Şimdi Ara

Wing Chun Kung-Fu Klubü (Ana Konu, Soru-Cevap )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
26
Favori
41.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • - Kung Fu nedir ?

    - Hayvanlar yüzyıllar boyunca Kung-fu ustalarına ilhan kaynağı olmuşlardır.Ve bu ustalar bir takım vahşi hayvanların özelliklerini kavrayarak bunları mücadele sanatları ile birleştirmiş ve böylelikle kendilerine özgü dövüş biçimleri doğal yır içerisinde gelişmiştir.Kısaca hayvanları taklit eden savunma sanatı diyebiliriz.(Aslında daha ayrıntılı bir terim olarak düşünülebilir fakat ben sadece bizi ilgilendiren kısımlara değineceğim.)

    ---------------------------

    - İyide Kung Fu'dan bize ne ben Wing Chun'u öğrenmek istiyorum ?

    - Kung Fu'ya kısaca değinmemin sebebi Wing Chun, Kung Fu'nun alt dalıdır.Wing Chun'da turna ve yılan hareketleri uygulanarak savunma mekanizması oluşturulur.

    ---------------------------

    - Ip Man'ın filmi bu sanat ile mi alakalı ?

    - Evet Ip Man filminde gördüğünüz hareketler Wing Chun hareketleridir.Olaylarında hepsi olmamakla beraber bir çoğu yaşanmış olaydır.

    ---------------------------

    1)Tarihçe

    Söylentiye göre Wing Chun'un kurucusu bir (beyaz) turna kuşu ve yılanın kavgasına şahit olan ve bunun neticesinde zaten var olan bilgilerini daha sade ve etkin kılmayı hedefleyerek yeni bir dövüş sanatı geliştiren Ng Moi isimli bir Budist rahibedir. Ng Moi’nin yaşadığı köyde yerli bir kumandanın zorla evlenmek istediği bir genç kız vardır. Bunu duyan Ng Moi genç kızı ilk öğrencisi olarak yanına alır ve eğer kumandanı yenebilirse kumandanın bir daha onu rahatsız etmeyeceğini söyler. Çalışmalardan sonra geri dönen kız kumandanı kolaylıkla yener ve böylece Ng Moi yeni sanatına ilk öğrencisinin ismini verir – Yim Wing-Chun. Wing-Chun güzel ya da sonsuz bahar anlamına gelmektedir.Geride kalan yazılı metinlerin pek az oluşundan yukarıda anlatılanların kısmen gerçek kısmen de kurgu olduğu düşünülmektedir.

    2)Formlar

    Boş El Formları

    1. Form : Siu-Lim-Tao [Küçük Fikir Yolu]



    Bütün üst beden Wing-Chun yapıları ve temel duruş pozisyonunda çalıştırılan bacak egzersizleri Siu-Lim-Tao’dan geliştirilmiştir.

    Siu-Lim-Tao öğrenciye Wing-Chun sanatının temellerini ve kendisiyle başbaşa kalmasıyla kazanabileceği dinginliği verir. Kelime kelime çevirisi "küçük fikir yolu" olan Siu-Lim-Tao aslında günlük düşüncelerden kurtulmayı amaçlar. Bu çalışma anı yaşamayı, o ana konsantre olmayı öğretir.

    Kursa ilk başladığınızda göreceğiniz formdur.Yaklaşık olarak bu formu 8-9 ay içinde bitirebilirsiniz.Diğer formların temeli olduğu için sıkılabilirsiniz ama sabredersiniz çok güzel şeyler öğrenebilirsiniz.



    2. Form : Chum-Kiu [Köprü (Bağlantı/Temas) Arayışı]



    Chum-Kiu, Wing-Chun’un ileri tekniklerine hazırlık için çalışılır.Rakiple bir temas kurmak ve bu yolla ona giden bir köprü kurmak amaçlanır.

    Bu formda hareketler artık keskin ve kusursuzdur, enerji kullanır ve ardından rahatlar ve sonra bir sonraki hareketinize devam edersiniz. Bütün form hızlı ve güçlüdür; her hareket hızlı bir sekilde ve kusursuzca uygulanır. Chum-Kiu formunun temel noktası, kişinin çok sayıda rakibin saldırısına uğrandığında gerçekten ne yapabileceğine göre çalışma yapmasını sağlamaktır.

