Şimdi Ara

Wing Tsun mu Jeet Kune Do mu ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
66.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jkdbozel

    JEET KUNE DO'CU TEKNİKTE İSRAF ETMEDİĞİ GİBİ SÖZDE DE İSRAF ETMEZ.

    TABİ Kİ JEET KUNE DO ARKADAŞLAR.
    DAHA FAZLA VİTAMİN ALMAK İÇİN MEYVE SULARINI AYRI AYRI MI İÇERSİNİZ?
    YOKSA HEPSİNİ BİR BARDAKTAMI SUNALIM...


    TÜRKİYE DE JEET KUNE DO VAR VE ÇALIŞMALARI KOCAELİ MERKEZLİ SİJO YÜKSEL YILMAZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE.
    20 CİVARINDA YETİŞMİŞ USTA KONUMUNDA ASİSTANLARI VAR.

    FEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI.

    ÜLKEMİZDE KOCAELİ,ESKİŞEHİR,MANİSA,ZONGULDAK,BURSA,MALATYA,TOKAT İLLERİNDE AKTİF OLARAK ÇALIŞILMAKTADIR.FEDERASYON KURMA ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE ANTRENÖR EĞİTİM SEMİNERLERİ DÜZENLENMEKTE VE DERS VERİLEN İL SAYISI ARTIRILMA YOLUNA GİDİLMEKTEDİR.

    İLGİ DUYANLAR İÇİN İLGİLİ WEB SİTESİ ADRESLERİNİ VERİYORUM.

    http://www.jkdturkey.com http://www.jkdkocaeli.com http://www.jkdeses.com

    AYRICA GOOGLE GRUPLAR JKDTURKEY GRUBU,FACEBOOK JKDTURKEY GRUBU,NETLOG ARKADAŞLIK SİTESİ JKDESKİSEHİR PROFİLİ


    Kusura bakmayın ama alıntı yaptığım yazınızda kalın olarak işaretlediğim yerde gerçekten saçmalamışsınız. Örneğin bu sizin dediklerinizin benzerini öss sonrası bazı üniversite adaylarına söylüyorlar. "Elektronik okumanıza ne gerek var, mekatronik okuyun makina,elektronik ve bilgisayar... Hepsini içine alıyor zaten ne gerek var diğerlerine" diyerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me-er -- 26 Kasım 2009; 15:45:20 >




  • Ben facebook ta wing chun yapan birisiyle konuşmuştum. Adı herhalde berat mıdı neydi .Bana dedi ki İstanbul'da bi murat hoca varmış wing chun ustası
    güya bruce lee mezardan kalksa murat hocaya 2 dakika bile dayanamazmış. Arkadaşlar ben boks yapmış birisi olarak konu hakkında fazla bilgim yoktu o yüzden cevap verememiştim. Şimdi soruyorum içinizde JKD yapmış veya bilgisi olan varsa açıklama yapabilirmi? Yalnız o arkadaş değil çoğu Emin Boztepe bile röportajın birinde 'ben bruce lee den on kat daha bilgiliyim demiştir' Siz ne diyosunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ifp_furkan

    Ben facebook ta wing chun yapan birisiyle konuşmuştum. Adı herhalde berat mıdı neydi .Bana dedi ki İstanbul'da bi murat hoca varmış wing chun ustası
    güya bruce lee mezardan kalksa murat hocaya 2 dakika bile dayanamazmış. Arkadaşlar ben boks yapmış birisi olarak konu hakkında fazla bilgim yoktu o yüzden cevap verememiştim. Şimdi soruyorum içinizde JKD yapmış veya bilgisi olan varsa açıklama yapabilirmi? Yalnız o arkadaş değil çoğu Emin Boztepe bile röportajın birinde 'ben bruce lee den on kat daha bilgiliyim demiştir' Siz ne diyosunuz.


