Şimdi Ara

Wireless İlginç Bir Sorun !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Airties rt-205 wireless modeme sahibim.Sorunum ilginçtir ki sabahları netimde sürekli yavaşlamalar,30-40 saniyede bir , 1-2 saniyelik duraksamalar,anlayacağınız sabahtan gece 1'e kadar falan çok kötü net bağlantım.Ama 1den sonra istediğim verimi alabiliyorum,hızlanıyor,kopmalar olmuyor.Sabah sinyal gücüm : Düşük gösteriyor sürekli , gece1den sonra "Çok iyi" gösteriyor sinyal gücünü.ve modem hep aynı yerde,yardımcı olacak arkadaşların görüşlerine ve bilgilerine ihtiyacım var.Yoksa gidip kablo alıcam bıktım wirelessten :D

    Teşekkür ederim.



  • Modeminizden kablosuz aginizin yayin yaptigi frekans araligini (kanal) degi$tirin.
    1 den 13 e kadar yayin kanallari vardir bunu degi$tirerek deneyin
  • nasıl yapabileceğimi anlatır mısınız rica etsem ? Deneyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axiadam

    Modeminizden kablosuz aginizin yayin yaptigi frekans araligini (kanal) degi$tirin.
    1 den 13 e kadar yayin kanallari vardir bunu degi$tirerek deneyin


    bu olayı nasıl yapacağım,yardımcı olacak biri yok mu?
  • arkadaş gündüz aynı kablosuz kanal no'sunun çok kullanılmasından dolayı yavaşlama olacağını tahmin ettiği için kanal no değiştir demiş

    Kanal no modemdeki kablosuz seçenekler arasında bulunabilir. Genelde 1, 6 veya 11 gibi bir rakam olur. O rakamı bir değiştirip deneyeceksiniz ama belki hiç bir işe yaramayabilir de...
  • Kanal no'sunu okla gösterdiğim yerden değiştireceksin. Bana göre de işe yaramayabilir. Sorun laptopun kablosuz sürücüsünde olabilir. Wireless sürücüsünü kaldırıp yeniden kur. Olmazsa sorun modemin kablosuz sinyali yayan anteninde olabilir. Sırf bu yüzden 2 gün önce kullandığım Airties rt-205 modemi Airties teknik servisine gönderdim. Bir de modemin yanında cep telefonu yada telsiz telefon varsa kablosuz sinyalini etkileyebilir.
     Wireless İlginç Bir Sorun !
  • orda 11 yazıyordu , onu 3 yaptım ve bir daha sinyal alamadım modemden :D galiba tekrar yüklemem gerekicek,hiçbir şekilde modemle bağlantım kalmadı :) eve gidince tekrar silip yükleyim en iyisi.olmazsa teknik servise yollayım.saolun bilgi için.
  • arkadaşlar bu modem yüzünden internete cafeye gelip ordan yazmak zorunda kaldım ya :) dediğim gibi 11 yazan kanal numarasını 3 yaptım,kaydettim ve çıktım dün gece.ondan sonra hiçbir şekilde modemi göremedim.bugün işten eve geldim cdyi koyup tekrar kurdum modem driverini,ama yine görünmüyor modemim.ağınızda herhangi bir kablosuz modem görüntülenemedi diyor.yani benim tekrar 192.168.2.1 yazıp girdiğim yere girip 11 yapmam lazım tekrar,ama giremiyorum bağlantım olmadıgı için.yardımlarınızı acil bekliyorum :D
  • Kanal'ın hemen üstünde "kablosuz ağ adını gizle" butonuna da basmış olabileceğimi hatırladım,belki yardım edecek arkadaşa ek bilgi olur.yardım bekliyorum.
  • Kablosuz ağ adını gizlesen bile 192.168.2.1 ile modemin arayüzüne mutlaka girebilmen gerekir. Birde opera ya da Mozilla Firefox ile modeme girmeyi dene.
    Modemden bilgisayara giden ethernet kablosunda bir sorun olmasın.
    En iyisi modemin arkasındaki reset düğmesine 20 sn kadar basılı tutup modemi sıfırlayıp girmeyi dene. Resetleme esnasında modemin ledlerine baktığında ledlerin sönmesi gerekir. Yine de olmazsa modemin teknik servis yolcusu demektir.
  • modemi sıfırladıktan sonra bağlantı sorunun kalmaz...
  • En pratik çözüm üzerindeki reset tuşu yardımıyla modemi sıfırlayıp tüm ayarları baştan yapmak olabilir . Bağlantıdaki sorunlara gelince , telekomdan kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor . Ben de aynı dertten muzdariptim , belli süreli aralıklarla bağlantı gidiyor , birkaç saniye sonra kendiliğinden geliyordu . Modemden modeme hatta tutunma ve sinyal gücü değişebilir , mümkünse tanıdığınız birinden başka bir modem alıp deneyerek asıl sorunu tespit etmeye çalışabilirsiniz . Kolay gelsin .
  • Görünmemesinin nedeni "Kablosuz Ağ Adını Gizle" demenizden kaynaklanabilir ve wirelessle bağlanamazsınız bu ayarı eski haline getirmek için modemin portuna ethernet kablosuyla bağlanıp arayüzünden yaptığınız "Kablosuz Ağ Adını Gizle" ayarını kaldırmanız gerekir.
  • Gerçektende ilginç
  • kablosuz demek cinnet demektir benden sana söylemesi bak mesela
    ben 5 se3nedir kablosuz kullanıyorum başıma gelmeyen kalmadı üst kattaki komşunun yaşının 60 ın üzerinde olması ve bağkurdan emekli olmaması gibi faktçrler bile sinyal seviyesinde oynamalara sebep olur.KOmşumuzun çocuğu vardı ( gerçi başka şey diyemde forum kuralları var ona çocuk dneemez ya üç harfli p ile başlıyor ç işle bitiyor) ciyak ciyakj ağlamaya bir başlardı mahaleede herkes isyan ederdi.sinyaller felan hep bozulurdu.

    en iyisi usb bir modem al desktop pc varsa tak modemi pcye ohhh canavar gibi kullan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.