    Siu Lim Tao'dan sonra göreceğiniz formdur.Chi-Sao'nun başlangıcını bu formda öğrenirsiniz.Daha bitirmediğim için süre olarak birşey diyemeyeceğim.



    3. Form : Biu-Gee [Dürten/Saplanan Parmaklar]



    Biu-Gee, Wing-Chun’un üçüncü ve en gelişmiş formudur. Geleneksel olarak bir zamanlar "aile dışına asla ögretilmeyen" sadece Wing-Chun’da üst düzeylere ulaşmış yetenekli ve seçilmiş bazı öğrencilere öğretilen Biu-Gee, Wing-Chun üst düzey etkili tekniklerini içerir. Etkili ve seri dirsek, avuç ve parmak vuruşlarıyla savunması neredeyse mümkün olmayan teknikleri geliştirmek için çalışılır.

    Bu formun bir zamanlar kapalı kapılar arkasında öğretilmesi yaklaşımının arkasında yatan birkaç faktör vardır: Biu-Gee çok büyük ölçüde zarara neden olabilecek ve hatta potansiyel olarak ölümcül olabilecek parmak, avuç içi, ve dirsek vuruşlari içerir. Bu nedenle sadece düzgün bir psikoloji ve Wing-Chun’a doğru yaklaşımları geliştirebilmiş öğrencilere öğretilmelidir.

    Bu göreceğiniz 3. formdur.Akapunktur noktaları dediğimiz vuruşlar bildiğim kadarıyla bu form içindedir.Gerçektende hocamızın kendi seviyesine yaklaşmayan birine göstereceğini sanmıyorum.



    Aletli Formlar

    1. Mook Yan Jong (Tahta Adam)



    Mook-Yan-Jong (tahta adam) bir çok dövüş sanatının ilgisini çeken geleneksel Çin Kung-Fu çalışma gereçlerinden biridir.Bu geleneksel Kung-Fu aletinde çalışmalar yapan kişiler kendisiyle rakibin açılarını ve mesafesini doğru bir biçimde belirlemeyi, bu açıları ve mesafeyi aynı ustalıkla kullanabilmeyi öğrenir ve geliştirirler.

    Hocamdan bir alıntı " Wing-Chun dünyasının şu ünlü sözü konunun önemini anlatmaya yeter sanırım: “Mook-Yan-Jong olmaksızın Wing-Chun çalışmak, bir altın madenine girip eli boş çıkmaktır”. "

    2. Luk Dim Boon Kwun (Uzun Sopa)



    Luk-Dim-Boon-Kwun (Uzun Sopa) sadece üst derece öğrencilere ögretilen gelişmiş bir Wing-Chun formudur.

    Geleneksel Wing-Chun uzun sopası yaklaşık 2,5 metre uzunluğundadır ve uca doğru sivrilir. Luk-Dim-Boon-Kwun’un Wing-Chun sistemine dahil edilmesinin, bu sanatin Güney Çin’de turlar düzenleyen Red Junk Opera sanatçıları tarafından öğretildiği yıllara dayandığına inanılır.

    Daha güçlü kollar ve bilek teknikleri kazandıran bu form, kişinin dengeli ve güçlü duruşlar kazanmasına da yardımcı olur.

    3. Bart Chum Dao (Çift Bıçak)



    "8 keskin geniş kılıç" anlamına gelen Bart-Chum-Dao, sadece üst düzey öğrencilere öğretilen gelişmiş bir bıçak formudur.

    Bart-Chum-Dao teknikleri bir çok el tekniklerin aynası gibidir: Tan-Sao bu formda Tan-Dao olur, Gaun-Sao ise Gaun-Dao. Genelde Gaun, Kwun, Man, Lan, Jum vs. gibi tekniklerin çalışıldığı form, gelişmiş bir dövüş formudur.

    ***
    ÖNEMLİ NOT ::: Günümüzde iki adet kılıçla ya da iki-buçuk metrelik bir sopayla dolaşmanın gerçekçi olmadığı bilinse de, bu formları çalışmanın kişinin Wing-Chun temel ve ileri dövüş prensiplerini geliştirdiği ve güçlü bedensel yapıyla birlikte ilerlemiş teknik kabiliyetler kazandırdığı unutulmamalıdır.
    ***

    3)Grand Master Yip Man (İp Man) (1893-1972)

    Yip-Man, Wing-Chun dövüş sanatını açık bir şekilde dış dünyaya öğreten ilk Kung-Fu ustasıdır. Aralarında Bruce Lee’nin de bulunduğu, daha sonradan kendileri de birer usta ve öğretmen olarak dövüş sanatları dünyasında söz sahibi olan bir çok kişiyi yetiştirmiştir.

