Şimdi Ara

Windows Phone 7 takımı rakipleri için cenaze töreni düzenledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
0
Favori
15.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nese size bisey anlatılmaz applecılar android ciler kendi aralarında takılsınlar microsoftcularda hangisi iyi ise onu kullansınlar simdi applecılar bukadar laf attıkları sistem iyi cıkarsa kullanamazlar yediremzler kendilerine bos verin herkes kendi istedigini kullansın kimsenin malını kotuleye hakkınız yok senin bildigin kadarı herseyi bilgidin annamına gelmez Ben size cok basit ornek vereyim hic bir ise yaramaz dediginiz mobile 5.0 da bakın 5.0 da bile terminal server baglantısı için program vardır.mobile 5.0 varken iphone mu vardı.Mobile sistemler zamanında ev kullanıcı alsında kullansın diye yapılmıyordu belli bir kesimi vardı simdi sende o isine yaramıyor diye camur atıyorsun sence adilmi baska için yıllardır isini goruyor buna nediceksin.

    SAYGILARLA
  • bunun aplikasyon styoru olmadıktan sonra veya uygulama geliştiricileri olmadıktan sonra ne işe yararki yeni bir platform oluşturmak..pek tutulacağını zannetmiyorum..iphone işletim sistemi mükemmel bence...tabii kısıtlamaları olduğu için bazı kesimlerce sevilmeyebilir ama benim için önemli olan işlevsellik ve istediğimiz bir işlemi yaparken verdiği tepki...windows bunu karşılayacak bir platform değil..ama pek de iddalı konuşmamak lazım.bi çıksın görelim ne olduğunu..
  • İphone 4 kullanıyorum ama inşallah haklı çıkarlar.


  • Kendileri kaşınmışlar valla. Güzel bi kapak gelir bunlara yakında.




  • Microsoft hiç hafife alınacak bir firma değil, özelliklede işletim sistmei konusunda. milyon yıllık "mavi ekran" geyiklerini bırakırsanız, windows live, XNA, .NET gibi yazılım platformları rakiplerinin yıllarca ilerisinde.. Windows7 uygulamalarının en az diğerleri kadar iyi olacağı kesin..

    hem neden bu kadar tepkilisiniz onuda anlamak güç, rekabet herzaman kullanıcıya kazanç sağlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 11 Eylül 2010; 23:05:48 >
  • Bir yazilimci olarak bu kez microsofttan umutluyum. Wpy teknoloji demolari ve beta hallaerinin cihaz uzerindeki performans pek tatmin etmesede beni final surumde bu sorunlarin onunde gecilecektir. Wp7 nin ui konsepti bence tutacaktir. Ek olarak yazilimciya daha esnek secenekler sunuyor harika arayuze sahip yazilimlar yazmak artik zor degil. Yeterki appstore kadar denetimli bir sanal magaza olusturabilsin. Bence apple'i basariya kavusturan sey sinirlandirmalaridir:)
  • Gelsin gorelim ona gore karar verelim
  • AppStore olmazsa iPhone bir hiç,ama Apple bunu çok iyi kullanıyor
  • Umarım cidden sağlam bir işletim sistemi yapmışlardır.Bu sayede hem android hem ios işletim sistemlerinin ilerlemelerinide hızlandırmış olur piyasaya iyice rekabet gelir buda elbetteki kullanıcının yararına olur .
  • bazı arkadaşlar appstore diye diye konuya giriş yapıyorlar ya, onları anlayamıyorum.
    appstore olmazsa işe yaramaz, iphone appstore sayesinde iyi, android'in appstore'u daha geride, samsung bi fırın ekmek yemesi lazım vs. vs.
    appstore dedikleri nanede, telefonu zippo çakmağa dönüştürüyo, hepsi bu!
    zaten önemli, herkesin işine yarayan applikasyonlar (ofis dökümanı gösterici, navigasyon programı gibi önemliler ve daha spesifik olanlar) çoğu işletim sistemi için sunuluyor zaten.
    nedir yani appstore'u bu kadar özel kılan şey?
    telefonda biraz içiyor gibi yapmak mı?
    yoksa oyun oynamak mı?
    sadece bunları öne sürerek koskoca bir işletim sistemini nasıl kötülerler anlamıyorum!
    daha 2-3 yıl öncesine kadar ne appstore vardı, ne uygulama mağazaları, nasıl hemen böylesi appstore manyağı olduk hepimiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamarra

    Umarım cidden sağlam bir işletim sistemi yapmışlardır.Bu sayede hem android hem ios işletim sistemlerinin ilerlemelerinide hızlandırmış olur piyasaya iyice rekabet gelir buda elbetteki kullanıcının yararına olur .



    android sonrası iOS daha da gelişti eğer wm7 de sağlam bir sistem olur ve iyi bir program desteği verirse iOS u ve android i daha çok geliştirmek zorunda kalırlar ortalık fena karışır tabi bu cihazların fiyatlarının düşmesine de neden olur bu da tüketicinin işine yarar




  • şoparlara bak ya sakıl sakıl hareketler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanxml

    2 sene önceye kadar üreticiler bize dandik donanıma sahip cihazları kakaladılar donanımlar hep birbirinin aynıydı sadece kasalar farklı olurdu o kadar. Kimi 400 mhz işlemcili kimi 200 mhz rakama bakın 200 mhz pes yani birde buna 64 MB RAM koyarlardı bu kadar RAM ile ne yapılabilirki? işletim sistemi yarısını kullanacak geriye kalacak 30 MB RAM bozdur bozdur harca!

