Şimdi Ara

Wındows 7 Bellek ve Ram Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar herkese merhaba.
    bilgisayardan ozelliklere girince Yüklü bellek(RAM): 6,00 GB(kullanılabilir miktar: 2,87 GB) yazıyor.Bu ne demek oluyor ? Bunu arttırma şansımız yok mu ?

    Bir de toplam 500 gb bellegim var ama bilgisayar klasorune girince.Sadece yerel disk c görünüyor ve toplam 244 gb olarak görünüyor.Bunu 500 nasıl yapabiliriz ?
    Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar



  • şerlok Ş kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemi 32 bit mi 64 bit mi tercih ettiniz, malum 32 bit işletim sistemi 4 gb ve üstü ram miktarını işleyemediği için bahsettiğiniz civarlarda ram miktarı belirtiyor. Ancak 64 bit lik işletim sistemi(Windows 7,8,8.1 gibi) tam ram miktarını yazıyor.


    Harddiskte 244 gb lık partition tanımlaması yapmışsınız ve sadece orayı formatlayarak işletim sistemini kurmuşsunuz. Bilgisayarımın üzerinde ters tıklayarak>yönet>disk yönetimi ni tıkladığınızda 500 gb lık harddiskin geri kalan kısmını 2. partition olarak göreceksiniz. O kısımın üzerinde ters tıklayarak biçimlendiri seçerseniz kalan kısmı da formatlayarak d sürücünüzü oluşturmuş olursunuz.C sürücüsünü tam 500 gb yapmak istiyorum derseniz 3. parti yazılımlarla bu mümkün ancak benim anlatmaya zamanım yok. Önemli bilgilerinizi yedekleyerek ve 3. parti yazılımlar kullanmadan ise; windows kurulumunda 500 gb ı tek partition tanımlaması yaparak, tamamını formatlayıp kurulumu o şekilde yaparsanız,iştediğinize bu yolla da kavuşmuş olursunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 20 Haziran 2015; 22:13:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.