Şimdi Ara

wireless şifreli bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Hepinize Saygılar.

    Sorunum m675 model laptop ile şifreli wireless modemlere bağlantıda sorun yaşıyorum. bir çok modemde denedim ve kesin onayladım. modemlerden şifreyi kaldırdığımda bir sorun yok hemen bağlanıyorum. ama şifreli bir modeme veya acces point e bağlanmak istediğimde ip almaya çalışıyor bağlanamıyor bağlandımı çok acayip yavaş gidiyor 2-3 kb veri akışı sağlıyo. aynı odadaki diğer laptoplarda bir sorun olmazken benimki böyle sorun çıkartıyor neden olabilir. evimde linksys kablosuz router kullanıyorum bunda ise problem biraz daha farklı bağlanıyorum ama (şifreli) tam sağlıklı değil veri çok gönderiyo az alıyor. Arkadaş problemim biraz uzun yazdım okuduğunuz için teşekkür ederim. Yardımcı olabilirseniz çok sevininirmç Problem acayip şekilde sinir edici makineyi kırasım geliyo ama kıramam çünkü para verdim :D Teşekkürler



  • Tüm laptoplar wpa2 desteklemiyorlar bildiğim kadarıyla. Denediğiniz modemlerin şifreleme seviyesi ne idi hatırlıyor musunuz? Tekrar deneme şansınız varsa wep ya da wpa deneyin bakayım. AES yerine de Tkip ayarlayabilirsiniz.

    EDIT: Bir de şimdi aklıma geldi. Bir süre önce kuzenim bize gelmişti. Onun laptop'u ile de sizinkine benzer bir sorun yaşadık. Evdeki wireless masaüstü sorunsuz bağlanırken laptop ya hiç bağlanmıyordu ya da zoraki bağlandıktan sonra bir süre dayanıp yine kaybediyordu bağlantıyı. Şifreyi iptal ettiğimde sorun çıkmıyordu. Router'ın ayarlarını kurcalarken kanalı değiştireyim dedim. Varsayılan olarak 11 idi. Kanalı değiştirdiğimde laptopun sorunsuz bağlandığını gördüm. Ama bu sefer de aynı sorunu masaüstü yaşamaya başladı. Tek tek deneyerek ikisine de sorun çıkartmayan bir kanal buldum.

    Hala daha mantığım almıyor alakayı ama ben bu şekilde çözdüm. Aynı odada bulunan iki bilgisayardan biri bağlanırken diğeri kanal yüzünden neden bağlanamaz çözemedim hala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 10 Haziran 2007; 10:45:58 >




  • Evet ustam denemediğim kalmadı hepsini uyguladım ama olmadı.

    birde farklı wireless kartı bile denedim laptopta yine olmadı. benimki orjinal kartı ralink ama denemlik bi acer ın kartını taktım intel 2200 bg ama yine olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.