Şimdi Ara

Wing Chun mu Wing Tsun mu Muay Thai mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamınaleyküm. Biz arkadaşla bir spora gideceğiz aslında Muay Thai karar kılmıştık ama benim içime nedense fazla sinmedi sizce hangisi ?



  • istedigini yap wc st aynidir gelenelsel wc vardir ama turkiyede kursu pek yok. Ben wt yapiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sana ne kadar yararı oldu ?
  • Ne konuda ? Genel olarak sorarsan anlatmasi zor ama tepki suremde, karsilamada (yumruk felan) yani zamanlamada iyilesmeler oldu. Sadece bu kadar degil ama aklima gelenler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sence WT mi yoksa MT mi ?
  • Dostum ikisi de birbirinden çok farklı sporlar.İkisini de araştır ve hangisinin sana daha uygun olduğuna karar ver.Başka insanların kararlarıyla hareket edersen pek mutlu olamazsın.Mesela ben Muay Thai'yi daha çok sevdiğim için sana onu öneririm ama aslında sen WT/WC'de daha mutlu olacaksındır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cinéma

    Dostum ikisi de birbirinden çok farklı sporlar.İkisini de araştır ve hangisinin sana daha uygun olduğuna karar ver.Başka insanların kararlarıyla hareket edersen pek mutlu olamazsın.Mesela ben Muay Thai'yi daha çok sevdiğim için sana onu öneririm ama aslında sen WT/WC'de daha mutlu olacaksındır.


    arkadaşın dediği gibi. öküz gibi (Yanlış anlaşımasın kötü anlamda demedim) yumruk sallayıp tekme atmak istersen muay thai derim her ne kadar türkiyede mt adam gibi öğretilmesede ayrıca sokak aralarında mt öğretiyoruz diye kick box felan öğretiyolar o yüzden dikkatli salon seç. WT yapacaksan sabır derim sadece öğrenmek için değil uygulamak içinde tabi sadece zincir yumruk atarım diyosan o ayrı.
  • Aslında ben daha çevik bir insan olduğum için WC veya WT düşünüyorum. Yani böyle daha seri olmak istiyorum. Ama karar hala veremedim :D
  • Angelina J A kullanıcısına yanıt
    Yapmak istiyorsan yap iyisi kötüsü yok güreşle boks'u kıyaslayamayacağın gibi bunuda mt wc diye kıyaslayamassın. Ben wt yaptiğim için öneririm ama sağlam yere git.https://www.youtube.com/watch?v=q2kcYZJPsLU bunlar bazı hareketler beğendiysen başla.https://www.youtube.com/watch?v=n-crGQ3NWNs
  • hocam wc veya wt refleklere asiri ama asiri katki sagliyor.ben kisa bir sure kendi capimda ilgilenmis ve reflekslerimin gelistigini farketmistim. nasi farkettin dersen ornek olarak sakalastigin birinin attigi yumruklari anki savunman kendiliginden oluyormus gbi engelleyip ikinci yumrugun nerden gelecegini hissetmek. Mesela dolaptan dusen bir kitabin dususunu tuttuktan sonra farkettigimi bilirim :) belki ben sadece refleks calistigim icin ve calismalar esnasinda bu olaylar yasandigi icin tesaduf olabilir ama gercekten refleks konusunda inanilmaz yararli bu ikisi. Sadece soyle bisey var, turklerde cok yaygin olan tik hareketini yaparlarsa tum sistem cokuyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes MT yapamaz...
  • Anladım hocam teşekkürler. Neden herkes MT yapamıyor ?
  • Sen onu dinleme bence tum dovus forumlarinda gezip insanlara kendi fikirlerini asilamaya calisan masum bir arkadas. Isteyen istedigini yapar sen calisdiktan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelina J

    Anladım hocam teşekkürler. Neden herkes MT yapamıyor ?

    çünkü "tembel" insan sayısı çalışkan insan sayısından fazladır.
    çünkü "korkak" insan sayısı cesur insan sayısından fazladır.
    çünkü "tüketici" sayısı "sporcu-dövüşçü" sayısından fazladır.

