Şimdi Ara

Windows, ABD'deki pazar payını hızla kaybediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Yazılım az, yazılımların geri dönük OS desteği çok düşük ve yüksek risk taşıyor (desteği ne zaman kaybedeceği belli değil, milyarlık yazılımlar, önümüzdeki bir saat içinde bile elinizde patlayabilir).

  • yerdavader kullanıcısına yanıt
    10 ve 11'de İS'nin içine e......, af edersiniz. Durup dururken W 7'yi kesip attılar ve bitmemiş İS'leri kullanıcıya kakalamaya çalıştılar. Mesela Ryzen'i neden W 7'de kullanamıyorum ya, sen kimsin? Belki yeni bir İS'ye ihtiyacım yok ama donanıma ihtiyacım var; niye işime çomak sokuyorsun?

  • scientia kullanıcısına yanıt
    Ama bir İS reklam merkezi mi olmalı? Madem o kadar önemli bir şey, totoları yiyor ise aynı şeyi, neden SQL Server'a, Data Center Server'a falan da yapmıyorlar? Reklam denen zırvalığın/yalancılığın İS ile ne alakası var?

    Reklamcılığın %80 yalandır, %20'sini de Dünya Nüfusunun %80'ine satamazsınız.

  • Özellikle fiyatın büyük etkisi var bu konuda

  • diğer oslara oyun desteği gelse kimse yüzüne bakmaz windowsun.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    Haklısınız windows 10 çıkalı yıllar olsun hala hata barındırıyor her güncellemeden sonra, ama w11 in arayüzü hoşuma gitti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle bir gün herkes bir Apple cihazı kullanacak. Android cihazları sevmeme rağmen iPad'ı satın almak isterim. Ama sadece isterim yani. Çünkü ülkenin durumu almama müsait değil (iPad Pro)

  • Apple'a pazarlama konusunda rakip çıksa bu pazar payını hayatta göremezdi. Günümüzde bir şey linçleme modası yüzünden Windows oldukça kan kaybetti. O kadar çıkan Windows linç haberlerinin ne kadarı pratikte etkili ki? Apple'a azıcık laf atarsan hemen fakir ya da hater ilan ediliyor insanlar. Bu da bir başarı. Pazarlamanın başarısı...
  • macOS ile windows'u karşılaştırmayın. windows bildiğin çöpOS. popüler olmasının tek sebebi fakir ülkelerde oem diye tabir edilen bütün donanımlarla çalışabilmesi. oyun ve program çeşitliliği ile öne çıkarken artık o da avantajıda kalmadı.

    ne yazık ki kendini yenilemiyor. güncellemiyor. sürekli olarak geri gidiyor. normalde arkasında microsoft gibi bir dev olmasına rağmen nasıl bu kadar kötü bir iş çıkartıyor anlayamıyorum.

  • Bende yollar süren windows serüvenimi, Mac mini alarak sonlandırdım. Başta değişik geliyor ama kullanması çok eğlenceli ve pratik

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sebo61 S kullanıcısına yanıt

    neden? macos'da yapıpta windows'da yapamadığın bir örnek verebilir misin? ne üstünlüğü var?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 9 Mart 2023; 14:40:36 >
  • khrmndgn kullanıcısına yanıt
    En güzel örneği Windows Phone gibi marjinal bir arayüz tasarımı ile çıkıp Metro adı altında Windows 8'e uyarlayarak tarihin faciasını yaratmaları oldu.

    Üstüne Google ambargoları ile Windows Phone serüveni Google eli ile bitirildi. Üstelik Nokia cihazlar da pek rekabetçi değildi dönemine göre çıkan iOS ve Android cihazlara göre.

    Windows 10 ile facia devam etti. Zorla tüm kullanıcıları 10'a geçirmeye çalışıldı. Windows 11 ile de bambaşka bir yöne eğildi sistem. Önce belli kısıtlamalar ile görece 4 nesillik bilgisayarlar çöp ilan edilince super-user kategorisindeki kullanıcılar isyan etti, tabi 10 kadar etkili bir PR çalışması da olmadığından uzun süre benimsenme yüzdesi gerilerde kaldı 11'in.

    Şimdi fark etmiş olacaklar ki Windows 10 cihazlar bir de destekliyorsa ısrarla 11 pop-up'ı açtırılıp 11'e zoraki geçişi başlattılar.

    Bir de Edge mevzusu var ki hiç değinmek bile istemiyorum. Hala eski sürüm Safari indirip hasret gideriyorum. Apple zamanında tarayıcının alasını yapmış Windows'a ama Microsoft engellerinden dolayı Apple'ın tümden geliştirmeyi bırakması ile sonuçlanmış.

    Edge kullanmamak için her yolu deniyorum fakat arama kısmında bir şey yazsan Edge. Mail uygulaması Edge'ye bağlı. Tüm sistemi o sinir tarayıcıya bağlamışlar.

    Keşke Windows 95 with Internet Explorer skandalının yaşandığı Netscape'in açtığı anti-trust davaları zamanı gibi Edge için de MS'un üzerine gidilse ama nerede o günler.

    Windows 11'in de MacOS özentisi olduğunu gördük. Bu yetersiz arayüz güncelleme hataları, legacy uygulamalardan vazgeçememe, UWP'nin sistem geneline oturamaması ısrarla Win32 uygulamalardan geçme durumunun yaşanması ile doğmadan ölmüş bir işletim sistemi serisi.

    Windows 11'in Android desteği ile de aslında Microsoft'un büyük gücü kabul etmiş olması üzücü. Ne güzel Windows Store ile Candy Crush oynuyorduk.





  • Amerika daha çok Windows yüklü bir PC'yi oyun konsolu niyetine kullanıyor, günlük hayatlarında veya iş çalışmalarında ise Apple

  • valorant oynansa, mac benim de pc gereksinimimi karşılardı

  • Linux kullanıyorum, oyunlar eskisi kadar sıkıntı değil, bir çok oyun da açıyor. İşletim sistemi beni rahatsız edip durmuyor, önüme çıkmıyor. Ne verirsem yapıyor. Bu yeter. Bence herkes ayrı bir diske bir kez yükleyip denemeli. Kullananların yarısı sevecektir.

  • Macos temeli Unix dir, Unix linux'un babasıdır macos hızlı olması bundandır ama ticaridir, PS'de bir linux işletim sistemi kullanır ama oyunlar linux yazılmaz, yazılsa macos da gider ps de gider, tekel piyasayi yönetir, linux yilandir başı hep ezilir, Windows küfreder gibi döner durur bekletir, hesaplayin bakalım hayatinizda kac dk windowsun bekleme ekranında gecti? Bunu düzeltmez çünkü insan oğlu deveye diken insanı öpenle yaşar, uzun lafın kısası linux'e alışın, mal mal o ekranda beklemeyi bırakın artık lütfen.

  • Apple'ın hem işletim sistemi hem de donanımlarının kendine ait olması tekelcilik ve sürdürülebilir değil. Windows'un liderliğini alacak gibi görünüyor ancak o da bir süre sonra tekelcilikten dolayı düşüşe geçecektir, hem de daha hızlı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 senedir insanlara Win8 ve Win10'un iğrenç arayüzünü dayatırsan, böyle olur.

  • 20 senedir Windows kullandım. Geçen hafta ise MacOS ile tanıştım. 10 sene önce alsaymışım diyorum.

  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Windows, bireysel kullanıcı için hiç bir şey yapmadı.


    Google ve Apple ise kullanıcı odaklı firmalar.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.