Şimdi Ara

Windows 7 ve Windows 8 64 Bit Oyun Açma Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
17.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sistemime Windows 8 x64 işletim sistemini kurdum. Daha sonra NFS Most Wanted 2012 ve Call Of Duty Black Ops 2 oyunlarını yükledim.

    İlk olarak D3DCompiler_43.dll hatası aldım. Onu çözdüm. Daha sonra xinput1_3.dll hatası aldım. Onu da çözdüm.

    Şuan aldığım hata mesajı tam olarak şu: Uygulama düzgün olarak başlatılamadı (0x000007b). Uygulamayı sonlandırmak için Tamam düğmesine tıklatın.

    Bende bu sorunların Windows 8 den kaynaklandığını düşünerek Windows 7 ye geri döndüm. Ama aynı sorunları tekrar yaşayınca Windows 8 den kaynaklı bir problem olmadığını anladım.
    Şuan Windows 8 e tekrar geri döndüm ve aynı sorunlarla hâlâ uğraşmaktayım. Sizlerin yardımlarınızı bekliyorum. :)



  • o dedin iki oyunu ben bugün win 8 e geçip oynadım hiçbir sotun olmadı bende.
    hatta kurmadım bile D ye kurmuştum dx leri felan yükledim direk girdim oyuna.
    bi borderlands da sorun oldu oda 8. güncelemeden sonra kendi düzeldi zaten.
    eksik birşeyler kurulu sanırom çünki iki oyunda bende var ve çalışıyo win 8 64 bit pro
  • bende Windows 8 Enterprice x64 yüklü şuan. Acaba Pro versiyonunu mu yüklemem gerekiyor?
    Ama Windows 7 Ultimate x64 yükledim ondada aynı sorun var kafayı yiyecem..
  • Bende şu ana kadar Windows 8'de hiç bir sorun yaşamadım Windows 7'de yaşadığım zamanda uyumlulukta ve yönetici olarak çalıştır diyordum düzeliyordu bir dene istersen.
  • sen sistemi geri aldım felan diyosunda zaten sistem i yenilerken ne varsa siliniyo.o yüzden büyük ihtimal sürücü den gibi geliyo bana.oyunun içinde sürücüler vardır bi kur onları istersen.
    steam istiyomu bilmiyorum o oyunlar bende her zaman kurulu oldugu için bilmiyorum isteyip istemediğini.
    zannetmiyorum pro ile alakalı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 6 Aralık 2012; 2:26:50 >
  • şuan bilgisayarımı tekrar formatladım. hiçbir program kurmadan direk Most Wanted ı kuruyorum. Bakalım nolucak
  • evet tahmin ettiğim gibi yüklediğim bir program bozuyormuş olayı.. şimdi o programı bulmam lazım.. sanırım ilk defa kurduğum photoshop cs6. tek tek denicem artık :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***T.Ç.A***

    şuan bilgisayarımı tekrar formatladım. hiçbir program kurmadan direk Most Wanted ı kuruyorum. Bakalım nolucak

    hocam gece gece format manyağı olacaksın yahu.ne gerke var ikide bir formatlamaya.kur bakalım ne olacak.bazı oyunların içinde olur kuracagın programlar veya kurulum sonrasında sorar.sen daha iyi biliyosundur.
    mesela borderlands 2 vcredist_x86_vs2010sp1 bu sürücüyü kurmadınmı oyun açılmıyo bu oyun istiyo bu sürücüyü umarım anlatabilmişimdir.
  • içim rahat etmiyor kardeşim illa sorunsuz bir sistem olması lazım.. Windows 8 saolsun 5 dk gibi kısa bi sürede kurulduğu için problem değil.. programlarla birlikte 10 dakikada halloluyor bütün işlem :)
  • (0x000007b) Hatasını her ıkı ısletım sıstemınde de verıyorsa donanımsal bır hata olması muhtemel. Benımde basıma 2 hafta once wındows7de buna benzer sorun olustu. Bende uc ısletım sıstemı kurulu. Xpye gectıgımde hıc bır hata yoktu. Daha sonra hata veren ısletım sıstmedınde (wın7 64bıt) combıx ıle vırus taraması yapatıgımda. Sorun anlasıldı. Vırus gırmıs. Sımdı wın7 sorunsuz calısıyor. Gelelım cozum onerılerıne:

    Sadece Oyunlarla ılgılıyse:
    1.Bellı oyunlarda mı yapıyor? Yoksa bır cok oyundamı? Baska programlarda yapıyormu? Wın acılıs ve kapanıs sırasında hata verıyormu? En onemlısı hata mavı ekran hatası olarak mı verıyor?
    2. Sadece bır kac oyunda yapıyorsa oyunlarla ılgılı eksık yuklenmıs bır seyler olabılır. Orjınal oyun degılse yukleme (kurek) sıkıntılı olabılır.
    3.Oyunları calıstırmak ıcın gereklı uygulamaları yukleyın. Genelde oyun cdlerı veya klasorlerı ıcınde bu programlar mevcut.
    4. Ekran kartınızın son drıverını yukleyıp deneyın.
    5. Ekran kartınızla ılgılı bır sıkıntı olabılır. Baska bır bılgısayarda test edın.

    Oyun ve programlarda yapıyorsa (her ıkı ısletım sıstemınde bu hatayı verdıgını dusunursek)
    1.Remlerınızı cıkartın tek tek deyın. Oyunlara gırın.
    2. Hardısklerınızı cesıtlı programlarla test edın. (hardısk hatasını wın acılısında veya kapanısında daha cok verır. sızde boyle bır hata yoksa hdd arıza olma ıhtımalı dusuk)

    Combofıx ındırıp bılgısayarınızı taratın.

    Bunlardan baska ılk etapda aklıma baska bır sey gelmedı dostum.




  • ploff ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. sorun tam olarak çözüldü. bütün sorun photoshop cs6 dan kaynaklanıyormuş. çünkü kurulum esnasında bazı eklentiler (visual c ve net framework gibi) oyunların çalışmasını engelliyor. cs5 e devam, cs6 şimdilik beklemede kaıcak :)
  • windows 7 cs6 yüklü oyunlarda sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum.ayrıca benim bildiğim o eklentiler oyunun çalışmasını engellemez.
  • bunun cevabı gayet basit netfremwork ve microsoft directxsdk en son güncellemelerini yapın güncellemelerini yapın ayrıca windowsun güncelememelerini acın herhangi bir sorun kalmıycaktır ..sizinde başınıza gelmiş olan D3DCompiler_43.dll vs bulunamadı başlatılamadı gibi hataların çözümü ise yukarda bahsettigim gibi Dİrectxsdk güncellemeleridir.. win 7 ve win 8 in ayrıdır sürümleri bilginiz olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicans -- 10 Aralık 2012; 21:02:55 >
  • windows güncellemeleri, framework ve visualc güncellemeleri tam olarak yaptım. ayrıca ekran kartımın en son drivenini yüklememe rağmen sorunu photoshop cs6 yüklüyken çözemedim. directxsdk nın güncellemesi ayrı olarak yapılıyor mu yapılıyorsa nereden yapılıyor ya da ekran kartımın son driverını yüklememe rağmen directxsdk güncellemesi gerekiyor mu bilmiyorum. ama formattan sonra oyunları photoshop cs6 yüklemeden kurdum ve sorunsuz oynadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.