    MT'yi "aslında" herkes yapar ve bunu sadece istemek yeterlidir.
    İstemek ise cesarete bağlıdır.

    WT ise daha yumuşak öğretilen bir şey. Kötü mü? Değil elbette.
    Ama "bence" MT.

    Malofix muhtemelen yeni "zihing" olmuş bir kardeş.
    para kazanması lazım elbette, onu da anlıyorum.
    ama kazanamayacak.
    çünkü 1 TG olmak vs. "binlerce Euro".
    AYRICA, özel ders almadan da vermezler.
    Yani 12 SG'den 1 TG'ye geçiş en az 3-5 bin Euro.
    Zihing olunca para kazanmayacaksın, daha çok borçlanacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 17 Şubat 2015; 10:18:44 >




  • Onyargi basa bela. Ben wt yapiyorum dedim ama arkadasa senin yapamaz demen ragmen mt yapabilir dedim ayrica Zihing felan degilim kusura bakma zeki centilmen cesur dovuscu arkadas biz wt yapanlar olarak cok yumusagiz. Siz demirleri tekmeleyerek cok guclu oluyosunuz. Biz zincir yimrik itirik hic gicli olmyz ;(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malofix -- 17 Şubat 2015; 16:42:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malofix

    Onyargi basa bela. Ben wt yapiyorum dedim ama arkadasa senin yapamaz demen ragmen mt yapabilir dedim ayrica Zihing felan degilim kusura bakma zeki centilmen cesur dovuscu arkadas biz wt yapanlar olarak cok yumusagiz. Siz demirleri tekmeleyerek cok guclu oluyosunuz. Biz zincir yimrik itirik hic gicli olmyz ;(

    yıllarca WT yaptım. o inandığın hikayelere ben de inandım.
    sadee Türkiye'de değil, yurtdışında da WT yaptım.
    WT kötü diyemem ama antrenman alışkanlıkları çok yanlış ve sistem çok ticarileşti.
    bunlara yalan diyemezsin.
    hele bir 12 SG ol, 1 TG'ye dön; o zaman beni anlayacaksın.
  • Oraya kadar gelebilecegimi zannetmiyorum. Sistem cok ticari buna birsey diyemem. Dediginiz gibi antremanda yetersiz ama wt baska sekilde ogretilmiyor bu ulkede malesef. Adam gibi mt ogreten yerde yok sanirim mt diye kick box ogretiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelin birader Camadan'a, gelin Kuşçu'ya babalar gibi yapın Muay Thai'nizi. bizzat sparring partner'ı ben olacam, 3 aya tank gibi olamayan kendinden utansın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkez istanbulda degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bi oneri vereyim eger hala gitmediyseniz. turkiyede adam akilli ogretilen tek dovus sporu bence kick boks veya boks. bunlardan birine gitmeni tavsiye ederim. digerleri istisnalar disinda, bi sure egitim sonrasi sertifika alarak kurs acmis insanlar. wt wc gibi uzak dogu sporlarinda iyi bir noktaya gelmek icin bunu kucuk yaslardan itibaren yapmak gerekir ayrica egitmenininde iyi olmasi kosuluyla. yoksa adamlar bosuna dagin tepesindeki shaolin tapinagina gitmezler heralde :) uzak dogu sporlarini turkiyede saglikli bi bicimde hakkini vererek ogreten insanlarin oldugunu dusunmuyorum. muay thai ye gelirsek bu sporda sokak dovusune biraz saha yakin oldugu icin turkiyede onceki bahsettiklerime gore belki daha iyi egitimler veren yerler olabilir ki bunada ras gelmek mesele. yani diyecegim su ki sen hic fantazi yapmadan direk kick boksa git hem daha saglikli egitim almis olursun hemde sokakta kendini daha iyi savunursun.
    Tabi bu soylediklerim genellemeye gore..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.