi

    Windows 11 Home sürüm 23H2 yüklü


    Not biosdan neleri kapatacağımı bir video v.s ornek foto var mı?

  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.