Şimdi Ara

wireless modeme balanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    15 gündür gezinmediim forum sitesi denemediim yöntem kalmadı çare bulamadım sorunuma. Sorunumu sizlerle paylaşmaya karar verdim. İnşallah problemi çözmeme yardımcı olacak arkadaşlar vardır.

    Acer aspire 5630 notebook sahibiyim. (XP yüklü sorunsuz bir şekilde internete bağlanabiliyorum) Bilgisayarım üzerinde intel pro/wireless 3945ABG ağ bağdaştırıcısı mevcut. Modemim 3com wireless modem.

    Yeni bir netbook aldım win 7 kurulu. Sorunsuz bir şekilde internete bağlanabiliyorum. Acerimede win7 yükleyim dedim ama sorunlar başladı. Bazen ilk açtığımda sorunsuz bir şekilde modemi görüp algılıyor ve internete bağlanıyor. Fakat bazende kablosuz ağı gördüü halde modeme bağlanamıyor. Elle bağlantı yaptığımda ise hep sorun algılandı diyor ve modeme bağlanmıyor. Bütün önerdiği sorunları denediim halde yinede bağlanmıyor ve internete girmiyor. 1 gün boyunca uğraşıpta giremediğim zamanlarda oldu, ama bunun yanında hiç sorunsuz saatlerce bağlandığımda oldu. Kablolu bağladığımda hemen görüyor ve bağlanıyor hatta kabloyu çıkardıktan sonra kablosuz görmeye devam ediyor. Eski sürücü yeni sürücü bir çok sürümünü denedim ama ne yaptımsa tam verim alamadım. Bazen ben hiç bir şey yapmasamda durup dururken kendi kendine bağlanmış oluyor. Bu arada modemin win7 uyumlu sürücüsü yok hiç bi yerde, ama zaten o olmadan netbook tan sorunsuz bir şekilde bağlanıyorum.
    Bir kaç tane win7 sürümü denememe rağmen sorun düzelmedi.
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler







  • Merhaba arkadaşım,

    Öncelikle şunu söylemeliyim ki buradan %100 doğru bilgi alman mümkün değildir nedeni ise bilgisayarda veya herhangi bir konuda yaşanan bir sorun birçok nedenden kaynaklanabilir bu nedenle bir uzmanın direk görmesi ve değerlendirmesi gerekir sorunun çözümü için bu yüzden bende sana bu mantıkdan yola çıkarak bir kaç neden sıralayacağım,

    1. Bilgisayarındaki wireless driveri güncel olmayabilir ,
    2. Eğer driverim güncel diyorsa bilgisayarındaki wireless kartı (parçası) sorunlu olabilir, (Eğer başka yerlerde sorunsuz tüm ağlara girebiliyorsan yok demektir..)
    3. Eğer bilgisayarın ile ilgili bir problem yoksa modemin de problemli olabilir yani wireless yayını zayıf olabilir, antende sorun olabilir, v.s..
    4. Bulunduğun bölgedeki ISP (İnternet Servis Sağlayıcında) problem de olabilir internet bağlantıların, hattın bina kablo tesisatın v.s. problemli olabilir,
    5. Herşey sorunsuz çalışıyor olabilir fakat wireless sinyallerini kesen, bozan telsiz telefon vb. cihazlarda neden oluyor olabilir,
    6. Modem firmware güncellemesi yapılması da gerekebilir gibi. ...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.