Şimdi Ara

Wireless Ev Ağı için Öneriniz ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selam, Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
    Şemada görülen sistemleri birbirine bağlamak istiyorum. Teknik bilgi şöyledir.

    Salon:
    Windows 7 64 Bit
    Samsung LCD Ağ girişli
    Next D-Smart

    Çalışma Odası
    Windows 7 32 Bit
    iPhone
    Laptop..

    Elimde Bulunan Ürünler:
    Zyxel Prestige 600 4 Port Wireless 660HW-61
    http://us.zyxel.com/Products/details.aspx?PC1IndexFlag=20040812093058&CategoryGroupNo=AC5783AE-9475-41AD-BDA5-0997187F44AA

    _______________________________________________________________________
    Netgear WGT624 v3 Wireless Router
    http://www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/SuperGWirelessRouters/WGT624.aspx
    : 4 ports 10/100 Mbps (auto-sensing) Ethernet, RJ-45
    Wireless:
    Network Speeds: 1, 2, 5.5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48, & 54 Mbps (auto-rate capable) 108 Mbps (Static and Dynamic)
    Modulation Type: OFDM with BPSK, QPSK, 16QAM, 64QAM, DBPSK, DQPSK, CCK
    Frequency Band: 2.4GHz
    Standards Capability: 802.11g and 802.11b
    Antenna: 2 dBi attached
    _______________________________________________________________________
    Zoom X4 ADSL Modem
    _______________________________________________________________________
    Şu an Zyxel Çalışma odasındaki PC2 ye bağlı. Her iki Wireless cihazın da yayın gücü zayıf olduğundan evin her yerinde nedense kablosuza bağlanamıyorum. PC1 de ise Zoom X4 modem ve ona bağlı Netgear Router var.
    Benim amacım Windows 7 2 Pcyi DLNA ile birbirine ağ üzerinden bağlamak, yine çalışma odamdan kablosuz ağ üzerinden Samsung TVye görüntü göndermek ve çalışma odasındaki veya Salondaki modemle alınan inerneti evin her tarafına dağıtabilmektir.

    Zyxel ve Netgear modemler in kapsamı yazılım ile daha da genişletilebilir mi? Anten uzatma işlemleri yapabilirim ama sanırım 2 cihazın da anten bağlantısı sabit, yerinden çıkardığımızda gümüş lehim yapılmasını önerenler var.

    Amamcım kısaca tüm medya dosyalarını ve hardiskleri, bilgileri bu pcler arasında paylaştırmak, ev ağı kurmaktır.
    USB wireless Stik olarak elimde Geek Krypton U21W 140 Mbps var. Bu cihazın 64 Bit driveri olmadığı için salondaki pcye bağlayınca çalışmadı.
    yardım ve önerilerinizi bekleri.


     Wireless Ev Ağı için Öneriniz ??







  • Merhaba,
    2 adet modem ve 1 router kullandığınızdan bahsetmişsiniz.
    Evde 2 ayrı ADSL hattı mı var? Eğer tek hat varsa odalardaki cihazlar kabosuz mu haberleşecekler?
    Duruma göre farklı çözümler üretilebilir.
  • Evde tek adsl hattı var. Çalışma odasındaki pcyi kullanmam gerektiğinde salondaki zoom modemi kapatıyorum. veya tersi. Salondaki Netgear sinyallerini 15 metre uzaktaki çalışma odamdan alamıyorum. Aynı şekilde çalışma odamdaki Zyxel kablosuz modem sinyallerini salondan alamıyorum. Amacım sadece sinyal alıp internete girmek değil kablosuz tüm cihazlar arasında kablosuz ağ kurmaktır.
  • İhtiyacınıza uygun farklı çözümler mümkün ama ben mevcut donanımlarla şöyle bir çözüm düşünüyorum:
    Çalışma odası ve salonda telefon hattı olduğuna göre iki oda arasında ethernet kablosu çekmek çok daha mantıklı. Yani dolarda telefon hattının geçtiği kablo kanalında rahatlıkla ethernet hattını taşıyabilirsiniz. Her iki noktaya üzerinden hem ethernet hemde telefon soketi bulunan prizlerden koyarsınız. Bu şekilde sorunu kökten çözebilirsiniz. Çalışma odasına kablosuz routerı koyarsınız. Veya boşta kablosuz bir modem varsa onun DHCP sini kapatıp AP gibi kullanırsınız.
    Cihazları kablo ile bağlamak performans açısından çok daha iyi ve sorunsuz bir çözümdür.
  • Salondaki Netgear için uzatma anten kablosu yapıp güçlendirirsem çalışma odasındaki Zyxeli görür diye düşünüyorum. Bu durumda modemlerde ortak ağ oluşturmak için ne tür ayar yapmam gerekiyor?

