Şimdi Ara

Windows kurarken yaşanan turuncu ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık 2 gün önce bir akrabama bir bilgisayar aldık. Lenovo IP310 modelindedir. Windows kurmaya çalışıyorum fakat aşağıda videodaki gibi göreceğiniz sorunlar karşılaşıyorum. USB'den başlatıyorum ve Windows logosu bir an için görünüp kayboluyor ve ardından bu turuncu arkaplanlı dik beyaz çizgiler ekranı boydan boya kapladığı ekrana geçiyor. Orada öyle kalıyor tepkisiz. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.








  • Sanırım FreeDos olarak aldınız, yeniden başka bir kurulum medyası oluşturup deneyin, muhtemelen oluşturduğunuz usb bellekte sorun olabilir. O da olmaz ise hiç uğraşmadan aldığınız yere götürün baksınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 29 Kasım 2016; 13:14:48 >
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aynen öyle Freedos olarak satın aldık. Bilgisayarda bir problem yok diye düşünüyorum. Muhtemelen ben birşeyleri eksik ya da yanlış yapıyorum. Daha önce kendi bilgisayarıma Ubuntu kurmuştum. O kurulu harddiski çıkarıp Lenovoya taktım açıldı. Ayrıca şu an kendi harddiskini Ubuntu kurmaya çalışıyorum. Şu ekranı aldım. Bu ekran muhtemelen neyi yanlış yaptığımla alakalı bilgi veriyor. Siz de bakar mısınız rica etsem.

     Windows kurarken yaşanan turuncu ekran sorunu




  • Legacy-UEFI kurulum hatası. Son kullanıcının gözünden genellikle kaçırdığı bir ayar. BIOS'da boot menusu altında UEFI olan kısmı ''ONLY LEGACY'' veya ''LEGACY-UEFI'' yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adrenalin_

    Legacy-UEFI kurulum hatası. Son kullanıcının gözünden genellikle kaçırdığı bir ayar. BIOS'da boot menusu altında UEFI olan kısmı ''ONLY LEGACY'' veya ''LEGACY-UEFI'' yapabilirsiniz.

    Aynen.
  • Hiten Mitsurigi Ryu H kullanıcısına yanıt
    Genellike bu tür yüklemelerde eğer cihazda DVD sürücü mevcut ise, DVD kullanmayı tercih ediyorum. USB kurulum çoğu kez sorun çıkartıyor.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    USB kurulum ise yeni bilgisayarlarda USB3.0'ın getirdiği hatalardan. BIOS üzerinden kurulum bitene kadar USB3.0 kapatılırsa sorun olmadan kurulum yapılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adrenalin_ kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sorun isodan kaynaklanıyormuş. Halbuki bu iso ile daha önce 2 kurulum yaptığıma adım gibi eminim. Bu yüzden dosyada sıkıntı olma ihtimali kafamda sıfırlandı. Çok garip. Kurulum yaptım, sorunsuz çalışıyor. Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.