Şimdi Ara

Windows 7 kurarken 0.0 mb ayılmamış alan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım 1 adet ssd 3 adet hdd bulunmakta. Windows 7 kurarken tek ssd baglayınca resimde görülen 0.0 mb lık boş alanlar çıkmıyor fakat tüm diskler baglı format atarken windows'un kendi 100 mblık sistem ayrıldı bölümü haricinde 0.0 mb'lık ayrılmamış bölümler ortaya çıkıyor. Çok araştırdım ama cevap bulamadım. Resim bana ait değil ama aynısı oluyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

     Windows 7 kurarken 0.0 mb ayılmamış alan

     Windows 7 kurarken 0.0 mb ayılmamış alan







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fi-ToNe2

    Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım 1 adet ssd 3 adet hdd bulunmakta. Windows 7 kurarken tek ssd baglayınca resimde görülen 0.0 mb lık boş alanlar çıkmıyor fakat tüm diskler baglı format atarken windows'un kendi 100 mblık sistem ayrıldı bölümü haricinde 0.0 mb'lık ayrılmamış bölümler ortaya çıkıyor. Çok araştırdım ama cevap bulamadım. Resim bana ait değil ama aynısı oluyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

     Windows 7 kurarken 0.0 mb ayılmamış alan

     Windows 7 kurarken 0.0 mb ayılmamış alan

    hardsikinizi tamamen birleştirin ve 2 ye bölün ve biçimlendirin her ikisinide ve diskim 1(100 mbayt olmayacak ) win7 kurun...Örnek:Disk 1/ 50 gbayt yer ayarlayın ve kurun diğerlerini sistem bitince kendi düzeltir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peer16401 -- 4 Kasım 2013; 18:39:41 >




  • Öncelikle teşekkür ederim. 100 MB sistem ayrıldı kısmı olmaayacak mı ? Ama diğer normal hdd'leri takmayınca bişey olmuyor. 1 ssd ve 3 hdd takılı olursa bu 0.0 mb alanalr ortaya çıkıyor. Ayrıca diski tamamen birleştirip de yaptım. Farklı win7 dvd'leri denedim ama aynı. benim sorunum 100 MB lik alan değil 0.0 mb'lik alanlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fi-ToNe2

    Öncelikle teşekkür ederim. 100 MB sistem ayrıldı kısmı olmaayacak mı ? Ama diğer normal hdd'leri takmayınca bişey olmuyor. 1 ssd ve 3 hdd takılı olursa bu 0.0 mb alanalr ortaya çıkıyor. Ayrıca diski tamamen birleştirip de yaptım. Farklı win7 dvd'leri denedim ama aynı. benim sorunum 100 MB lik alan değil 0.0 mb'lik alanlar.

    0.0 boş alan yani ya desteklemiyor yada ssd kartı sistem görmüyor olabilir...Yani anakartınızdaki slotlarda problem olabilir diye düşünüyorum...Kusura bakmayın bende core2 dou oldu için ssd ile fazla bilgim olmadığı için size bu kadar yardımcı olabilirim büyük bir ihtimalle biosta kapalı yerleriniz olabilir her cihazın biosları birbirine yakın fakat donanımsal farklılıklar vardır...
  • Evet ssd sata3 normalde ama anakart sata2 destekliyor. Bende Q6600 kullanıyorum. Belki sata2-sata3 çakışması oluyodur dediğiniz gibi. Anakartda AHCI falan açık okuma hızları iyi öyle kasma donma vb şeyler hiç yaşamadım.
  • Fi-ToNe2 F kullanıcısına yanıt
    Kendi üzerinde recovery programında yüklü win7 varmıydı bilgisayarınızda.Eğer varsa genelde F10 basınca yükleme otomatik yapıyordur...
  • Yok yok toplama masaüstü 5 yıllık bir bilgisayarım var. SSD aldım işte çok güzel oldu ama bu 0.0 mb ortaya çıktı. SSD yi ilk taktığımda IDE kullanıyodum. O zaman diğer diskler takılı oldugunda kurlum takılıyodu. Diğer diskleri söküp kurulu mu tamamlıyordum. Sonra AHCI moduna geçtim. Kurulum da takılma olmuyor ama bu 0.0 mb lik alanlar çıkıyor. Sabit disk puanı 7.1 den 7.7 ye çıktı AHCI yapınca. Olayın gelişimi böyle işte :)
  • Fi-ToNe2 F kullanıcısına yanıt
    Hortlatmış olacağım ama aynı dertten muzdariptim ve çözdüm.

    Öncelikle Old Data Lifeguard Diagnostic for DOS adresinden "Old Data Lifeguard Diagnostic" aracını ****. Bir floppy ye yada U3 bootableğe kaydet. Bootable disk için "HP USB Disk Storage Format Tool" kullanabilirsin. Bu isimle internette arat kuvvetle muhtemel Windows 98′den alınmış DOS dosyalarınıda yanında bulacaksın yoksada basit, küçük bir araştırmayla temin eder ve nasıl "windows 98 başlangıç diski / bootable flash disk yapma"(anahtas sözcükler) yapacağını çözersin. Şimdi biraz acelem var link veremedim. Oluşturduğun diskin içine indirdiğin dosyaları rardan çıkarıp yalın halde at. HDD sisteme takılı iken bu program ile sistemi boot et ve yönergeleri uygula. Eğer başarılı bir şekilde Win98 başlangıç diski oluşturduysan C:\ şeklide dos ekranı gelecek karşına. "dir" yaz ve "ENTER" çıkan ekrana "DLGDIAG" yine "ENTER" Anlaşmayı kabul ettmek için "Y" ve yine "ENTER" dediğinde "Drivers not found" gibi bir mesaj verdi. İşletim sistemsiz SATA HDD ile denedim, neticede sıkıntı aynıydı... "Harddiskin sıfır olacaktır" diyor, bana bir şey olmadı gibi geldi. Tekrar Bootable Win7 flash diski taktım bölümü oluşturdum ve olması gerektiği gibi oldu. Hatta birde fdisk yaptım sıkıntı yok. düşük cümle falan olduysa affola koşturmaca içindeyim. Umarım işe yarar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.