    Chan Wah-Shun’un son öğrencisi olan Yip-Man 13 yaşındayken Wing-Chun çalışmaya başladı. Yip-Man, ustasının ilerlemiş yaşından dolayı çalışmalarının çoğunu Wah-Shun ustanın ikinci yardımcısı Ng Chung-Sok’la yapardı. Üç yıl sonra Chan Wah-Shun öldü, fakat ölmeden önceki isteklerinden birisi Ng Chung-Sok’un Yip-Man’ın Wing-Chun eğitimine devam etmesiydi.


    4)Chi-Sao



    Chi-Sao, bir diğer deyişle “yapışan kollar” ya da “baston eller” çalışması, Wing-Chun sisteminin en önemli egitimlerindendir. Bir çok Kung-Fu sistemin bu çalışmayı kullansa da, Chi-Sao en yaygın biçimde Wing-Chun sisteminde çalışılmaktadır.

    Çalışmalarda temas esastır. Rakibin temasıyla birlikte ona yapışan kollar her harekete – küçücük bir yön değişimine bile reaksiyon göstermeyi öğrenir. Temasın kaybedilmemesi için zamanla gelişecek olan sezgiler ve beden hakimiyeti kullanılır. İç güç (Chi) kollarımızla birlikte bize yol gösterir ve böylece “rakiple bir bütün olur, onun her hareketini önceden ya da anında sezebiliriz”. Bu çalışmalarda rakibin kendi gücünü ve devinimlerini ondan ödünç alır ve ona karşı kullanırız; doğan açık kapılardan onun devinimleri ve akışına yapışarak girer ve merkez savunma ve saldırı çizgisini dağıtırız.

    Gergin kollar Chi-Sao çalışmasında başarısızlık getirecektir. Sertlik akışın dışında kalmak ya da teması keskin hareketlerden dolayi kaybetmek anlamına gelecektir. Aksine rahat, gevşemiş bir temas bizi de rakibin doğal akışına dahil edecek ve onunla akarak takibi kolaylaştıracaktır.

    Birinci derece Wing-Chun çalışmalarında Dan-Chi-Sao-1 ve Dan-Chi-Sao-2 (tek yapışan kollar) ile başlanan Chi-Sao egzersizleri daha sonraları İleri Dan-Chi-Sao set egzersizleri ve Sheung-Chi-Sao (çiftli yapışan kollar) temel ve ileri temas çalışmalarıyla devam eden eğitim sonrasında ileri Chi-Sao çalışmalarıyla süreklilik kazanır. Usta Wing-Chun çalışanları bir süre sonra kademeli olarak kapalı gözlü Chi-Sao (Bong-An-Chi-Sao) egzersizleriyle hislerini en ileri sevyeye ulaştırırlar.


    5)Chi-Gerk



    Chi-Gerk, aynen kol çalışmalarının ilk günlerinde öğrenilen ve uygulanan Dan-Chi-Sao (tek kollu yapışan eller) gibi baslangıçta bacaklara yönelik güç, kondisyon, ve denge kazanımını hedefleyen bir temel egzersizdir. Tüm Wing-Chun sistemleri Chi-Sao çalışırken, her sistem Chi-Gerk çalışmaları yapmayabilir. Bacaklarinizin daha güçlü olduğu inancına dayanarak Chi-Gerk çalışmasının Chi-Sao’dan kolay olabileceğini düsünebilirsiniz, ancak bu doğru değildir. Çalışma sırasinda büyük güç ve denge gerektirdiği için başlangıçta oldukça zorlayıcı gelen Chi-Gerk egzersizleri daha sağlam ve dengeli bir duruşun yanısıra çok güçlü ve yıkıcı tekmelere sahip olmamızı da sağlar.

    Bana Yöneltilen Bazı Sorular Ve Verdiğim Cevaplar

    S: Dostum biliyorum Wing chun sporu ile ilgileniyorsun. Benimde hep hevesim vardı başlamak için. Şuan çok müsaitim. Wing chun yaparak aynı zamanda kiloda alabilirmiyim ? Boy 180 kilo 62 . Fiziğim wing chun için uygunmudur ?