    Bu konularda o kadar cok sey yazıldıki biraz incelersen zaten ne kadar saçma oldunu anlarsın soylediklerinin.Ben bruce lee den daha bilgiliyim demek saçmalıktan başka birşey değil.
  • EB kimdir ki BL ile kendini karşılaştırabiliyor, inanılmaz bir şey. BL dünyada EB ve diğerleri para kazanıyorsa bunun en önemli nedenlerindendir.
    gerisi boş laftır.
    çaktırmadan 300 defa dövüşmüş yüce bir şahsiyet olmasına hiç değinmeyelim.
  • ben en iyisiyim demesi için çıkıp ringe önüne gelen herkesi devirmesi gerekir ama boyle bir şey yapamıyacağı için ispatlıyamıyacağı şeyleri soylemesi boş konuşmaktan başka bir şey değil.
  • arkaşaım tabiki jeet kune do derim çünkü dünyada sokak dövüşü için oluşturulmuş tek stildir
  • unutmadan emin boztepe denen vatandaş bruce lee nin tırnagı olamaz
  • Bana öyle geliyor ki hem bruce lee hemde emin boztepe'yi sadece videolardan izlediğimiz için abartıyoruz. Emin Boztepe'yi "PUSAT"ta izleyipte hayran olan varsa yanlış yapar. Bunun dışında internetten bedava indirecebileceğiniz "TAO OF JEET KUNE DO" orjinali bu olması lazım. Bruce Lee'nin kitabı biraz ingilizcesi olan kavrar ve güzel kitaptır. Bunu okuyup Bruce Lee'yi sevmek daha makul.
  • Bunun dışında Jeet Kune Do(bu felsefedir biliyorum ama alışkanlık)'yu herhalde Bruce Lee, tek başına Wing Tsun yetmediği için kurmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aikidocu

    Bunun dışında Jeet Kune Do(bu felsefedir biliyorum ama alışkanlık)'yu herhalde Bruce Lee, tek başına Wing Tsun yetmediği için kurmuştur.



    Temeli WT uzerine kurarak bazi eklemeler yapmis. Jeet Kune Do'nun yakin temasli kavgalarinda(Bruce Lee'nin film sahneleri degil) WT'den baska bir teknigin olmadigini goruluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 27 Ocak 2010; 17:44:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aikidocu

    Bunun dışında Jeet Kune Do(bu felsefedir biliyorum ama alışkanlık)'yu herhalde Bruce Lee, tek başına Wing Tsun yetmediği için kurmuştur.



    Temeli WT uzerine kurarak bazi eklemeler yapmis. Jeet Kune Do'nun yakin temasli kavgalarinda(Bruce Lee'nin film sahneleri degil) WT'den baska bir teknigin olmadigini goruluyor.

    bu pek doğru değil. boks FMA etkilerini dışlayamayız.
    bu arada bourne filmlerinde hangi dövüş sanatının tekniklerini kullanıyor Matt Damon biliyor musunuz?
    Pekitia Tirsia Kali.
    Halbuki filmi izleyen tüm WTciler o yapılanların WT olduğunu düşünüyorlardı.
    demek istediğim anlaşılmıştır umarım.




  • I have not automated the answers yet, so please read below. I will be adding more to this soon.

    If you are training for life or death situations, are willing to kill if need be, think weapons may be used in the fight then Pekiti Tirsia Kali might be for you. Seehttp://www.pt-go.com to find an instructor near you.

    If you are more likely to face a bar fight, ego fight, or would prefer to only "beat the crap" out of your opponent and put him in the hospital or bust his lip, then Wing Chun Kung Fu maybe be for you.
    http://www.ebmas.net

    If you might face many different situations and don't have very much time to train, you might try Combat Survival Krav Magahttp://www.combatsurvival.com or Fast Defensehttp://www.fastdefense.com

    If you really don't want to hurt your opponent, try Aikido.
    If you are pursuing spiritual harmony, try Tai Chi
    If you want competition and sports, try Tae Kwon Do if you like kicks or MMA if you like to get roughed up and bleed a bit in practice or competition. Boxing is good for competition and can do well in most bar fights without hurting the guy too much.


    If you like getting really really close to sweaty guys, try BJJ, Brazilian Jiu Jitsu. It is also good for a bar fight with one guy or competition.


