Şimdi Ara

windows 7 kurmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sistemimde şu an xp kullanıyorum sistem biraz eski ramleri 1gb (400mhz) yaptım pentium 4 (3000 ghz) ekran kartı nvid. fx5500 256mb harddisk 80 gb bunun sorun olacağını sanmıyorum pek ama win 7 home premium veya ultimate kursam nasıl olur bu sisteme kasılma veya donma olur mu rahat çalışır pek oyun meraklısı değilim oynarsam cod 2 falan eski oyunlar veya most wanted yani bu sisteme win7 yüklesem nasıl etmiş olurum bilgilerinize ihtiyacım var..



  • ramin hızından biraz tereddütüm var ama 32 bit lik home premium normal çalışması lazım
    al bunlarda sistem gereksinimleri

    windows 7 ultimate sürüm için Önerilen Sistem Gereksinimleri:
    # 1 Ghz İşlemci (32-Bit, 64-Bit)
    # 1 Gb Ram (32-Bit),

    # 2 Gb Ram (64-Bit)
    # 16 Gb Boş Disk Alanı (32-Bit),

    # 20 Gb Boş Disk Alanı (64-Bit)
    # 128mb Ekran Kartı Directx 9 Destekli Ekran Kartı
  • Denemek en güzeli olur, sistem kaldırır ama bazı oyunlarda sıkıntı olabilir
  • Bence kur hiç bekleme oyun merakın yoksa hiç bir sorun olmaz
  • adobe cs5 programları veya benzer windows 7'ye göre yazılmış profesyonel programları kullanmayacaksan bu sistemde windows 7'ye hiç gerek yok. Benim de böyle köşede duran bir masaüstüm var sadece dosya indirmek için falan kullandığım benzer bir sisteme sahip xp yüklü ki zaten 64bit işlemcisi olmayan bilgisayarlarda windows 7 çok gereksiz. Şu anda piyasada xp x86 uyumlu olmayıp win7 x86 uyumlu olan program yok bildiğim kadarıyla, zaten x86 program uyumluluğunda en geniş yelpaze xp'de Windows 7 artık 64bit ve x64'e atılmış bir adım. Win7'de Vista kadar olmasada Xp'den çok daha fazla sistem kaynağı yiyor. Yani senin Win7 yüklemen biraz masaüstünü güzelleştirecek, bilgisayarını yavaşlatacak ve eğer win7 ultimate değilse başta eski oyunlar olmak üzere (ki bu sistemde çok da yeni oyun çalışmaz) ve bazı programlar çalışmayacak. Yani bana kalırsa hiç gerek yok Windows 7'ye bu sistemde bu bir nevi playstation 1'e 2'nin işletim sistemini yüklemek (tamam teorik olarak belki imkansızdır bir bilgim yok ama iyi bir örnek bence...) gibi birşey donanım zaten kaldırmayacak yani yüklesen n'olur.




  • hysteric'e bazı konularda katılıyorum. senikine göre daha iyi konfigürasyondaki bilgisayarıma yükledim biraz kasıyo yani yeni bir bilgisayarda çalışmayı istiyo belliki. Programlarda oyunlarsa hiç sorun yaşamadım ama windowsun kendisi biraz yavaşlattı PC yi. Yani Değişiklik olsun diye kuruyorsan zaten Prog çalıştırmadığım bilgisayar diyorsan kur. Yoksa gerek yok bence..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    eğer win7 ultimate değilse başta eski oyunlar olmak üzere (ki bu sistemde çok da yeni oyun çalışmaz) ve bazı programlar çalışmayacak.

    Bu kısmı açabilirmisin? Win7 Home Premium da oynamayan oyun Ultimate de oynarmı yani?
  • ben home premium kullanıyorum oyunla ilgili hiç bi sıkıntı yaşamadım oynadığım oyunlar age of serisinin tüm oyunları, gta serisinin tamamı, call of duty serisi, nfs high stake, cm 03-04 , hitman falan yani şuana kadar kurduğum tüm oyunlar çalıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceka16 -- 4 Ağustos 2010; 12:23:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.