    Ancak microsoft bu defa akıllı davrandı 1 ghz sınırı koydu aslında demek istediği şu: Dandik cihazlara windows yükletmeyeceğiz ey üreticiler bizi artık rezil edemeyeceksiniz.

    Sayfalar dolusu umutsuz mesaj okuyorum microsoft beceremez diyorlar beceremeyecek olanda Microsoft bu firma bu kadar mı beceriksiz. Masaüstü PClerde kullandığımız windows 7 tam anlamıyla harikulade! Onu yapan mobile işletim sistemini yapamaz mı?

    Bu başlıkta yok ama bazı başlıklarda da bazı arkadaşlar ben felanca konuda mühendisim hedö hödö şöyle böyle deyip sürekli microsoft ürünlerini kötülemektedirler. Yani piyasayı 1-2 yıl boş bıraktılar diye sanıyorsunuzki microsoftun elleri portakal topluyor. Bendeki HD2'de Android yüklü gayet hızlı çalışıyor ancak windowstan tek farkı webde sörf yaparken çok hızlı olması ve videoları sorunsuz oynatması. Windowsta ise HTC sense arayüzü androiddeki arayüzden kat kat daha kullanışlı arada dağlar kadar da fark var bu konuda daha 6.5i bile geçemedi android. Arayüze kocaman butonlar konabiliyor çok boşluk var aralarında oysaki windowstaki Sense arayüzünde ekrana 3 sayfa halinde 75 kısayol eklenebiliyor bu sadece minik bi ayrıntı daha onlarca sebep var.

    benim düşüncem windows phone 7 belkide bazı konularda sıradan olabilir ama bu firma bu kadar zaman boşuna beklemedi bence fark yaratacak pek çok yenilikle gelecekler. Yoksa bütün Dünya'ya rezil olmaları kaçınılmazdır. Adama sorarlar 2 yıldır yapa yapa bunu mu yaptın? diye. Ayrıca duyduğuma göre bir tek wp7 lisansını telefon üreticilerine 15 dolara satıyorlarmış elbetteki üreticilerde hiçbir işe yaramayan bir işletim sistemine 15 dolar verecek kadar aptal değillerdir. Demekki telefonun işlemcisi kadar pahalı bir ürün için bu riske giren firmalar bu ürüne büyük bir talep olacağını düşünüyorki bu parayı veriyorlar.

    Ağzı olan konuşuyor ama bu kadar firma HTC, Samsung, LG, Dell vs. bu adamların hiç mi kafası çalışmıyor? Siz uzmansınızda bu firmalarda hiç mi UZMAN yok? Kralı var kralı bunu sizde biliyorsunuz ama klavye başında saydırırken pek çok kişi kendini bulutların üzerinde görüyor adeta OTERİTELEŞİYOR. bizim "uzmanlarımız" diyorki WP7 fos çıkacak. Adeta adam kullanmış denemiş ya da gelecekten haber almış. Lütfen biraz ADİL olalım. Bursaspor'ada aradan sıyrıldı şampiyon oldu dediler ama lig başladı adamlar 4te 4 yaptılar hala Bursaspor kötü diyenler çıkıyor akıl alır gibi değil adamlar oynuyor öyle ya da böyle kazanıyorlar sizde kazanın görelim.


    Adeta sırf daha fazla mesaj yazmak için alt alta saydırın:

    -WP7 işe yaramaz
    -microfost yeaaaah bi nane yapamaaaaaz
    -Appledan şaşma
    -yine çuvallayacaklar vs. vs.

    Tekrar söylüyorum şu memlekette bir tane firma gösterin çıksın LG'nin karşısına ya da Samsung'un bizim mühendis arkadaşları görelim bakalım icraatları ne olacak? Koca koca holdinglerimiz Malezya'da Çin'de yapılan ürünlere markalarını yapıştırmaktan kısacası üretim değil PAZARLAMA yapmaktan teknoloji üretemez hale geldiler. Bir tane çok bilen uzmanımızda ya da bir ekip çıksında bırakalım işletim sistemini adam gibi bir program üretsin bizde burada onu doya doya övelim. Anca burada microsofta androide saydırır dururlar.

    IOS iki üç maç öne geçmişti şimdi kadrolar değişti takımlar kendini yeniledi derslerine sıkı çalıştılar ortalık kızışacak. Sağda solda okuyoruz sadece mobil oyunlar için microsoft milyonlarca dolar parayı gözden çıkarmış adamlar uyumuyor çalışıyor ama burada uyudukları iddia ediliyor. Onbinlerce çalışana windows 7li telefon verilecek ve bu adamlar WP7 programları yazacaklar kısacası çok çalıştılar ve daha da çok çalışacaklar bu mesajı veriyorlar ama bazıları buna kulaklarını tıkıyor gözlerini kapatıyor.


