Şimdi Ara

windows yazısında kalıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim bilgisayarımda windows xp kurulu 2.5 senedir...Son zamanlarda sıklıkla şöyle bir sorunla karşılaşıyorum; bilgisayarı açıyorum windows xp yazısı ve hani şu yeşil ışıklı şerit sürekli akıp geçiyor ama bir türlü gitmiyor yani açılmıyor bilgisayar gelemiyorum masaüstüne..restart atıp en son çalışan ayarlarımla başlat dediğimde bazen yiyor,bazen güvenli modda başlatıorum virüs taraması falan yaptırıorum(e-trust antivirüs!) bişey bulamıo..format attıktan sonra da aynı sorunla karşılaşmıştım...geçenlerde de böyle olunca sistemin yedeğini almıştım(acronis true image ile) onu yükledim..1 ay kadardır bir sorun yoktu şimdi yine ortaya çıktı..böyle arada bir ortaya çıkıo yani sürekli değil..anlamadım gitti! güç mü yetmiyor başlatmaya nedir?çünkü dediğim bu windows yazısına geliyor mouse un ışığı yanıo tam başlıcak masaüstüne geçicek derken küt mouse un ışığı gidio windows yeşil şerid akmaya devam edio...bıraksan sürekli aynı şekilde kalıo yani bir süre sonra belki başlar die bekledim ama yok başlamıo! bilgisayarla ilgili bilgiler aşağıda imzamda var..bilgisayarı vestelin bi kampanyası esnasında almıştım..o vakitten bu vakite bilgisayara almadığım şey kalmadı bi tek kasayı değiştirmedim...artık zaten ya onu değiştirecem ya da power supply falan alacam heral ! bu böle gitmez gibi! valla bilen biri yardım ederse sevinicem bu sorunuma!







  • 2.5 senedir hiç format atmadın mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinPeAcE

    2.5 senedir hiç format atmadın mı?

  • Yedeğini geri yükledikten sonra sistem 1 ay normal çalıştığına göre donanımsal bir sorunun yok. Muhtemelen kullandığın yazılımlardan kaynaklanan bir sorunla karşılaşıyorsun.
  • deamon tools yüklüyse onu sil. bende de aynı sorunu yarattı. ben de sildim düzeldi.. belki sendeki de aynı sorundur..
  • sistem geç açılıyor ise HDD den olabiliyor dostum ide kablosu hdd anakart bunları kontrol et başka bir hdd ile sistem kur eğer başat cubupuna gelip orda takılıyorsan başlangıç öğelerini temizle burdada donaımsal arıza var ise oda rem den olabiliyor ama hiç format atmadıysan ondandır sen bi sistem kur dostum
  • iyi ifade edememişim.2.5 senedir hiç format atmadım demedim..2.5 senedir windows xp kurulu dedim..yani format attıktan sonra da yine xp yi kuruyorum temiz bir şekilde orijinal cd sinden..şu ana kadar 4-5 kez atmışımdır format..
    deamon toolsla alakası yok çünkü deamon tools kurmadım bilgisayara...
    yani bazı yazılımlar hani kurulurken windows sınamasından geçemedi gibi bir uyarı gelmesine rağmen devam ediyoruz ya genellikle kurmaya onla alakalı olabilir belki yazılımsal yönü ama bu o zaman herkesin başına gelmesi gerekir diye düşünmekteyim!ayrıca şu an kullanmış olduğum yazılımların hepsinin genel olarak her bilgisayarda kullanılan yazılımlar olduğunu söyleyebilirim..extradan olanlar da sadece webcam,yazıcı,video kamera,klavye-mouse gibi aletlerin yazılımlarıdır..
    sistemin yavaş ya da hızlı açılmasından bahsetmiyorum..başlangıç öğelerinin içinde de herhangi bir bilinmeyen abzürt bir program yok!
    şu an için belirtebileceklerim bunlar..sabah açtığımda bu sorun vardı daha sonra restart atıp en son çalışan ayarlarımla başlat demiştim olmuştu..şimdi de direkt bilgisayarı kapalı konumdan açtığımda hiçbir sorun olmadan başladı..
    sorunu bulana kadar böyle idare edicem ama işte acil bir anda açılmama gibi bir risk taşıması kötü ! çünkü bir keresinde bu sabahki kadar şanslı değildim öyle en son çalışan ayarlarımla başlat dediğimde yememişti mesela..(haa gerçi güvenli modda çalıştırabiliorum orası ayrı!bu da belki sorunun anlaşılabilmesine yardım edebilir!)




  • harddisk,ram,ekran kartı vs de yükseltme yaptıktan sonra(hemen sonra değil!) bu sorun olması nedeniyle bir ek yapayım dedim.

    harddisk 40 + 80
    ram 256 + 512
    4 slot da dolu(ekran kartı,ses kartı,ieee1394 ve tv kartı)

    alakalı olursa...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.