Şimdi Ara

windows 7 ve sildikten sonraki sorunlar üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. geçenlerde d sürücüsüne windows 7'yi yükledim. ardından bir türlü silemedim ve en sonunda ms-dos'tan format attım. tabii bu sırada bundan önce boot ayarlarıyla oynamıştım. buradaki asıl amacım 'windows 7yi silmeyeyim ama açılışta da ona yöneltmesin, direk xp açılsın c üzerinden' idi. fakat yanlış bir şey yapmış olmalıyım ki bilgisayar açıldığında direk windows 7'yi açtı ve onun da adını windows.old olarak değiştirdiğim ve silmeye çalışırken zarar verdiğim için, o da açılmadı ve kendini kurtarmaya gitse de çare bulanmadı. işte ben de ardından, yukarıda belirttiğim gibi ms-dos'tan format attım ve düşündüm ki, herhalde şu teknoloji harikası d'ye formatı atınca, otomatik olarak c'deki işletim sistemini algılar ve bilgisayar açılır. mamafih böyle olmadı. windows boot manager açılıyor ve ona bön bön bakıyorum. windows başlarken hata oluştu diyor. korkarım halen daha windows 7'den bahsediyor. bu durumdayken bilgisayara ne yapıp da onu kurtarabilirim. zira d'deki dosyaları da c'ye atmıştım. bütün dokümanlar orada.
    anlayacağınız, bir iş yapalım derken her şeyi çorba ettik. ve her zamanki gibi donanımhaber ve onun güzide kullanıcılarının kapısını çaldık.

    değerli yorumlarınızı bekliyorum.
    selamlar.







  • yardımcı olabilecek birileri yok mu?
  • external hard diskiniz olduğunu varsayıyorum

    usb'den ya da cd'den boot edebilen bir linux türevi ile bilgisayarı açın, kaspersky rescue disk bile olur, onunla açtıktan sonra file manager'a gelip eski dosyalarınızın yedeğini alın, sonra da komple hard diski sıfırlayın, partitionları silip yeniden oluşturun, ondan sonra yeni temiz kurulum yapın

    kaspersky indirebileceğiniz adres:

    http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk
  • cevabınız için teşekkür ederim.

    tek bir disk'i 2'ye bölünmüş durumda. bahsettiğim gibi d'ye format attım. c'ye format atmadan c'de bulunan xp'yi birincil işletim sistemi haline getiremez miyim?
  • mbr bozulmuş galiba (master boot record), o zaman windows xp cd'si ile sistemi açıp kurtarma konsoluna girin R tuşu ile sonra fixmbr komutu ile mbr'yi yeniden oluşturun, komutun tam kullanımını hatırlamıyorum ama internetten bulabilirsiniz, kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.