Şimdi Ara

Windows Vista İçin Aktivasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımda orijinal lisanslı olarak Windows Vista Home Premium kullanıyorum. Bilgisayarımla beraber gelmişti. Ancak sistemi kullanılamaz hale geldiğinden daha önce diskimi biçimlendirip tekrardan kurmuştum. Bu aralar yine bilgisayarımda sorunlar yaşıyorum ve sistemi baştan kurmak istiyorum. İlk kurulumumda çevirimiçi Windows aktivasyonunu yapamadım. Çünkü bilgisayarımı ilk aldığımda aktivasyon yapılmıştı. Aktivasyon için Microsoft müşteri hizmetleriyle görüşmüştüm ve temsilci bana bayağı si soru sormuştu, donanım mı değiştirdiniz, başka bir bilgisayara mı kurdunuz gibisinden. Sormak istediğim şey şu, ben yine Windows'u baştan kursam aktivasyon için sorun çıkar mı? Yani aktivasyon için Microsoft belirli bir limit koyuyor mu? Benim lisansım daha önce iki defa aktive edildi. Cevaplarınzı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...



  • Bu konu hakkında kimse bir şey bilmiyor mu acaba?
  • Eskiden XP de limit 20 falan diye duymuştum ama
    Limit olmaması lazım
    Bence sorun çıkmaz
    Çevrende bilen biri varsa makiya baktır halledecektir.
  • telefonla aktivite için aldığınız seri no.ları mutlaka bir yere kaydedin. tekrar kurarken bu key no.larını girdiğinizde aktivite olur. tekrar tekrar telefonla arama zahmetinden kurtulusunuz.ancak; makinaya hep aynı kullanıcı adınızı girmek kaydıyla.

    kaç aktiviteden sonra işletim sistemini tekrar kullanamayacağınız konusunu yine telefonla microsoft yetkilisinden öğrenebilirsiniz.
  • format attıktan sonra(tabi aynı sürüm işletim sistemi yüklenecek) hiç bi sorun çıkmadan aktivasyon yapılabilir.yanlış hatırlamıyosam farklı donanımlar için 10 format hakkın var.ama donanımda bi değişiklik olmadıysa istediğin kadar format atabilirsin.bence net üzerinden değilde tel kullanarak aktivasyon yap.kimseyle konuşmanada gerek kalmaz.ayrıca @boncuk2004 senin dediğini xp de yapmıştım olmamıştı.yani aynı kullanıcı adını yazdığım halde farklı sorgu numarası verdi.yani eski numaralar olmadı.herseferinde farklı veriyo

    ha bu arada aklınızda olsun.bi sitede okudum.donanımlarınızın sürücülerini yüklerken vista donanım değişikliği sanıyomuş bazı donanımlarda.microsoft bunun üzerinde çalışıyomuş.dikkatli olun yani.durduk yere 1 hakkınız gitmesin.
  • Telefon activite ettikden sonra hdd veya anakartın dışında bir parca değiştirmemişseniz sorunsuzca istediğin kadar aktivite edebilirsiniz.Bu parcalar dişinda istediğiniz pc parcasını değiştirin yine sorunsuz aktivite edebilirsiniz.
    Ayrıca yaklaşık 5-6 defa anakart ve hdd değistirmişimdir.Herseferinde sorunsuzca microsoft arayıp activite ettirdim ve bana belli bir limit söylenmedi.Yani bence belli bir limit yok
    ''caglarcsgn''
    bu farklı donanımlar için 10 kere format hakkımızın olduğunu nereden öğrendiniz acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 5 Kasım 2007; 1:37:27 >
  • zaten sana limit söylenmiyo.istediğin kadar edersin tabi.ama mantıklı düşünürsek bu limit olayının olduğunu anlarız.ben lisanslı xp mi senin pc ye yüklesem ne olacak?soran olursa kendi pc m derim.kim nerden bilicekozman korsan xp "serial number" ları nerden geliyo.microsoft kendi kendine mi çıkarıyo bu numaraları?

    10 lisans hakkını chip ve diğer pc dergilerinde okumuştum.zaten yanlış hatırlamıyosam demiştim.belki indirmiştir microsoft lisans sayısını
  • forumu açan arkadaş ms turkiyeden aldigi sifreyi guzelce yazip kaydetsin, bi sorun çıkarda ne biliyim harddiski anakarti degistirirsen zaman icinde yine yardim edecekerldir, adi istunde yardim hatti.


    bu hd degistirme meselesinde de sole bisi soleyeyim,
    ben xp32, 200364 ve vista da hd degistirdim (imaj taşıyarak) bi sorun çıkmadı,
    ama gecen gun hd de 2. bi partiton açıp vistayi oraya taşıyayim dedim (yine imaj taşıyarak),
    "coooort ballı börek"
    tadında bi ekranla aktive etmelisiniz ekrani çıktı.
    dert diil, vistayi bi daha kurariz, ama bu vesile ile vista ile ilgili bişi ogrenmis oldum,
    hd nin yada anakartin seri numarası dışındada şeylerede takiliyormuş

    ozellikle laptoplardaki vistalar uzerinde oynayanlar icin faydali bi bilgi olarak bu vesile ile bu foruma yazayim dedim.




  • arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam işletim sistemlerinin oem olanları belli bir sayıdaki formattan sonra aktivasyon yaparken herzamanki şifreyi kabul etmiyor ama işletim sistemi box olanlar sonsuz sayıda aynı key ile aktivasyon yapabiliyor sizinki oem zannedersem bu durumda her formatta microsoftu aramanız lazım bendede öyle oluyor ve herseferinde donanım mı değişti başka bilgisyaramı kurdunuz diye bitakım sorular soruyorlar.

    ücretsiz microsoft aktivasyon telefonu; 08002113939
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.