    C: Kilo alıp vermenin Wing Chunla alakası pek kurulamaz.Yersen alırsın yemezsen almazsın yani.Ama zayıflık sana Wing Chun'da hız olarak + katar.Ben biraz kilolu olduğum Chi-Sao'da dirseklerimi kontrol etmezsem açılıyor ve bu da bana dezavantaj sağlıyor.Kararlı olarak istedikten sonra ister kaslı-kassız ol ister uzun-kısa ol ister zayıf-şişman ol farketmez.

    -------------------------

    S: Salonda ortam nasıl dostum biraz bahsedermisin.

    C: Seviyeye göre gruplara ayrılıyoruz.Hocada tek tek gelip gösteriyor.Bol bol aynı hareketi yapıyoruz.

    -------------------------

    S: Mesela senin gittiğin salonda ki insanlar , çoğunlukla liseli mi ? yoksa 20-30 yaş arası iş güç sahibi insanlar mı ? Ortam makara mı yoksa son derece ciddi mi gibi gibi :)

    C: Orta okuldan çocukta var.Lisedende var.İş-güç sahibi insanlarda var.Yeni evli bir çiftte var.
    Ortam duruma göre değişiyor.Sifu birşeyler anlatırken gülmezsin herade Şaka yaptığı zamanlarda oluyor.Ama o kadar ahım şahım ciddi bir ortam değil.
    -------------------------


    S: Kaç senede tamamen ustalaşırız ?

    C: Wing Chun'da tamamen ustalaşmak diye birşey bence yoktur.Düzenli çalışmayla 5 senede bitirebilirsin Wing Chun'u ama bu senin mükemmel olduğun anlamına kesinlikle gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoğukNefes -- 11 Eylül 2015; 0:15:07 >







  • 2 aydır gidiyorum bende..Hocam hiç kavgada kullandınızmı wt tekniğini?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nodpersky 32

    2 aydır gidiyorum bende..Hocam hiç kavgada kullandınızmı wt tekniğini?

    Yok kullanmadım.Arkadaşla arada takıldığımız oluyor ama normal olarak gerçek kavga ile kıyaslayamam.Umarımda kullanmam gereken bir durum olmaz

    Hangi kursa gidiyorsunuz ?

    İstanbul/avrupa yakası Mecidiyeköydekine.
  • herhangi bir wtcinin acaba gerçek kavga videosu var mı internette aradım hiç yok gerçekten ne kadar işe yaradığını merak ediyorum
  • 20 yaşında başlasam bunda kaç yılda tam öğrenirim?
  • Yerimi alayım ben.
  • Kursa gitmeden ögrenilebilir mi ?
  • Hocam bu Ip Man'ın torunları felan varmı hocalık yapan ? Grandmaster unvanı Ip Man'ın bildiğim kadarıyla ama bir kaç türk hoca sitesinde yabancı bir adamı Grandmaster olarak tanıtmış ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 19 Kasım 2011; 13:36:44 >
  • Bende öneriyorum bu sporu.1 yıldır bende gidiyorum.Ankara'da ki Korkmaz Şimşek Merkezi'nde görüyorum eğitimi.Öneririm herkeze
  • quote:



    Ip Ching ve Ip Chun adında iki oğlu var.Birde ikisinin öğrencisi olan Samuel Kwok ayriyeten Wong Shun Leung ve Steve Lee Swift'de var.Başka hocalarda vardır mutlaka.GrandMaster öyle tek bir kişiye verilen birşey değil sifu gibi o da hocalık seviyesi gibi birşey yani.

    Ek bilgi olarak Steve Lee Swift gerçekten çok hızlıdır.Videolarına bakmanızı tavsiye ederim.


    Anladım hocam,valla çok hızlı hareketler var birde olduğun yerden çok güçlü yumruklar atabiliyosun.Şu video gerçekmi bilmiyorum ama adam ufak tefek olmasına rağmen çok güçlü yumruk atıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 19 Kasım 2011; 13:49:19 >




  • inceleyeceğim en kısa zamanda


    başlık için teşekkürler
  • Anadolu yakasinda var mi ?
  • Peki bir şey soracağım. Neden kafes dövüşlerinde etkili olamıyor Wing Chun. 1 yıla yakın yaptım ben de ama kimse düzgün bir açıklama yapmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    herhangi bir wtcinin acaba gerçek kavga videosu var mı internette aradım hiç yok gerçekten ne kadar işe yaradığını merak ediyorum



    Şöyle birşey buldum.2.15 saniyede olay başlıyor.Bilmiyorum siz ne bekliyordunuz ama adamı taktir ettim.Karşısında bağıran adama karşı sakin bir şekilde cevap veriyor.Sonrada saldırı gelince kısa ve öz bir yumruk atıyor.

