Şimdi Ara

WINDOWS kURTARMA EKRANINDA KLAVYE VE MOUSE UN ÇALIŞMAMASI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Benim ve birçok kişinin başına gelmiş "windows bir sorunla karşılaştı ve tekrardan başlatılacak" dedikten sonra ve yeniden başladıktan sonra tekrar mavi ekran ve 3. açılışta kurtarma konsoluyla karşılaşan veya kendi isteğiyle güvenli modda başlatmaya çalışanlar klavyenin ve fare nin çalışmadığını görünce şok geçirmişlerdir. Bide bende olduğu gibi windows hiçbir şekilde açılmaz ise bu şok ikiye katlanır. Çünkü bütün bilginize rağmen hiçbir şey yapamaz böyle mal gibi kalırsınız.

    Ben bunu microsofta falanda sordum. Saçma sapan cevapalar verip sonrada konuyu kitliyorlar.

    Neyse benim bilgisayarım 2011 model sata 2 usb 2.0 çıkışlara sahip win10 yüklü bir bilgisayar. Bendeki USB 3.0 girişine sahip harici harddiski gerçek hızında kullanabilmek için Anakartın PCI-E slotlarına takılabilen USB 3.0 Dönüştürücü kart almıştım. 4 tanede USB 3.0 çıkışı var. Bu kurtarma ekranına boş boş bakarken dedim ki yahu ben USB fareyi ve klavyeyi buraya taksam nolur dedim. HOBAAA Klavye ve Fare çalışmaya başladı. Aydınlanma yaşadım resmen. İnternet de başka bir klayve ile deneyin vs. çözümleri hikaye. Ben hepsini denedim çünkü. Bu olayın çözümü yok.

    Sizde de işe yararmı bilmem ama USB 3.0 a takılı klavyeniz varsa çıkarıp USB 2.0 girişine takın. Veya tersini. Tabi benim daha önce olduğu gibi USB 3.0 girişleriniz yoksa bir tane USB 3.0 dönüştürücü kart almanız gerekecek. Fazla pahallı değildi sanırım.

    Bu arada bilgisayar ilk açılırken bios a girmeye kalktığınızda USB 3.0 a takılı olan klavye çalışmayacak. Biosa girecekseniz tekrar başlatmadan önce Yine 2.0 a takmanız gerekiyor. Tabi 2 tane klavyeniz varsa tak-çıkar yapmanıza gerek yok. Birini 2.0 a diğerini 3.0 takın.

    Bu sorundan muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Ayrıca "Ne Mutlu Türküm Diyene"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finetuner -- 14 Ağustos 2019; 20:56:13 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.