Şimdi Ara

Wireless modemde etherneti iptal etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Teyzemlere geldim ve interneti komşudan alıyorlar. Ben de arayüz şifresini aldım. Şimdi namıssızın biri interneti belli saatlerde sömürüyor. Bunun kabloyla bağlanan bir adam olduğu kesin. Ben ethernetle bağlananın internetini kesmek istiyorum (en azından sömürme zamanlarında). Neyse iki türlü meseleden şüpheleniyorum:

    1. Adam gerçekten sömürüyor
    2. Benim wireless'ta problem var.

    Sorun tanıla dediğim zaman kablosuz ağla ilgili hiç bir sorun algılamıyor. DNS, Ip filan her şey otomatik. İnternete erişim var. Neyse;

    Direkt olarak ethernet portlarına müdahale edebileceğim herhangi bir ayar yok.
    Ethernet ile bağlanan adamın mac adresini de belirleyemiyorum, çünkü görebileceğim bir bölüm yok.

    Bu adamı tanımıyorum, kaldı ki 2 kişi (biri sahip) modeme kabloyla bağlanıyor, biz kablosuz bağlanıyoruz. Misafirlikteyken bu evi özgür internete kavuşturmam lazım. Çünkü ben burdayım.

    Etherneti nasıl iptal edebilirim?







  • portofino kullanıcısına yanıt
    Yaptığın doğru değil misafirliğe gelmişsin interneti napacaksın otur muhabbet et hasret gider sosyalleş.
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler, soyalleşme saatinde gayet sosyaliz. Herkesin yattığı zamanlarda lazım oluyor internet zaten. Evin genç uşakları da bu dertten muzdarip doğru dürüst internete giremiyorlar. Gidip internet sahibiyle konuştuklarında biz indirmyoruz deyip çekiliyorlar. Zaten bu konuda bilgisi olan kimse yok. Hem burada uzun süreli misafirim, bir iki aydan bahsediyorum. Yani işin misafirlik kısmı sadece detay. İyi geceler.
  • Engelleme şansınız olduğunu sanmıyorum. Bu kişi modem arayüzüne her türlü ulaşır o engeli kaldırır.
  • Yok o şahıs internet sahibi değil. Arayüz şifresini bilmiyor. İstatistik kısmında wl0 portunda çok fazla error sayısı var. İşin kötü yanı wireless için MAC engelleme var fakat ethernet için yok. Sanırım bu işi çözemeyeceğim. Ağdaki bütün elemanların cihazlarına ping atıyorum mac adreslerine ulaşıyorum, wirelessa bağlı olanları eliyorum. Ama o iki bilgisayarı deneme yanılma yöntemiyle tespit edebilirdim ta ki ethernet üzerindeki bir MAC'i engelleyebilseydim.
     Wireless modemde etherneti iptal etmek




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.