    Kaynak:http://www.comparestyles.com/styleselectorThanks.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

    Emin Boztepe'nin adı geçmiş gerçi baya olmuş fakat yinede belirtmek isterim kendisi hiç küçümsenecek bi adam değil kaldıki %10000000 eminim o söz çarpıltılmıştır

    Bak mesala onun gibi bi wt'ciden çekinirim tabi bu kaslarından boyundan posundan korktuğum için değil adamda sahiden bi dövüşçü havası var üstelik almanyadaki ırkçılıklara maruz kalmasına rağmen yılmadan kendisini geliştirmiş kişilerdendir.

    gerçi onunda artık ringe çıkmasını bekleyenlerdenim bakalım geçmişte bahsedildiği kadar yenilmez bir dövüşçümüymüş değilmiymiş

    EBden çekinsen iyi olur ND çünkü adam atletik birisi ve de yıllardır öyle veya böyle antrenman yapıyor.
    senin ve benim gibi insanların liginin dışında ve üstünde kalır.

    ancak Alamanya'daki ırkçı saldırılar ve sokakta yaptığı 300 kavga bana pek de inandırıcı gelmiyor.
    Hayır Almanya2da ırkçı saldırı var ama bunu genellikle çocukları gymnasium'a değil de real schule'ye veya ausbildung'a yönlendiren alman hocalar yapmaktadır,sokakta nadiren kavga olur. o biraz Ata'nın da kabul ettiği gibi "reklam" amaçlıdır.




  • çok zor.
    çünkü zaten küplerini dolduruyorlar, en azından bazısı. bazıları o kadar kazanamıyor maalesef.
    bu güzel durumu riske etmek istemeyeceklerdir, zaten iyi çalışan bir propaganda sistemleri varken, gerçekte ne olduklarının ortaya çıkması hiç hoş olmazdı bu arkadaşlar için.
    açıktan yapılmış davet üzerine nasıl da kıvırdılar, halbuki kendi sitelerinde böyle sertiz şöyle döveriz şekli bir reklam kumkuması almış da yürümüşken, legaliteye kafayı takmaları da ilginç.
    sokakta hiç kavga etmedikleri nasıl da belli oluyor.
    sokakta diyelim ki size küfür ettiler siz de WTci olarak adamı paraladınız, polis gelince kim haklı kim değil araştırmaz ki.
    alır sağlık raporlarınızı kim hafif hasarlıysa ona yıkar olayı, sonra da savcılığa devreder.
    wt teknikleri ile hacamat etmek sokakta da illegal olabilir onu demek istiyorum. madem ring için bu kadar dertkleniyorsunuz, öğrencilerinize öğrettikleriniz hakkında da dertlenin demek istiyorum, o da illegal olabilir çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 1 Şubat 2010; 16:32:03 >




  • Merhaba,
    Ben Hüseyin Oğuz 14 yaşındayım.8 ay karateye gittim ama bıraktım.Çünkü hiç memnun deildim.Yeni bir dövüş sporuna başlicam.Ninjutsu,Wing Tsun ve Jeet Kune Do arasında kaldım.Bana hangisini tavsiye edersiniz?Neden?


    Şimdiden Teşekkürler
  • TABIKI JKD.NEDENİNE GELİNCE ORJİNALİ wing chun OLSADA SÜREKLI GELİŞMEK GEREKIR.BURUCE LEE DE BUNU YAPMISIR.1980 MODEL BIR ARABA DÜŞÜNÜN.AYNI MARKA ARABANIN BIDE 2000 MODLINI DUSUNUN HANGISI DAHA GELIŞMIS VE HANGISI İHTİYACLLARINIZA CEVAP VERİYOR BIR DUSUNUN.JKD DE BOYLE BIR SEY..JKD TARTISILMASIZ 1 NUMARADIR.
    DÖVÜŞÜRKEN ESTETİK OLMAK GEREKMEZ.KISA VE NET OLMALI.SONUÇTA BUNLAR SOKAK DÖVÜŞÜ VE SOKAKTA ARTISTLİĞE YER YOK.ARTİSLİK YAPMAK İSTEYEN FARKLI YOLLARI DENESİN:) JKD DE YÜKSEL YILMAZIN ÇIKARTTIĞI İÇ YOL YANİ SÜPERSYSTEM ONUN NEKADAR İLERİ SEVİYEDE OLDUĞUNU GÖSTERİR.http://www.jkdturkey.com/


    JEET KUNE DO SALDIRIYA SALDIRI TEKNİĞİDİR!
    Bruce lee sokak dövüşünü bilimselleştirdi. Çünkü sistem tamamı ile geçerli kendini savunma tekniklerine dayanır.

    Niçin jeet kune do diğer sistemler içinde daha etkilidir?