    Şuda bir kaç uygulama :



    İşte gerçek sporcunun bu yönünü çok seviyorum. Diğer armut atıp tutarken , hiç bi icraat yok. Ama sporcu gayet sakin , efendi, bi yumrukta bayılttı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    Peki bir şey soracağım. Neden kafes dövüşlerinde etkili olamıyor Wing Chun. 1 yıla yakın yaptım ben de ama kimse düzgün bir açıklama yapmıyor.

    Düşüncem ;

    İlk olarak kafes dövüşçüsü olmak için Wing Chun kullanımını kendimce pek uygun görmüyorum.Çünkü kişide istemesede bir hızlı öğrenme hevesi olur ve Wing Chun'u tam anlamıyla öğrenmek için uzun süreye ihtiyaç duyacağı için hızlıca öğrenirim ben fikrine kapılır.Ve bu şekilde kişinin Wing Chun'u sanat olarak kullanabileceğini hiç sanmıyorum.

    Zaten ilk formda bu çok rahat bir şekilde anlaşılıyor.Gittiğim kursta bir çok kişi ilk ay sonrasından gelmemeye başlıyor.Çünkü sıkılıyorlar.İlk formda binlerce yumruk atmak lazım yine yüzlerce belkide daha fazla tan sao gibi savunmalar çalışmak lazım.Bu şekilde çalışan bir kişide de bir süre sonra kafes dövüşçüsü olmak istemez zaten.Dinginliğe doğru gitmeye başlar.Hangi sifunun döverim ulan sizi diyip artistlik tasladığını gördünüz ? Adamlar o kadar sakinki şaşıp kalıyorum.Tabi bu olay kafes dövüşçüsünün heryerde kan dövüş istediği anlamına kesinlikle gelmez.Yanlış anlaşılmasın lütfen.

    Birde üstüne boğaz vuruşları gibi vuruşlar olunca kullanım alanı kısıtlanıyor.Biz öyle ağız burun kırma gibi şeyler fazla yapmıyoruz.Boğaza, bazı hayati noktalara çok ciddi hasarlar veren parmak vuruşları falan var.Ki bunları ben bile bilmiyorum daha.Sadece hocamız anlatırken dinliyorum.Zaten çoğu hoca öğrencisinin gidişatına göre eğitir.Eğer gerçekten bu hareketleri ne zaman nerde uygulayabileceğini bilmek gibi bir olgunluk varsa ve uzun yıllar çalışıp seviyesini yeterince yükseltmişse hassas noktaları gösterebilir.Ha gösterse bile bunu kafes dövüşünde kullanmak cesaret ister yani.Ki uzun süre hocasının yanında çalışan birinin kafes dövüşçüsü olacağım diyeceğini sanmıyorum.Çünkü o kadar uzun süre içerisinde kavgadan soğur adam.Bende ilk aylarımda ulan biri küfretsede adamı rezil etsem demişimdir ama şuan kavgadan ciddi anlamda soğudum.

    NOT : Yukarda yazdıklarım tamamen benim düşüncemdir.Eğer herhangi bir cümlem yanlış anlaşıldıysa lütfen pm atın.Hemen düzeltirim.


    Karate'de de aynı anlattıkların var ama dövüşlere katılan karateciler de var.




  • Mesajım bulunsun, emeğiniz için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein

    Peki bir şey soracağım. Neden kafes dövüşlerinde etkili olamıyor Wing Chun. 1 yıla yakın yaptım ben de ama kimse düzgün bir açıklama yapmıyor.

    Düşüncem ;

    İlk olarak kafes dövüşçüsü olmak için Wing Chun kullanımını kendimce pek uygun görmüyorum.Çünkü kişide istemesede bir hızlı öğrenme hevesi olur ve Wing Chun'u tam anlamıyla öğrenmek için uzun süreye ihtiyaç duyacağı için hızlıca öğrenirim ben fikrine kapılır.Ve bu şekilde kişinin Wing Chun'u sanat olarak kullanabileceğini hiç sanmıyorum.

