Şimdi Ara

Windows Phone 7 Türkiye'de! 'Bütün detaylar bu videoda' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
41.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zihinlerde kullanıcılarda önceden oluşmuş bir yapı var,W7P ise önceden bu işe sönük pasif başladı,1 güncelleme ile durumu kurtayacağını zannediyor,önce hedefi kalite olmalıydı,uygulamalara,bunlara önem vermeliydi,hala yetersiz sayıda uygulamalar popülaritesi olmayan bir işletim sistemi,güncelleme nadir gelen bir işletim sistemi olma yolunda ilerliyor,ios kullananlar öncelik olarak kemikleşmiş yapıda belli bir kaliteye kolaylığa rahatlığa alışmışlar,android ise hala gereksiz yere birton güncellemeler ile uğraşıyor,adam gibi güncellemeleri çıkartmıyor,her android telefonda farklı bir arayüz var,yeni telefon alıcaksın bunlar sorun,ilerde güncellemeleri kapsayacakmı bunlar hep sorun,uygulama desen işin hali dahada kötü,diyenler çıkar alıntı yapanlarda çıkar,ya sen ne kullanıyorsun avatarımız apple ya direk fanboysun hem ipad kullanıyorum hemde exper easypad kullanıyorum birisi android 2.2 digeri zaten ios




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muRTah
    quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego
    cok gec kalindi. statu sahibi olmak icin wm kullanilmaz.
    not edin bunu...


    WM kullanarak statü sahibi olmaya çalışan kim anlamadım.
    Tüketiciler mi? Microsoft mu?

    12 sene WM kullandim (ce, 2002, 2003se, WM5, WM 6.1, WM 6.5, WM 6.5.3). 3 ay once androide gectim. faux carnival in dedigine istinaden yazdim. wm kullanarak sayili kişilerden birisi olmaktan bahsetmis. ayrilikli olunamaz windows ile, olmaz.


    kalkip deselerki; "efenim ben, muthis outlook senkronizasyonu ve rehberi icin kullaniyorum", eyvallah denir...


    gerisi palavra! kilitli haliyle kullanmaya calisan da...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Bir iphone OS ya da Anroid kullanıcısı neden WP7ye geçsin sorusuna istatistikler öyle söylüyor diyen bi adamın röportajını izledim, zaman kaybı...


    Yaşa :)
  • Telefon pazarında W7 ister W8 ANDROD karşısında çöptür... 1 yıl sonra bu tabloya tekrar bakalım. Windows çöp bile olamayacak. IOS h-gene bir şekilde kullanıcı kitlesinden dolayı tutulur ama Wİndows ah windows vah windows telefon pazarında yoksun abicim ve olamayacaksın ANDROID varken...
  • İe9 dedi soğudum cihazdan...
  • iphone kullanan biri ne kadar baska bir telefona giderse gitsin bir ay sonra tekrar iphone a donecektir. iphone isletim sistemi ios ile bu isi bitirmis durumda..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunbah

    iphone kullanan biri ne kadar baska bir telefona giderse gitsin bir ay sonra tekrar iphone a donecektir. iphone isletim sistemi ios ile bu isi bitirmis durumda..

    Tam tersi, Android'den geri iPhone'a dönen kişi sayısı çok çok azken her saniye binlerce kişi kendini iOS cehenneminden kurtarıp rahatlıyor.
  • quote:

    Tam tersi, Android'den geri iPhone'a dönen kişi sayısı çok çok azken her saniye binlerce kişi kendini iOS cehenneminden kurtarıp rahatlıyor.


    Şöyle herkesle konuşmuş ve tek tek röpörtaj yapmış gibi kesin konuşuyorsunuz ya gerçekten komik oluyor artık.

    iOS cehennemi, hay allahım ya...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Bir iphone OS ya da Anroid kullanıcısı neden WP7'ye geçsin sorusuna istatistikler öyle söylüyor diyen bi adamın röportajını izledim, zaman kaybı...


    Aynen. Müthiş cevaptı :)
  • Arabirim çok farklı olmuş ben açıkçası geleneksel arabirim taraftarıyım yani çok sade ve etkisiz olmuş. WP7 Teorik olarak başarılı gözükebilir ancak pratikte tamamen başarısız. Çünkü ekranda gördüğüm kadarıyla saat dışında bişey yok yani 3g ye bağlımıyım, wifi e bağlımıyım gibi sorunlar olacak live updates diyor demek ki telefon sürekli nete bağlı olmak durumunda, nerden anlayacağız bunu? şarj süresinide etkiler bu durum çünkü ana ekranda telefonun nereye bağlı olduğunu göremiyoruz.


    Teknik olarak piyasadaki en iyi kodlanmış hazırlanmış en yeni OS, Symbian, yani teknik olarak incelediğimde tamamen yeni bir kernel, çok geniş geliştirme platformu ile teknik olarak 1 numara yani symbian. Ama nedense pazarda şu an 1 numara olmasına rağmen büyük kayıplar yaşıyor.


    Android ise çok eski bir işletim sistemi aslında ancak nedense çok büyük bir sıçrayış gerçekleştirdi demek ki tüketiciler tercihleri çok farklı.


    Teknik olarak bakılısa Symbian WP 7 iOS Android gibi bir sıralama mümkün. Bu değerlendirme teknik olarak tabi ki, yani kullanabilirliği Ui si vs tüketici tercihine göre değişir ancak en yeni olan en basit olan en iyidir mantığıyla bakarsak durum böyle.

    Pazar paylarındaki oranları ise 2012 yılında tam tersi olacak deniliyor yani;

    Android iOS WP7 Symbian.