    En güzeli aslında dediğiniz gibi ethernet prizleri oluşturmak. Bunun için sanırım elektrikçi bulup hizmet almak gerekir, kendi başıma yapabileceğim aparatlarım yok. Onlar sanırım tel yaylar kullanıyorlardı.
  • Kablosuz cihazlar arasında iletişimi sağlayan WDS vs gibi teknolojiler var ama bunlar kablo ile yapılan bağlantı kadar performanslı ve sorunsuz değilller.
    Anten modeifikasyonu/kablo uzatma vs. gibi yöntemlerle beklediğiniz performansı alamayabilirsiniz.
    Modem ve Router birbirini görüp iletişim kurarsa ortak ağ işi kolay. Routeri AP olarak çalıştırırsınız, tüm cihazlar tek ağda buluşur.
    Ama dediğim gibi. Ben olsam mevcut sorunu kablo kanalı içinden kablo çekerek çözerim. Çünkü bu şekilde sorunun çözüleceği kesindir. Performansı yüksek olacaktır. Cihazlarda modifikasyona gerek kalmayacaktır.
    Kablolama işi çok çok kolay. Eliniz biraz yatkın ise kendiniz halledebilirsiniz. Evdeki telefon hattı bir buatta toplanıyordur. Bir taraftan ethernet kablosunu doğrudan gönderebilir ve buata geldikten sonra diğer odaya yönlendirirsiniz. Odalara gerekli prizi monte eder ve işi kökten çözersiniz.




  • Çalışma odanısını kapasına USB uzatma ile aşağıdaki linkteki üründen alırsanız.Kapaıya kadar uygun bir şekilde uzatın.Çözüm olabilir.Anlatııklarımın benzerini yapıyorum verimli oluyor.Ramazan bey doğru diyor en iyi kablo ama bu da bi çözmü diye düşünüyorum.Ürün sağlamdır.Anteni ile işiniz rahtlıla görür.

    http://www.bimeks.com.tr/urun/1045/103246/tp-link-tl-wn422g-usb-adaptor.aspx
  • Powerline Adaptörlerle elektrik hattını ethernet ağına dönüştürme olayı var bir de.
    Başlangıçta amacım kablosuz ağ kurmak iken şimdi bu konuyu araştırıyorum.
    Fiyat/performans dengesi adına alternatifleri araştırıyorum.


    USB Wireless adaptör kullanmak da çözüm. Yalnız HD görüntü aktarımı ve verimlilikte nasıldır bilmiyorum!

    Aşağıdaki linkteki Powerline adaptörü kablolu/kablosuz modemime bağlasam, çalışma odamda da aynısında alıp elektrik prizine takıp direkt pcye taksam çalışır mı acaba?
    Yoksa bunlar için özel modemler mi gerekiyor?
  • Zyxel Prestige 600 4 Port Wireless 660HW-61
    Netgear WGT624 v3 Wireless Router

    Yukarıdaki kablosuz cihazlarımın antenlerini değiştirebilir miyim? Bu konuda bilgisi olan var mı?
    Bunlara uzatma kablo ve anten takmak istediğimde, modem içerisindeki karta normal lehimle yapsam çok kayıp olur mu?
    Amacım ev içerisindeki ağı genişletmek.
  • Arkadaşlar duvarda döşeli telefon kablosunun içerisinde fazladan 2 tane boşta kablo var.
    Sadece bu kabloyu kullanarak kabloların ucuna RJ45 Jack taksam internet bu iki kabloıyla diğer odadaki switche götürebilir miyim?
    Bunu düşünmemdeki sebep: elektrik hattından 2 kablo üzerinden interneti dağıtan HomePlug veya Powerline gibi adaptörlerin olmasıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxmajestic
    Arkadaşlar duvarda döşeli telefon kablosunun içerisinde fazladan 2 tane boşta kablo var.
    Sadece bu kabloyu kullanarak kabloların ucuna RJ45 Jack taksam internet bu iki kabloıyla diğer odadaki switche götürebilir miyim?