    Çünkü teknikler basit, öğrenmesi kolay, sıkıntı veren ve işe yaramayan devinimler yok, boşa enerji sarf etmek de yok ve klasik değil. JKD dışındaki şu anda yürürlükte olan tüm tekniklerin temeli 100 yıl öncesinin teknikleri .




  • Yüksel Yılmaz hoca keşke istanbula gelse, okul kursa. Keşke biraz daha bilgili olsak kendisi hakkında, ve en önemli soru nereden JKD öğrendi? Fehmi Başaran denilecekse peki o hoca nerede öğrendi. Silsile olması gerekmez mi?

    JKD artistlik hareketler yok. Eyvallah, bu zaten olması gereken. BAkıyoruz Muah Thai, Karate, Boks ve kickboks bunlarda artistlik hereketler var mı? Bunlarda da yokki artistlik hareketler. Eğer öğrenci bireysel olarak takla atıyoruz, bacaklarını açarak van damme tekmesi atıyorsa bu bireysel bir olay ve bunları müsabakada yapmak zaten olanak yok. Bruce Lee takla atılmalarını bunlar gibi hareketleri saçma görüyoruz. Doğru ama sistemlerde bu hareketlerin çoğu yok zaten.
  • Bende başladım Wing Tsun'a
    ama sanırım ninjitsuya falan gidicem.pek beğenmedim, ayrıca netten falan okuduğum yorumların çoğu olumsuzdu.

    Birde durduk yere neden adam dövücen ki?Laf attıysa attı, para istediyse istedi.Sonuçta adamı dövücen öyle yada böyle yani ne gerek var kavgaya gürültüye, laf atana yol ver gitsin para isteyene 1 lira ver gitsin.Kavgadan kaçınmak bence asıl meziyet birilerini pataklamak değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 23 Şubat 2010; 21:25:52 >
  • Herkese selamlar ;

    Öncelikle şunu söleylemek isterim wing tsun da jet kune do da temelde savunma kendını koruma sporudur ve hangı sanat ile ugraşırsan uğraş antremanı
    daha cok yapan kondisyonunu daha yüksek tutan yani daha çok çalışan başarılı olur

    ben dövüş sanatlarına başlamadan önce çoğu dövüş sanatını araştırdım hepsı bırbırınden güzel olmak ile birlikte hepsin kendine göre stilleri mevcut

    seçimimi wing tsundan yana kullandım hiç bir tereddüt yaşamadım avcı wing tsun jenerasyonunda w.t 3seviye eskrima 2.seviyedeyim

    neden w.t ?

    bir cok dövüş sanatında olmayan özelliklerinden dolayı

    1.yer dövüşü = ayakta cok ıyı olabılırsınız ama yere düştünüz anda işin rengi değişmekte. Mma (kafes dövüşlerinde ) ilk başladığı dönemlerden itibaren şampıyon olan dövüşçülere bakıldığında brezilyan jijutsu yaptıkları görulmüştür. (yer dövüşü) wing tsunda bu eğitim bazı okullarda 1. sevıyede bazılarında 5. sevıyede başlamaktadır (bizim okulumuzda 1.seviyede başlanıyor 5.seviye programında ögrencinin kondisyonunun ve nefesını kontrol edebilmiş hale gelmesi amacı ile )

    2.kuralsızdır =w.t nin felsefesi hayatta kalma mücadelesidir yaşamak için dövüşürsün (müsabakaları bulunmamaktadır )
    bir çok dövüş musabakalarında tutma, ısırma ,diz ,dirsek, hayalara vurma vb. bazı hareketler yasaktır vb dığer dövüş sanatlarında hep hareketler standarlar uzerınde dir

    3 . eskrima

    eskrima filipin dövüş sanatı olarak ortaya cıkmıstır ve gene solemek ısterım filipinli esirlerin özgürlüğünü kazanmak için ozman şartlarında bulabildikleri soparlarla çalışmaları ve kendılerını gelıstırmelerı bu sporun olusmasında temel olmustur detaya girmek istemiyorum

    eskrima w.t ile birlikte beraber verilen bır dovüş sanatıdır (kimi okullarda bunun için ayrı ücret alınır )
    avcı wing tsunda ıkısıde bırlıkte verılmektedır .