    Bende adeta adamların avukatı gibi konuştum :D Onlarda da bu konularda kabahat var kardeşim çıkın takır takır konuşun ezdirmeyin kendinizi. Arada şöyle mesajlar çıkıyor WP7 microfostun yeni vista faciası olacak diye eh pes yani. Ne zaman denedin kullandın arkadaşım bu kehanette bulunabiliyorsun?


    Apple tapınaklarından çıkında artık objektif düşünebilme ferahlığına kavuşun. piyasandan 10 tane model seçeyim 10'uda aşağı yukarı aynı şeyleri yapıyor aralarındaki tek fark bazıları bazı işlemleri 10 saniyede yapabilirken diğerleri mesela 14 saniyede yapabiliyor. Ama hepsinde wi-fi, GPS, bt vs. var. Arada dağlar kadar fark yok Samsung'un yeni modelleri yeni HTCler ya da iphone hepsi aşağı yukarı dönüp dolaşıp aynı şeyleri yapıyor. Hiçbiride uzaydan gelmedi. Herkes bir gün geçilebilir.

    Şimdi aşağıda şu mesajlar çıkacaktır kalıp mesajlara örnek:

    "MİCROFOST MU? "
    Appledan şaşmam
    iphone ve diğerleri


    Şimdi uzmanlarımız bana saydırmaya başlasın bakalım WP7 çıkıncada biz saydırırız eminimki bu adamlar bu işi becerecekler yapamazlarsada buraya gelicem ve microsofta bizzat ben saydıracağım hemde avaz avaz bağırarak. 2 yılda bunu mu yaptınız diye.


    görende o çok beyendiginiz sense ara yüzünü microsoft yaptı sanıcak. htc den başka winmo satan varmı ? bi samsung bi htc satıyordu zaten samsung da baktı winmo dan adam olmuyor bada cıkarttı.(tabi sadece 2 firma satmıyor ancak sayısal olarak satıyor denebilecek firmaları söylüyorum) htc de nerden kazanıyor ? sense ara yüzünden. bunuda kim yapti ? htc.yoksa microsoftun birşey becerebildigi yok. microsoft yıllarca aynı şeyi ısıtıp ısıtıp verdi. şimdi karşısına android çıktıda çalışmaya başladılar.yoksa bişey yapıcaklarıda yoktu.




  • çok severek aldığım HTC HD2 den windows mobile 6.5 yüzünden soğudum... Sürekli kasılmalar, takılmalar, az batarya ömrü... şunlar bunlar...
    iOS ve android yokken akılları nerdeydi?
    MS rakipleri yokken neden geliştirmedi mobile işletim sistemi?

    Yıllarca Windows Mobile kullandım, şimdi Android kullanıyorum ve çooookkk memnunum..

    iOS ve Android'den bişey kalırsa onunla avunur...

    Galaxy S ve Android müthiş ikili...
    HTC HD2 den sonra "ohh bee" dedim...
  • Sonuçta böyle bir rekabet diğer firmaların iş gücünüde körükleyecektir bu iyi bir şey ama ben ön yargılı yorum yapanlarıda anlamıyorum, acaba aramızda Nostradamuslar varda biz mi bilmiyoruz?
  • ilginç bir fikir.güzel bir reklam taktiklerinden birisi.

    ama olmuş mu?HAYIR

    neremle gülecegimi şaşırdım
  • Bazı arkadaşlar neden dalga geçercesine yorum yaparlar anlamam. Çıkmamış ve denenmemiş bir şey hakkında da bu kadar atılmaz. Kullandın mı arkadaş? Hayır. Eee ne diye böyle mesaj yazıyorsun? E ışte ben önceden WM cihazlar kullandım da oradan biliyorum. Eskileri böyleyse yenileri de böyle olacak anlamına gelmiyor.

    Fakat reklamı abartı bulduğumu belirteyim. Hakikaten çok saçma olmuş reklam. Böyle bir reklam yapabildiklerine göre çok iddialı olmalılar. Deli cesareti dedikleri şey bu olsa gerek.
  • WM7 hakkında konuşmak için daha çok erken.Ancak microsoft her zaman mobil işletim sistemindende para kazanır.Bakın navigasyon cihazlarına hepsi windows Ce core 5 veya 6 ,el terminallerine bakın.Dandik diye nitelendirdiğimiz ciharlarla windows olan herhangi bir pc ye uzak masaüstü bağlantısı yapabiliyorsunuz.windows mobile iş görmese bile wm7 altyapısı cep telefonu hariç başka cihazlarda kullanılabilir.
  • WM7:Özellikleri hazzır gelir fazla bişi yüklenemez.
    iOS:Özelliksiz ama doldur doldurabildiğin kadar.
    Basit.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.