Şimdi Ara

Windows dışında SSD'ye ne yüklemek gerek (oyun, office vs) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
13.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tasar07 kullanıcısına yanıt
    Kullandım kullandım rahat ol forum yuzunden aldım tırt cıktı.gereksiz derecede lüks

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    peki bişey sormak istiyorum total written bytes yani toplam yazılan veri kısmı var , samsung 840 pro var ve sürekli artıyor bir kaç gün de bir 10gb artıyor böyle giderse teorik ömrü olan 70tb ı yakalam çokta zor olmayacak gibi , bununla ilgili bir ayar yapmam gerekirmi ,windows üzerindeki bir uygulamadanmı kaynaklanıyor acaba

    Birkaç günde 10GB gayet normal sayılır.

    Ufak bir hesap yaparsak:

    3 günde 10GB , 30 günde 100GB yapar. 1 yılda bu 1200GB = 1.2 TB veri yazılımı yapar. Yani teorik olarak 70TB ömrü yakalamanız bu hesaba göre ortalama 58 yıl alacaktır.
    _________

    Benim kendi kullanmış olduğum Sandisk Ultra Plus 256GB bile 1.5 yıllık kullanımdan sonra şu an; okuma olarak 16594 GB ~= 16.6 TB'ta, yazma olarak ise 6169 GB ~= 6.2 TB'ta. Üstelik her zaman olmasada PC açık olduğu günler torrent işlemleri de SSD üzerinden gerçekleştirilmekte. Yani buradan anlayacağınız; SSD kendisi uçup gitmedikten sonra (bir anda bozulmadıktan sonra) teorik ömürleri yakalamak çok çok zor. Ama 1.5 - 2 yıllık kullanımlar bile tabii ki okuma ve yazma hızında çok olmasada etkilere yol açıyor. Günlük kullanımda ise 1 - 2 saniyenin ötesinde farklara yol açmıyor. Önemli olan kısım zaten bize günlük kullanımda bir kayıp yaşatmamasıdır.

    İşletim sistemi olarak WIN 7 mi 8 - 8.1 mi kullanıyorsunuz ? WIN 7 biraz daha fazla kullanıyor SSD'yi 8.1'e göre. Ben kendimde WIN 7 kullanıyorum, bu durumu da belirtmek istedim. İnşallah ağustos ayında WIN 10 geldiği zaman her şey daha güzel olacaktır. Tam anlamıyla SSD bileşenine alışmış bir işletim sistemi olacaktır.
    _________

    Bu arada sorular geldikçe cevaplamadan geçmeyeyim diyorum. Sanki SSD hakkında bir başlık açmışım gibi hissettim kendimi.



    Hocam bende 840 Evo 250GB kullaniyorum SSD'nin 150 GB'ı boş durumda mumkun oldugunca temiz kullanmaya calistim google chrome cache gibi seyleri hep HDD ye yonlendirdim. Omrunle ilgili cok olumsuz yorumlar vardi bende bunlari yaptim.
    SSD'yi 2014 Temmuz ayinda aldim suana kadar Total write 5.62 olarak gozukuyor ve SSD de performans dusmeye basladi buna bir cozum var mi yoksa gittiği yere kadar gitsin sonra degistirmeli miyim ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Performansı düşmeye başladı derken nasıl düşüşler mevcut ? Yani açılışta astronomik olarak 4 - 5 saniye veya üzeri farklar mevcut mu ? Ya da Chrome vb. tarayıcılarda nette gezerken takılmalar oluyor mu ? Buna benzer nasıl durumlar var ?

    Eğer sadece test programlarında düşüş varsa; mesela okuma değilde yazma hızında ortalama 50 - 100 MB düşüşler varsa bu normal sayılabilir. Günlük kullanımda bahsettiğim aşırı düşüşler yoksa yine sıkıntı değildir. Ama her halükarda 11 aylık kullanım için 5.62 TB'lık yazma aşırı olmasada biraz fazla denebilir. Yinede yukarıda yazmış olduğum ufak hesaplar çerçevesinde çok önem arz edecek bir boyut değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Haziran 2015; 16:46:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HungryBody

    Ssd kadar gereksiz birşey görmedim.Tek işe yarar şeyi hızlı acıl kapan 300 liram çöpe gitti 250gb evo aldım yazık oldu keske almayı sağlam mouse alsaydım.

    Esek hosaftan ne anlar lafi tam senlik olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap cok basit, en cok kullanilan program ve oyunlar ssd ye, nadir olanlar hdd ye.
  • Özellikle adobe photoshop u kurdum önceden 4-5 saniyede açılıyordu program artık 1 saniye oyunlar hdd ye programlar ssd ye genel olarak...
  • arkadaşlar freedos bir laptop aldım yarın elimde olacak. 128 gb ssd + 1tb hdd var içinde. windows 10 u ssd ye kuracağım . ne kadarlık alan kullanıyor windows ? oyun+programların bazılarınıda ssd ye yüklemek istiyorum ondan sordum
  • Konuyu hortlatarak bir soru soracağım arkadaşlar.

    11.11 etkinliği ile 500 GB m2 ssd satın alacağım. Hali hazırda 120 Gb Kingston SSD kullanıyorum içinde windows ve bir kaç ufak oyun kurulu. Diğer oyunlar HDD de bulunuyor.

    Sorum ise; windowsu yeni ssd ye kurmam daha avantajlı olur mu? Oyunları windowsun kurulu olmadığı SSDye taşırsam yine SSD performansı alır mıyım?

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.