    Merhaba,
    Bahsettiğiniz yöntemle yani iki kablo ucuna RJ45 konnektör takarak ethernet hattı elde edemezsiniz. Çünkü ethernet bağlantısında 10/100 mbps için en az 4 tel gerekir. Ayrıca tellerin sarmal yapıda olması lazım.
  • Telefon kabloları ile ağ bağlantısı yapmanız pek olanaklı değil kabloların özellikleri ve dirençleri farklı Ağ kablosunda bulunan 8 kablo bile birbiri ile aynı değildir düzgün sıralama yapmazsanız (TB-T-YB-M-MB-Y-KB-K Şeklinde) bağlantı kuramayabilirsiniz. En mantıklı çözüm bence ya arkadaşların dediği gibi telefon hattının içine ağ kablosu çekmek yada Telefon hattını uzatarak iki modemin birbirini görmesini sağlamak. Anteni kablo ile uzatırsanız sinyal gücü düşer Telefon hattını uzatacağınızda oluşacak kayıp çok daha azdır. Bukadar kısa mesafede iki cihaz birbirini görmüyorsa sanırım eviniz tünel kalıp sistem olmalı :D
  • Ev tünel kalıp sistemi olduğundan sinyal güçlü bir şekilde diğer odaya yönlenmiyor.
    Ayrıca salondaki Pcnin biraz uzağında sinyali kesen büyük bir kitaplık var. Bu da arka odalar için sinyal kaybına neden oluyor.
    Dün elektrikçi getirdim. Telefon kablosunun yanından kılavuz diğer odaya kadar gidemedi.
    Sanırım telefon hattını hattan çıkarıp, hem telefon hem etherneti tek kabloda birleştirebileceğim bir kablolama yapmalıyım diye düşünüyorum.
    Bunun için içerisindeki kablolar hem yeterli sayıda hem de ethernet ve tel için uygun tek sarmallı kablo var mıdır?
  • Kablo kanalında bir tıkanıklıkmı var? Kanal içindeki telefon kablosunu çekince rahat gelebiliyor mu? Klavus tel rahat gitmiyor ancak mevcuttaki kablo rahat geliyorsa bir ucuna kalvus tel veya naylon ip bağlayıp çekerek çıkartabilirsiniz. Sonrasında hem ethernet kablosunu hem de telefon kablosunu tek bir seferde kanaldan geçirebilirsiniz. Sadece ethernet kablosunu geçirerek de hem ethernet hem de telefon hattı oluşturabilirsiniz. Ethernet kablosu içindeki 2 sarmal yani 4 teli ethernet için kalan kabloları telefon hattı için kullanabilirsiniz.
  • Telefon kablosunu hattından çıkarmadım hiç, telefon hattının yanından kılavuzu göndermede sorun oldu. Bu durumda telefon kablosunun ucuna etherneti bağlayıp, tel kablosunu çıkarırken ethernet kablosunu döşerim diye düşünüyorum. Ethernet kabloları bildiğim kadarıyla sekizliydi. Dediğiniz gibi 4ü ethernet 2si tel hattı için kullanılırsa sorun kalmaz. Hattan tel kablosu çıktığından ethernet kablosu da kolay döşenir umarım. Yoksa tümden internetsiz kalırım :) telefon hattını çıkarınca!

    Ne tür CAT kablo almamı önerirsiniz?

