Şimdi Ara

wireless baglantimda kim var? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
38.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kimse internetten ulaştıgı yarım yamalak bilgilerle şifre kıramaz.şifre kıracak kadar bilgili bir kişi size yakalanmayacak kadarda zekidir.şahsen ben yabancı bir ağa bağlansam.otomatik IP almam otomatik IP alan kullanıcılar zaten modem arayüzünde ben burdayım diyor.firewall kullanan bir kişiyide ping atarak veya yok saçma sapan dos komutları kullanarak bulamazsınız. artık bu devirde dos komutu ile agdaki kullanıcıları bulmayı düşünenin aklına şaşarım... adam gibi şifre koy sık sık şifre değiştir.bişey olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakang -- 20 Kasım 2009; 10:47:48 >
  • arkadaşlar merhabalar; öncelikle yazı yazan herkeze teşekkür ederim. ben prof olarak bu işi yapıyorum kurumsal ve şahsi olarak ağ sistemleri, güvenlik sistemleri ve multimedia sistemleri ile ilgileniyorum. 4 yıldırda kablosuz teknolojilerin içersindeyim. kablosuz teknolojiler konusunda da 3 yıldır hatırı sayılır sitelerde yöneticilik yaptım ve şu anda kendi sitemi kurdum.

    Öncelikle konuyu başlatan arkadaşımızın sorusuna gelelim. Lanstate 32 isimli bir program olması gerek bu program ile tüm ağ trafiğinizi kontrol eder ve başdan yapılandırabilirsiniz. Başka bir yol da modemlerin hepsi bulunana dhcp client list. yani sizin modeminize bağlı ip listesinini bulunduğu bölüm. bu bölümdem modeme kimler bağlı görebilirsiniz.

    Kablosuz ağınızın güvenliği konusunda ise wep en kolay kırılan şifreleleme türü olduğu aşikar. Wpa/wpa2 şifreleme türleride kırılamaz demek yanlış olur elinizde sağlam bir wordlist mevcut ise muhakkak kırılır. Peki güvenlisi ne? Güvenlik sorununuzu bir kaç yolun kombinasyonu ile çözebilirsiniz.

    Bu yollardan ilki mac filitresi. Mac filitresini kırmak çok zordur. Kırma yoluda ağa bağlı olan bir pcnin ya da ağ kartının mac adresini klonlayarak kendi pcnizi ağa sokmaktır ama bunun içinde ağa birsefer bağlanmalı ve klonlanacak mac adresi bulmalısınız.

    İkinci uygulamamız gerek yol ise basit bir yol olan ssid gizlemek. yani sinyal isminizi gizleyin. tabi gizlemeden önce eski herkezin gördüğü ssid yerine yeni, güncel bir ssidyazın.

    üçüncü uygulama; modeminizin ip numarasını değiştirin ve fabrikasyon çıkışlı olmasın.

    dördüncü uygulama; modeminizin arayüzüne bağlanmak için kullanılan kullanıcı adı ve şifresini değiştirin;

    beşini kombinasyon; modeminizin dhcp serverini kapatın. yani modeminiz ağ kartlarına ip atamasın.

    Yukardaki kombinasyonları uyguladıkdan sonra bir kişi; ssidnizi öğrendi, mac filitresini geçti, modminizin ipsini öğrendi bu olayları gerçekleştirmesi çok zor olan olaylar. size tavsiyem bu kombinasyon ile ağınızı en iyi şekilde koruyabilirsiniz.


    Saygılarımla


    VERMİŞ OLDUGUNUZ BİLGİDEN DOLAYI TESEKKÜRLER...




  • hocam iyi günler benimde bu wirelees güvenliğiyle ilgili sorunlarım var.2 yıldır smile asdsl abonesiyim son 6-7 aydırda laptop aldığım için kablosuz modemle kullanıyorum interneti evde, zaten gündüz işte olduğum için modemimi akşam 18:00-19:00 gibi açıp engeçte 24:00-01:00 gibi kapatır yatarım çok nadirdidir kapatmadan yattığım günler. son iki aya kadar daha kotayı hiç aşmadım zaten interneti maillere bakmak gazete okumak facebookta gezinmek için kullanıyorum çok nadir mp3 indiririm oda bugüne kadar toplam indiridiğim 2,5gb(iki yılda) zaten aylık 4 gb kota var. son üç aydır sanırım birisi benim modeme dadandı eylül 5,5gb ekim 8.26 gb kasım şu ana kadar 7.45 gb olmuş kotam müşteri hizmetlerini arayıp döküman istedim gün gün saat saat veri gönderdiler benim evde olmadığım saatlerde gündüz,gecenin saat 3ünde 5 inde hep 300-500-600mblık veriler indirilmiş.ve işin garip tarafı ayın her günü internet kullanılmış eşim doktor olduğu için ayın 4-5 günü nöbete kalıyor ve onun nöbette olduğu günler ben evde olmuyorum ve 24 saat modem kapalı olduğıu halde nasıl kullanılmış benim internetim.başkalarının lbinadaki benim telefon hattıma paralel çekip kullanma durumları var mıdır böyle bi durum teknik olarak mümkünmüdür? çünkü şuanki kablosuz ağ şifrem 28 karakter ve harf rakam kombinasyonu ve modem kapalı olduğu günlerde veri indirilmiş o karıştırdı kafamı? yardımcı olursanız sevinirim.ne yapmam gerekiyor?
    müşteri hizmetleri telekoma başvurup hattınızı kontrol ettirin dedi ama başka bişey yapabilirmiyim?
    (kimsenin günahını almak istemem ama üst katımıza sorunlu bikaç öğrenci taşındı 3 ay kadar oluyor onlardan şüpheleniyorum dediğim gibi modem kapalıyıken dahi hattıma girmeleri mümkünmüdür?)




  • Öncelikle ttnet kullanıcınızın farklı bir noktada kullanılamayacağını kesin ve net şekilde belirtmek istiyorum, farklı bir nokta derken TTNET'in sağlamış olduğu açık alan wifiler hariç tabikide ,çünkü şahsen bizzat bu durumu test ettim.
    Kotanızın farklı zamanlarda evde bulunmadığınız hatta ve hatta modemi kapadınız saatler arasında kullanılmasını tek yolu bana kalırse TTNET'in sağlamış olduğu kablosuz alanlardır tabi bunun içinde kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilinmesi zorunludur aksi taktirde bu şekilde de bağlantı sağlayamazsınız.
    Şayet kullanıcınız incelemeye alınarak böyle bir wifi hizmetinden faydalanmadığı ortaya çıkarsa ozermustafa66 arkadaşımın anlattığı yönergeleri harfiyen uygularsanız mutlaka bir yerlerden bir şeyler tıkamış olacaksınızdır, gerçekten çok doğru tavsiyelerde bulunmuş arkadaşımız..
    Umarım kota probleminizi yakın zamanda çözersiniz.

    Kolay gelsin.

    NOT: Paralel bağlantıda nasıl bir durum oluşur açıkçası onu bilemiyorum, ancak kopmalar yaşanabilir, belki bu durum ile ilgili bizleri bilgilendirebilecek birisi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatnoire -- 24 Kasım 2009; 15:22:09 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.