    Doğru olabilir ancak WP7 nin symbian'dan kötü bir işletim sistemi olduğunu belirtmek istiyorum. Yani nokia'nın sonu symbian'dan değil symbian'ı terk etmesiyle gelecek yani WP7 ile.

    Android vs Symbian kıyaslamasında ise güzel bir browser ve geliştirilmiş bir UI ile Symbian'ın android'den daha başarılı olacağı su götürmez bir gerçek ancak artık böyle bir ihtimal yok.

    Android potansiyellerini tamamen kullanan bir işletim sistemi. Symbian ise piyasadaki en yüksek potansiyele sahip işletim sistemi ancak kullanıcılar veya programcılar symbian'ı tercih etmedikleri için android'i geçecek seviyeye gelemedi symbian.


    Symbian kullanıcıları şu an pazarın en büyük kesimi ancak WP7 ile birlikte nokia'nın symbian kullanıcıları bana kalırsa symbian a daha çok benzeyen android'e geçiş yapacaktır. Yani şarj göstergesi, şebeke göstergesi, wifi, bluetooth, 3g, data göstergesi olamayan bir telefona geçmek çok çok değişik bir deneyim ve uzun bir deneme süresi gerektirir.

    Umarım nokia WP7'nin açacağı yaraları bir an önce kapatıp symbian işletim sistemini geliştirmeye devam eder. Çünkü Microsoft ve Nokia işbirliğinden Nokia çok ama çok zararlı çıkacak.




  • Yapılan röportajdan tek anladığım Nokia ile çok güzel bi anlaşma yaptık, bunu zaten biliyoruz. Bilmediğimiz şeyler söyleyin.

    Arayüz'ü geliştirmeleri şart, hiç hoş değil.

    İos, Android fanları olduğu kadar Windows fanlarıda var. Belli bir pazar payına ulaşacakları aşikar ama kendilerini ne kadar geliştirecekler göreceğiz.

    Donanım olarak Galaxy S II, Htc standartlarında bi cihaz bekliyorum Nokia' dan, tabi ekran da çok önemli yeni bir şey bulabilecekler mi acaba.

    Önlerinde kat edilmesi gereken çok yol var gibi duruyor. Android ya da İos kadar yaygın olacağını düşünmüyorum.
  • Röportaj için teşekkürler, DH böyle videolarla vazgeçilmez oluyor.
  • Ne bu symbian desteği böyle? Ne derseniz deyin, Nokia'nın pazar kayıplarından da belli olduğu üzere,
    başarısız olmuş bir işletim sistemi.
    Ayrıca android öyle çok eski bir işletim sistemi değil, ilk versiyonu 2008'in sonuna doğru çıkmış,
    sonrasındaysa kullanıma sunulan sürüm 2009'da çıkmış, zaten esas kullanılmaya başlayan versiyon da bu.
    Ayrıca öyle bir yazmışsınız ki sanki android işe yaramaz bir işletim sistemi,
    ancak bu kötüyse, neden pazar payı durmadan artmakta?

    Ben de hiç sanmıyorum wp7'nin bu kadar büyük bir pazar payı kazanacağını.
    Ama wp7 devrim yapacak bir özellik sunarsa, mesela android'in flash desteği vermeye başladığı zaman ki gibi,
    belki başarılı olabilir. Ancak uygulamalar konusunda daha çok gerideler.
  • w7 de gelse bunların telefonlar market desteği derken iyi gelişmiş donanım derken anca 2 sene sonra pişmiş olurlar ve anca ozaman alınır nokialar.
  • wp7'nin android kadar iyi olacağı belli olmaya başladı. nokia wp7'yi ihya edecektir. bu gidişle türkiye piyasasını kapatır
  • "Kullanıcıdan username passwordunu alıyor" dedikten sonrasını izlemedim.
  • win 8 cıkacak bunalar halen win 7 telefon cıkaracaklar :)
  • anroid akar :) şuan gerisi yalan dicem ios var dana gibi sambian var korkunç birşey :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Bir iphone OS ya da Anroid kullanıcısı neden WP7ye geçsin sorusuna istatistikler öyle söylüyor diyen bi adamın röportajını izledim, zaman kaybı...


    kesinlikle katiliyorum.

    soruda cok guze sorulmus. "Bir iphone OS ya da Anroid kullanıcısı neden WP7ye geçsin" evet neden gecsin. ios stabilite ve rahat kullanim sunarken, android daha fazla cesit, esnelik ve ozgurluk sunuyor.

    phone7 iosun kopyasi gibi birsey. iddiasi stabilite ile donanim cesitliligini getirmek ama o kadar kisitlanmis durumdaki bir donanim cesitliligindende bahsedemiyoruz.

    ilerde android kadar donanim cesitligi getirse bile bu sirada rakipleride yol aliyor. anroid yada ios yerinde saymiyor.

    rakiplerinden farkli bir kitleye hitap etmedigine gore ancak onlarin sunamadigi, onalrin otesinde bir seyle gelmesi gerek. ortada oda yok. zaten su anki ios ve android telefonlari asmak gercekten cok guc.
    ancak buyuk yaraticilik, cok ileri vizyon ve cesur urunlerle mumkun olabilir. bu ucunden hicbirini microsoftda goremiyorum.

    buyuk firma oldugu icin illa belli pazar alacaktir ama ios yada androidin pazar paylarini gormesi bugun icin cok guc.




  • aslında bu işi yapabilecek en güçlü şirket windows para desen para var pc lerdeki başarısı ise hiç yadsınamaz decerede bekledikleri atılımı bir türlü yapamadılar. Nokia ile bu sektöre yenı bi soluk getirecekler gibi gelio ama işleri hiçte kolay deıl androıd ve ios karşısında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.