    Zaten ilk formda bu çok rahat bir şekilde anlaşılıyor.Gittiğim kursta bir çok kişi ilk ay sonrasından gelmemeye başlıyor.Çünkü sıkılıyorlar.İlk formda binlerce yumruk atmak lazım yine yüzlerce belkide daha fazla tan sao gibi savunmalar çalışmak lazım.Bu şekilde çalışan bir kişide de bir süre sonra kafes dövüşçüsü olmak istemez zaten.Dinginliğe doğru gitmeye başlar.Hangi sifunun döverim ulan sizi diyip artistlik tasladığını gördünüz ? Adamlar o kadar sakinki şaşıp kalıyorum.Tabi bu olay kafes dövüşçüsünün heryerde kan dövüş istediği anlamına kesinlikle gelmez.Yanlış anlaşılmasın lütfen.

    Birde üstüne boğaz vuruşları gibi vuruşlar olunca kullanım alanı kısıtlanıyor.Biz öyle ağız burun kırma gibi şeyler fazla yapmıyoruz.Boğaza, bazı hayati noktalara çok ciddi hasarlar veren parmak vuruşları falan var.Ki bunları ben bile bilmiyorum daha.Sadece hocamız anlatırken dinliyorum.Zaten çoğu hoca öğrencisinin gidişatına göre eğitir.Eğer gerçekten bu hareketleri ne zaman nerde uygulayabileceğini bilmek gibi bir olgunluk varsa ve uzun yıllar çalışıp seviyesini yeterince yükseltmişse hassas noktaları gösterebilir.Ha gösterse bile bunu kafes dövüşünde kullanmak cesaret ister yani.Ki uzun süre hocasının yanında çalışan birinin kafes dövüşçüsü olacağım diyeceğini sanmıyorum.Çünkü o kadar uzun süre içerisinde kavgadan soğur adam.Bende ilk aylarımda ulan biri küfretsede adamı rezil etsem demişimdir ama şuan kavgadan ciddi anlamda soğudum.

    NOT : Yukarda yazdıklarım tamamen benim düşüncemdir.Eğer herhangi bir cümlem yanlış anlaşıldıysa lütfen pm atın.Hemen düzeltirim.


    Karate'de de aynı anlattıkların var ama dövüşlere katılan karateciler de var.

    karate tekme ve yumruk ağırlıklıdır müsabakaları izlersen görürsün wing chun ise öle değil daha çok hızlı hafif vuruşlar ve konu sahibi ne kadar kabul etmiyecek olsada wing chuncular öyle çok sert tipler değiller genelde küçük bir yapıları var bu yüzden kafes dövüşcüleri karşılarında pek şansları olmaz ha tabi birde dikkat ettiğim kadarıyla kung fu özellikle wing chun daha yumuşak hareketlere sahip karate gibi japon sporları ise daha çok güçe kaba kuvvete dayalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMDPhenom -- 19 Kasım 2011; 17:20:41 >




  • Müthiş birşey ama hiç icraat ta görmedik. Sanki bunun işe yaraması için karşıdakininde Kung Fu yapması lazım. Çünkü karşıdaki üstüne çullanıp sokak kavgası yaparsa olmuyor kanımca. Varsa öyle hayvan gibi Wing Chun videosu atın izleyelim.
    Ayrıca birşey sorcam şimdi öğrenmeye kalksam kilo ne kadar engel teşkil eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tenth Doctor -- 19 Kasım 2011; 17:41:54 >
  • http://www.ehow.com/search.html?s=wing+tsun&skin=corporate&t=all

    Şu sayfada hareketlerin temelini anlatan videolar var. Ağır olarakta anlatıyor. Öğrenmek isteyenler pratik yapmak isteyenler kendilerine bir partner bulup beraber çalışabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr LoneLy

    Müthiş birşey ama hiç icraat ta görmedik. Sanki bunun işe yaraması için karşıdakininde Kung Fu yapması lazım. Çünkü karşıdaki üstüne çullanıp sokak kavgası yaparsa olmuyor kanımca. Varsa öyle hayvan gibi Wing Chun videosu atın izleyelim.
    Ayrıca birşey sorcam şimdi öğrenmeye kalksam kilo ne kadar engel teşkil eder.

    zenci olan wing chun yapıyor ama tabi filmlerdeki gibi değil duruş ve yumruklara dikkat edildiğinde wing chun yaptığı belli ama bol bol doğaçlamada var tabi çok aradım öyle filmlerdeki gibi uzun wing chun dövüşlerini ama bundan ötesi yok




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.