Şimdi Ara

WORDPRESS KORSAN TEMA !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sayın forum sakinleri themeforest da ücretli olan ama aynı temayı internettte de bazı sitelerde ücretsiz indirebiliyoruz...
    benim merak ettiğim ücretsiz olanı indirip yarın öbür gün o temayı kullanarak site yayınlarsak sorun olur mu (telif falan).



  • Temanın üreticisi satın almadan kullandığınızı anlarsa şikayette bulunabilir. Tema yapımcısı, yerli ise mahkemeye verebilir. Yabancı ise ne yapabilir bilmiyorum. Daha iyi bilgi için avukata danışmak lazım.

    Fakat hukuki durumlardan önce başka bir husus var. "Bazı sitelerden ücretsiz indiriyoruz" dediğin temanın içine hack kodları, backdoor vs... yerleştirmiş olabilirler. Bir gün bakmışsın ki siten hacklenmiş Hiç warez kullanmasan yine hacklenebilir ama bunları da göz önünde bulundurmak lazım.

    Bilindiği gibi kripto para çılgınlığı ortalığı sardı. Eskiden crack dosyalarının içine virus, keylogger falan gömerlerdi. Artık kripto para madenciliği için kod gömüyorlar ve bilgisayarını kullanmaya çalışıyorlar. Diyeceksin ki ben bu temayı sunucuya yükleyeceğim. İşte o zaman da sunucuyu kullanacak. Bakmışsın ki CPU kullanımı aşırı şekilde artmış. Hosting şirketi diyecek ki "Senin site çok fazla CPU kullanıyor. Aşırı kullanımdan dolayı kapatıyorum." Aşırı CPU kullanımı sadece bu yüzden artmaz ama muhtemel senaryo yazıyorum. Böyle bir şey de olabilir yaniii...

    Bazı temalarda hata olabiliyor. Tema yapımcısı bunu düzeltiyor ve daha önce alanlara ücretsiz olarak sunuyor. Ama sen warez kullandığın için bundan yararlanamazsın.

    Kullanacağın tema istenilen ücrete değiyorsa paran da varsa bence satın al. Kafan rahat etsin. O kadar ödeyecek durumum yok diyorsan ve sağlam iş yapayım diyorsan ücretsiz temalar var. Onlardan kullanabilirsin. Sitenin footer kısmında temayı yapanın linki çıkıyor ama bedava olduğu için katlanılabilir. Bunu da istemiyorsan oturup kendin tema yap ve kullan. Tema nasıl yapılır öğrenmiş olursun her yerini istediğin gibi yavaş yavaş yaparsın. Hem de tema yapımcılarının istediği o ücrete değiyor mu öğrenmiş olursun.

    Bunlarla ne uğraşıcam yiieeaaa diyorsan riskleri de göze alarak warez kullan




  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    yine yaptınız yapacağınızı hocam

    gerçekten merak ediyordum zaten kendim için değil arkadaşım istedi, benim hazır sitelerim var zaten joomla,wordpress ve dreamwiever da hatta hatırlarsanız siz bakmıştınız benim siteme...
    ücretsiz çok güzel temalar var zaten bende onları kullanıyorum.
    bende size sorayım dedim eğer durum buysa tabi ki para verip almak daha mantıklı
    uzun uzun yazmışsınız elinize sağlık
    değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim
  • Temada zararlı kodlar bulunabilir bu sayede şifreleriniz çalınabilir veya siteniz kötü amaçlarla virüs yaymak veya reklam yayınlamak amaçlı kullanılabilir. Yabancı bir tema uluslararası telife sahip değilse (büyük çoğunluğu değildir) yerli sunucularda kullanmak sorun olmaz fakat yabancı sunucuya yüklenmişse tema sahibi hosting ile iletişime geçerek temayı sildirebilir. Temada hiç bir zararlı kod bulunmasa dahi bir sitede kullanırsanız zaman içerisinde tema yapımcısı script'in kodlarını Google'dan aratarak sitenizi bulabilir ve sizinle iletişime geçerek belge sunmanızı isteyebilir ki bunu yeni açılmış sitelere yapmazlar sabırla sitelerin gelişmesini beklerler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.