    Diğer bir detay aynı hat üzerinde paralel giden uydu kablosu hattı var. Onun hattından kılavuzu gönderdiğimizde de takıldı. Uydu kablosu daha kalın ve kılavuz daha az mesafe gidebildi. Telefon, elektrik ve Uydu hattı tek prizde duvara bağlı.
  • Klavuz telin gitmemesi kanal içinde kablo olmasına bağlı olabilir. Çünkü tel ve kablo kanal içinde bir yerde dolaşıp sıkışıyor olabilir.
    Telefon kablosunu çekerken ucuna ethernet kablosunu bağlamayın. Çünkü kabloyu çekerken bir yerde sıkışıp kopabilir. Bunun için telefon kablosu ucuna ya klavuz teli ya da naylon ip bağlayıp çekin. Sonra ethernet kablosunu ipe bağlayıp çekin.
    CAT5E kablo kullanmanız yeterlidir.
  • İmalat sırasında kanalı bozmadılarsa çok rahat geçmesi gerekir kablonun. Kanal içinde kablo varken klavuzun takılması normal bir yerde kesişip sıkışabilir. Normal Cat5 kablo işinizi görür ancak çin malı vs çok ucuza mal etmek için kalitesiz üretilen cat5 ler sorun cıkarabilir tesisatıda tekrar değiştirmek zahmetli olacagından alırken markası bilindik olsun ve saf bakır olmasını isteyin. Yanınızda ufak güçlü bir mıknatıs ile giderseniz kabloya yaklaştırdıgınızda kabloyu tutmaması gerekiyor. Ben 2 kez 50mt kablo aldım kalitesizdi 3.cüde biraz araştırarak alıp işimi öyle görebildim.
  • Arkadaşlar planımı gerçekleştirdim.
    Evin tüm telefon ve uydu hatları girişte kapının yanında tek kutudan dağılıyor.
    Çalışma odamın yanındaki giyinme odamdaki uydu hat kablosunun ucuna aldığım 25 metrelik cat5 kabloyu telle bağladım.
    Kutudaki uydu kabloyu çekerek cat5 kabloyu kutuya getirmiş oldum.
    Aynı şekilde kutudan salondaki tvye giden telefon kablosuna bu defa kutudai cat5in ucunu bağladım. Salondan çıakrdım.
    Böylelikle salondaki tel çıkışından giyinme odama kadar hattı uzatmış oldum. Giyinme odasının duvarını delerek pcnin bulunduğu odaya geçirdim.
    Arkadaşta RJ45 sıkma pensesi almıştım. Soketleri de bağlayınca direkt bir hattım oldu.

    Çalışma odasındaki Airtiesten aldığım neti salondaki Netgeara bağladım. Netgeardan da D-Samarta, Pcye ve Samsung Tvye bağladım.
    Böylelikle 2 odada da kablolu ve de kablosuz internet elde etmiş oldum.

    Kutunun içindeki Cat5 kabloyu yarıp içerisinden de çıkan 4 kabloyu kutudaki tel şebekesine bağladım. Airtiese Kutudan direkt telefon hattı çekmiş oldum.
    Salondaki tel hattını iptal ettiğimden aynı şekilde kutudan salona da tel çekmiş oldum.

    Maliyeti 25 lira oldu. Elektrik hattında Home Plug veya Powerline düşünmüştüm. Minimum fiyat 12-150 civarında olacaktı.

    İlginiz ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

    Salondaki PC ile Çalışmas odasındaki PC yi orak ağda buluşturmaya uğraşıyorum şimdi de. Henüz çok uğraşma fırsatım olmadı ama Ev Ağı içerisinde DLNA olarak veya Ağdaki diğer PC olarak birbirini gördüremedim henüz,

    İnterneti gördü ama ortak ağı nasıl gördüreceğim?
    Uğraşmaya devam


     Wireless Ev Ağı için Öneriniz ??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxmajestic
    Arkadaşlar planımı gerçekleştirdim.
    Evin tüm telefon ve uydu hatları girişte kapının yanında tek kutudan dağılıyor.
    Çalışma odamın yanındaki giyinme odamdaki uydu hat kablosunun ucuna aldığım 25 metrelik cat5 kabloyu telle bağladım.


    Kablolama ile işi kökten çözmen iyi olmuş. Bu şekilde sorunsuz bir bağlantı sağlamış oldunuz.
    Mevcutta ağa bağlı olan bilgisayar ve diğer cihazlar zaten bir ağda buluşmuş durumdalar. Bundan sonra yapılması gereken bilgisayarda gerekli dosya/klasör paylaşımlarını ve izinleri ayarlamaktır. Sonrasında karşılıklı dosya alışverişi yapabilirsiniz. Kolaylık için PC'lerde çalışma gurubunu aynı yapın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.