Şimdi Ara

Work and Travel mı InterRail mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amacım hem seyahat hem de ingilizceyi geliştirelim ucundan. Ufuk açsın, bana bişeyler katsın istiyorum. Çalışmak zor geliyor ve oraya para vermek yerine 1 ay veya 22 gün interrail yaparım ve bir sürü şehir görürüm diyorum. Fiyat açısından ne kadar farkeder, ingilizceye katkı açısından karşılaştırmak gerekirse durum nedir yardımcı olursanız sevinirim.



  • Bu konuyla alakalı bir yazı yazıyım ben. Fakat şöyle belirteyim Avrupa ve Amerika'ya da gittim. Arada ki fark epey fazla Avrupa Amerika'nın yanında fıs kalır. Çalışma meselesi biraz sıkıntılı olabilir ama Amerika bir başkadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paratoren

    Bu konuyla alakalı bir yazı yazıyım ben. Fakat şöyle belirteyim Avrupa ve Amerika'ya da gittim. Arada ki fark epey fazla Avrupa Amerika'nın yanında fıs kalır. Çalışma meselesi biraz sıkıntılı olabilir ama Amerika bir başkadır.

    merhaba
    Güzel bir soru sormussunuz. gördüğü şehirler aşağıda yazılı biri olarak kıyaslamam gerekirse ikisininde kendine göre avantajları var. Avrupanın Amerikaya karşı fıs kalır sözüne katılmıyorum.
    Avrupa: * tarihi geçmiş kültür ve nostalji yaşayabileceğiniz birbirinden güzel şehirlerle dolu.
    * ülkemize daha yakın.
    *ingilizce için nativ değilller ama bu dili iyi konuşuyorlar fakat Türklerle tanışmak ve diyalog konsunuda genel anlamda istekli değilller 50 yılda adamların genel olarak kendimizden bezdirmişiz.

    Amerika: tam bir kültür kazanı 200 yılda kendini şekillendiren genç bir ülke:
    * Kültür ve nostalji ve tarih beklenteniz olmasın
    * tv deki izlediğiniz dizi ve kültürü yakından görmek güzel
    *Avrupaya göre göreceli olarak size karşı daha samimiler en azından güleryüz good morning ve howudoing garanti
    *Nativ speaker olsalarda kendi aralarında bile o kadar farklı aksanlar kullanıyorlar.


    keşke fırsat olsada herkez görme fırsatı bulabilse karar sizin. 3 kez USA ve defalarca Avrupayı gören birisi olarak benim için Avrupa daha öncelikli. San Fransisco dışında tav olduğum bir şehir henüz görmedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: paratoren

    Bu konuyla alakalı bir yazı yazıyım ben. Fakat şöyle belirteyim Avrupa ve Amerika'ya da gittim. Arada ki fark epey fazla Avrupa Amerika'nın yanında fıs kalır. Çalışma meselesi biraz sıkıntılı olabilir ama Amerika bir başkadır.

    kuzey avrupa ülkeleri abd yi ezer geçer, temiz şehirler, kültür , yaşam kalitesi, demokrasi, sosyal haklar konusunda,
  • ihk08 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba interrail yapmadım ama Work and Travel 2009 senesinde yapmıştım. Ancak Avrupa ülkelerinide gezdim (almanya, hollanda)

    Amerika deneyimimi şöyle anlatım,

    Üniversite başındaydık daha 19 yaşında 4 arkadaş kafaya koyduk amerikaya gitmeyi.
    Önce yerimiz garanti olsun diye nerede çalışmak istediğimizi karar verdik. bizim zamanımızda CİEE ile mülakata giriyordun. Bu adamlar çalışacağın yerdeki işvereni temsil ediyorlar.

    Neyse Delawre eyaletindeki Sea Shell Shop adındaki yerde çalışmaya karar verdik. Mülakatı geçtik. Mülakat şöyle oldu;
    O firmayı isteyen kişileri karşışına alıp onları gözleyip ingilizce dil seviyesine ve iş verenin istediği seviyeye bakarak karar veriyor.
    Bizim mülakat muhabbet eder gibi oldu. Sadece sohbet ederek geçtik. Dil seviyemiz de baya düşüktü ama kabul edildik.

    Ödediğimiz para ise şöyleydi : aracı firma isim vermeyim 1000 TL aldı. Uçak bileti 1200 dolardı. ayrıca ıvır zıvır da 500 tl felandı.
    Yani toplamda ozamanın parasıyla 3000- 3500 tl civarı bir para verdik.