    4. kendını geliştirmeye açık olması ; hangi dövüş sporu ile uğraşırsanız uğraşın eğitmenleriniz nekadar büyük olduğu değil içinizdeki öğrenme isteğinizin nekadar büyük olduğu önemlidir

    sonuç olarak bir tekwandocunun geri tekmesi bir kick boxcunun tekmesi ve yumrukları. bir boxcun kroşeleri ,moitai yapan birinin diz dirsek atakları cok tehlikeli olabılır

    sanatın ne olduğu değil sanatı icra eden önemlidir



    wing tsun'u seviyorum ve cokta ıyı bir seçim yaptığımı düşünüyorum

    1.seviye: durus donus sağ el (bu kişinin hangi elini kullandığına göredeğişir en iyi kullandığı eli ) çalışmalar. bu sevıyede yumruk atma tekme atma burkaların nasıl oldugu teknık olarak gosterılır 3.sevıye ya kadar uygulama yoktur +1.seviye programı

    2.seviye : kullanılmayan daha zayıf olan elin geliştirmesi aktif olan el ayak kullanılmaz sadece pasif kullanılamayan eksik olan el ve ayaklar kullanılır +2 seviye programı amaç vucudun kullanılmayan veyatta kullanılamayan kısımlarının aktif edilmesi

    3.seviye 2 el de aktıf olarak kullanılır ve wing tsun 3. seviyede başlar bizim okulumuzda. yumruk+tekme +3.seviye musabakları

    4.seviye : tamamen teknik çalışmadır musabaka fazla olmaz cok önemlidir :) birsonraki seviyede anlıcaksınız +4.seviye programı yer dövüşleri 1.seviyeden itibaren tabiki yer dövüşü

    5: SEVİYE : açıkcası dananın kuyruğunun koptuğu nokta diye biliriz tam müsabakalar başlar (1v1 olarak başlar 9 .sevıyeye kadar bole gider 9 da 3v1 dövüş başlar)
    .5.seviyede ögrenilen tekniklerın uygulanmasını goruyoruz ayakta diz ,dirsek, tekme ,çift el yumruk ,hayalara vurma ,ısırma,yerde tutma burkma kilitleme teknikleri .hepsı tam olarak kullanılır

    Şunu hemen belirtmek istiyorum bu musabakalar dızlık ,kafalık,hayalık,eldiven,ağızlık tam takım korunma aletlerı kullanılarak yapılır yer dövüşünde giyilmez bunlar ancak yer dövüşünde sadece tutma ve burkma ,klitleme mevcuttur vuruş kesinlikle yasaktır

    Diger seviyelerde turma fırlatma musabaklar devam ederken uzun bır egitimden sonra tammamen guvenlı kosulla
    en ust sevıyelerde diğer silahlı teknıkler ögretilir (biçak ,balta,bezbol sopası ,silah vs.)

    ben bir kısmını anlatmak istedim wing tsun stilii hakkında en detaylı bilgiyi sifu unvanında olan eğitmenlerden alabilirsiniz

    bu seviyelerin hepsı eskrima içinde geçerlidir

    ancak sokakta kavgada herşey farklıdır wing tsun sizde yuzde 99 cıvarında bır savunma ımkanı sunar


    bu konulardan bahsettikten sonra şunuda solemek isterim
    avcı wing tsun sifu salih avcının ögrencisi olmaktan çok memnunum ve sifumu cok seviyorum
    kendisi 90 000+ ögrencisi 100 + uzerinde okuluyla türkiyede dahil olmak uzere dunyanın bircok ulkesınde wing tsun stilini ögretmekte olup almanyada hocaların hocası unvanını almıstır

    suanda emniyet birimleri başta olmak uzere gardiyanlara ve özel guvenlık birimlerine savunma sanatları eğitimi verimektedir


    sokakta kavga etmemek en buyuk tecrubedır ama yapacak bırsey yok ıse hazır olmak cok onemlıdır

    teşekkürler

    AVCI WING TSUN
    Kurtuluş /İSTANBUL




  • Tekrar merhaba ;

    Aşağıdaki linklerden wing tsun ve sifu salih avcı ile ilgili videolara ulaşabilirsiniz




    1.http://www.izlesene.com/video/spor-sifu-salih-avci---wing-tsun-istanbul---sisli--avc/1469894

    2.http://www.izlesene.com/video/facebook-272101ea/1469900/&ref=facebook_title

    :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.