Şimdi Ara

windows 98 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle iyi bayramlar,

    Bir akrabanın bilgisayarına windows 98 yuklemeye calıstım ama pek basarılı oldugum soylenemez.Baslangıc diketi olusturdum ve biligisayara taktıgımda prompta format c: ve bir cok sey yazdıgım halde bir turlu format atamadım.Denedigim komutlar format c:/s , format c:/u/c/s, format c:/q ...Ama bir türlü format atamadım.ınternette baya arastırdım ama bır turlu calısan bir sey bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada bios ayarlarında boot oncelik ayarları da yok yani baslangıc disketi sart gibi bir sey.



  • dosya sistem ntfs se 98 görmez onu.bios ta boot seçeneklerinde floppy olması lazım o hepsinde vardır ilk defa duyorum boot ayarı olmayanını da
  • Önce XP CD'sini takıp var olan tüm HDD bölümlerini sil ve yeni bölüm oluşturma. Ardından disket veya boot edilebilen bir 98 CD ile sistemi CD-ROM desteği ile başlat. MS-DOS başlayınca A:\fdisk komutunu yaz ve fdisk programını başalt yönergeleri iyi oku. Tüm diskini fdisk ile formatla. Bu iş bitince MS-DOS başalngıç ekranına dön ve setup veya kur yaz. Win 98 kurulmaya başlayacaktır. Tüm sürücülerini önceden hazırlama konusuna dikkat et. SATA disklerde 98 kurulumu için BIOS'dan Legacy OS seçeneğini SATA için aktif etmeyi unutma... Ve aklında olsun İntel'in 865 ve sonrası anakartlarının 98'e karşı alerjisi var.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.