Şimdi Ara

Wing tsun ne sokakda ne ringde ise yaramaz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • konuda geçen bir çok dövüş sanatını ve sporunu uzun süreli icraa etmiş birisi olarak konuşuyorum. bu kadar yıllık tecrübem de gördüğüm şu ki dövüş galibiyeti sanattan ziyade icraa eden kişinin o sanatta gösterebildiği yeteneğe bağlı. ayrıca karşı teknik çok mühim olsa da onu uygulayabilmek daha mühim yani bildiğin ama uygulayamadığın şey hiç bir anlam ifade etmez.


    gelelim wing chunu yerenlere , ki bir kısmınız bu sanatla bir süre uğraştığınızı söylediniz. basitçe soruyorum gerçekten hiç mi teknik yok hepsi mi dandik? en ufak bir işe yaramaz mı?


    yine gelelim wing chunu öven yada her dövüş sanatından üstün diyenlere. kaç çeşit gerçekten kendi seviyende dövüş sanatçısı ile kapıştın? gerçekten sokakta her tekniği birebir uygulamak mı gerekiyor yada yüzde yüz uyguluyor musun? salona gelen kişilerden alt yapısında başka bir dövüş sanatı olmayanlar ne derece de başarılı??


    arkadaşlar wing chun, taekvando, muay tai , escrima, nin jutsu ve krav maga eğitimleri alıp gerçekten çokça dövüştüğüm için şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki herhangi birinin diğerine üstün yönleri yönelimleri olsa dahi boks ta kick boks ta güreşte her biri güçlü dövüş sanatlarıdır. ve kendini geliştiren kişiye bağlı olarak ekleme ve çıkartmalar ile gelişirler.


    wing chun tartışması olduğu için wing chun a başlayacak birisine önerim öncelikle başka bir dövüş sanatında temel seviyenin üstünde olmasıdır. ikinci önerim ise seviyeleri basitçe aldığın yada antremanlarda birbirini incitmeden yaptığın değil gerçekten dövüşerek mücadele ederek uygulayacağın bir salon seçmektir.


    ve herkes bir sanatta ustalaşcak iyi olacak diye bir kaide yok. ondan dolayı bu tartışmalar oluyor zaten. kimi wing chunda çok başarılı olur kimi boksta kimi güreşte kimi kick boksta. o neden ile hiç bir sporu denemeden karar vermeyin ve gerçekleri her zaman göz önünde bulundurun. bale yapılan bir salondan ziyade dövüşülen bir yeri tercih edin.





  • el toroyoutube
    Don't bring a sword to a gun fight! Follow us for more related content: http://www.twitter.com/dexshirts http://www.facebook.com/dexshirts http://instagram.com/dexshirts
    https://www.youtube.com/watch?v=kQKrmDLvijo&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow88 -- 23 Şubat 2023; 9:29:42 >
  • merhaba,amacınız sokak ise zaten hiçbiri bir işe yaramaz.


    ya antiterör vb bir kursa gideceksin poligon dahil


    yada krav maga systema gibi savaş amaçlı askeri seviyede bir eğitimden geçeceksin.yoksa hayatından olursun.


    çünkü sokağın kuralı yoktur.zaten saldırıganların neredeyse tamamı ya uyuşturucu bağımlısı ya ceza evi hükümlüsü,yada akıl hastası,normal bir insan zaten sokakata ne amaçla kavga edecek.sokakata bıçak balta kürek çekiç levye beyzbol sopası biz,ateşli silah hatta kezzap bile var.


    5 sene önce çağlayan adliyesinin kriminal emanetini gösterdiler.korkarsınız yaşamaya,hayatınızdan soğursunuz.yok yok samuray kılıcı bile vardı.bence kaçmak en iyisi yani atletizime gidin.



    saygılar.......................

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.