Şimdi Ara

windows 7 ekran kartı, tvkartı ve ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ------------------------------------------------------
    Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz (8 x 267)
    Gigabyte GA-965P-S3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    ATI Radeon X1650pro Secondary (256 MB) DDR3 PCIExp Ekran Kartı
    SEAGATE 320GB 16MB SATA II NCQ
    2 GB DDR2-667 MHz Kingston RAM
    ASUS TA9A1 350W kasa
    Avermedia DVB-S Hybrid+FM A700 tv kartı
    ------------------------------------------------------
    Özellikleri yukarıda ki gibi olan bilgisayarıma windows7 işletim sistemi kurduğumda ekran kartı directx 9.0 olduğu için kurduğum işletim sistemine driver ını tanıtamadım. Daha doğrusu ati windows 7 için gerekli desteği directx 9.0 olan ekran kartları için kesmiş ve bu nedenle ekran kartı için hangi sürücüyü kuracağımı bilemedim. XP işletim sistemine uygun sürücüsünü sistem uyumluluğuyla yüklemeye çalıştığımda mavi ekran hatası aldım. Atig... gibi bir hataydı. Windows 7 işletim sistemi kurduğumda ekran kartıyla ilgili problemi nasıl aşarım, hangi sürücüyü yüklesem yeterli olur???

    Ayrıca xp işletim sisteminde sorunsuz çalışan logitech 5+1 ses sistemi, Windows 7 işletim sistemini kurduğumda ve tv kartını çalıştırdığımda arka hoparlörlerden cızırtı geliyor. müzik filan dinlediğimde de xp de ki gibi performanslı değil. Tv kartının, ses kartının windows7 e uygun driver larını indirip kurmama rağmen maalesef istediğim verimi alamadım ve bahsettiğim durum yüzünden tekrar xp ye döndüm.

    Bir çözüme ulaştırıp windows 7 işletim sistemini sorunsuz kullanmamı sağlayacak arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. Lütfen arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler.......







  • Ekran kartında sorun yaşamamak için vista driver'ını indirip kurman gerekli.Resmi sitede bu açıklama var.Windows 7 altında windows vista driver'ını yükleyerek kullanabilirsiniz diyor :

    Note: AMD’s DirectX 9 ATI Radeon graphics accelerators are not officially supported under Windows 7. If the user chooses to, they can install the ATI Catalyst Windows Vista graphics driver under Windows 7. Please be aware that none of the new Windows 7 graphics driver (WDDM 1.1) features are supported (as the Windows Vista level graphics driver is limited to WDDM 1.0 level support). Using the ATI Catalyst Windows Vista driver under Windows 7 is not officially supported by AMD, and as such AMD will not provide any form of customer support for users running in this configuration.

    Alttaki linkten vista driver'ını indirip windows 7'ye kurabilirsin.

    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.10&lang=Turkish






  • verdiğin linkte ki 9.11 vista sürücüsünü yükleyince sorun ortadan kalkarmı diyosun?? Denedim ama tam verim alamadım. Oyunlarda filan sıkıntı yaşadım.. Ekran kartını değiştirmeyi ve çok önerilen 4770 ekran kartını almayı düşünüyorum. Ne dersin???
  • Sırf driver uyumsuzluğu var diye ekran kartını değiştirmek bana pek mantıklı gelmiyor. En azından biraz daha bekleyin. Arkadaşın dediği gibi Vista driver'larıyla sorunun çözülmesi lazım. Olmuyorsa başka driver sürümleri deneyin. Ben olsam şimdilik oyun için ayrıca XP kurar oyunlarımı orda oynardım. 7 henüz tam oturmuş bir sistem değil. Belki kendi güncellemeleriyle, belki de ekran kartı üreticilerinin desteğiyle eninde sonunda kıvama gelecek diye düşünüyorum. Bu kadar ekran kartı sahibi donanımlarını çöpe mi atsın? :)
  • tabi ki çöpe atmasında yapılan açıklamalar belli. Ben şu an ki ekran kartından çok memnunum. Dediğin gibi xp de canavar gibide kullanıyorum. Ama insan değişiklik istiyor. Senelerdir aynı işletim sistemiyle devam ediyoruz. Herkesinde çok fazla ihtiyacını karşılayan bir işletim sistemi varken neden windows7 işletim sistemi hatta öncesinde vista piyasaya sürülsün ki. Yazılımsal olarak gelişen işletim sistemi kullanıcıya daha çok imkan sunuyorsa ve bir çok kişi vistaya nazaran windows7 i çok başarılı buluyorsa sende kullanmak istiyorsun bu yeni teknolojiyi haliyle. He bir ekran kartını değiştirince iş bitmiyor tabi ama en azından bilgisayarın ömrünü 3-4 sene kadar daha uzatır. Bunun içinde değmezmi???
  • Valla bilemiycem kardeş. Bende de X1950 pro var. Windows 7'yi de her ay kotamdan arttırabildiğim kadar indiriyorum. Kaç ayda iner bilinmez ama inşallah öyle bir uyum sorunu çıkartmaz. Ha, öte yandan Linux Ubuntu kullanıyorum, inan 7-8 senelik ekran kartıyla Windows'un saçma aero glass efektlerinden çok daha fazlasını veriyor. Firmalar Linux'a yönelik oyun çıkarmadığından Windows'a karşı gücünü gösteremiyor o ayrı. Yani her işletim sistemi yenilendiğinde donanım yenileme zorunluluğu biraz da Microsoft'un şark kurnazlığı. Malesef Windows kullanan herkes 3-4 senede bir donanım yenilemek zorunda. X1650 ile X1950 arasında ne kadar fark var bilmiyorum. Şimdiden sorun çıkmaması için dua etmeye başlayım. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.