    İlk hava limanına adım attık. Mal gibi kaldık öyle:D. İnanılmaz farklı konuşuyorlardı.
    Yani şöyle söylim dört dörtlük ingilizce bilen sonradan öğrenmiş bir kişi karşına al orta seviye ingilizce biliyorsan anlarsın adamı.
    Ama ordaki insanların anadili olduğu için bizim gibi öyle telafuza dikkat etmiyor. Yutuyorlar. Nese ilk bir ay onların diline alışma süreci sürdü.
    Bir ay sonra herşeyi anlayıp konuşuyorduk. Ama benim için en iyi etken arkadaşlarımla gitmiş olmam.

    Haftalık 35 saat çalışıyorduk. haftada iki gün tatildi. günlükte 7 saat çalışıyorduk. Çalışma kısmı pek yorucu değildi. Çünkü satış elemanıydım.
    Kasada duruyordum. Yada ortalıkda müşterilere yardımcı oluyordum. Günlük işleri yapıyordum.
    Bence çok zevkli bir işti ve bir sürü arkadaşa edinmiştim. Ve hepsi çok samimi ve sıcak insanlardı. Elektronik mühendisiyim mesleğimi seviyorum ama
    ordaki çalışma ortamını bulamıyorum :D.

    Gezmeye gelince: benim iş 2 vardiyalıydı. sabah 8 akşam 3 de bitiyordu yada akşam 3 gece 10 du. Mesela 3 de gelince eve evdeki arkadaşlar yada
    orda tanıştığım türklerle gezmeye diğer eyaletlere gidiyorduk. Hemd bisikletle :D. Otobüsle geri dönüyorduk.

    Ev ortamı da şöyledi. Haftalık 90 dolar veriyoduk 4 arkadaş bir odada kalıyoduk. Evde 5 oda vardı. Diğer odalarda türk , polanyalı, fransız rus, romanyalı ne ararsan vardı.
    Onlarlada baya samimiydik. ortak mutfak ayrı banyolar vardı. Yaşımız tutmadığından partylere gidemiyoduk :d arabada kiralayamadık yaştan. Tek üzüntüm buydu.

    3 ay çalıştık. Son 1 ay da gezdik. Washington, new york gezdiğimiz yerlerdi. Çok güzel yerler var ama araba olsa daha iyi gezerdik. toplamda 5 bin dolar kazandık. Ama ben hepsini harcadım orda.
    Zaten 5 bin doların 3000 doları barınma yemek ulaşım. Karımız 2000 dolar felandı.

    Ben böyle bir deneyimi herkese tavasiye ederim. Benim ufkumu genişletti. Eğer sende ufkunun genişlemesini istiyorsan insanlarla tanışmalısın. Ama gezerek zor bir insanla samimi olmak.
    Çalıştığım yerdeki iş arkadaşlarım ve her gün gelen devamlı müşterilerimizle çok şey öğrendim. Ancak bana sorarsan amerika tek gidilcek bir yer değil.


    Avrupa ya bakacak olursak almanya gerçekten güzel gezilecek bir çok yeri olan tarihi yapıları olan güzel bir şehir. Ama bir amerika değil. yani Avrupayı değerlendireceksen şehir
    şehir karşılaştırmak yanlış olur. Gezme amacın varsa en az 3 ülke gezersen bir amerika eder bana göre. yani beni öyle tatmin etti. Çalışmayı sevmiyorsan amerikada çok zorlanırsın.

    Benim anlatıcaklarım bukadar. Umarım gideceğin yerde eğlenirsin. Soracağın bir şey varsa çekinme pm atabilirsin.




  • http://www.seashellshop.com/ Aha burada çalıştığım yerdi. Bir incele bakalım:D
  • Şahane bir tartışma konusu olmuş. Benim cevabım C: İkisi de. :)

    Yukarıdaki "Avrupa Amerika'nın yanında fıs kalır" cümlesine benim de itirazım büyük. Nereden baktığımızla alakalı olsa da Avrupa her türlü ezer... Kültür, tarih, miras, insanlık, medeniyet, yaş gibi birçok konuda Avrupa daha üstündür. Amerika'nın -bana göre- üstünlüğü "doğa" ve tv'ler sinema v.s. ile görüp merak ettiğimiz "popüler kültür" ile sınırlıdır.

    Bence yaşına ve vaktine göre kıyasla ve hemen olmasa da üç beş yıl içinde ikisini de yapabilecek konumdaysan önce WAT yap yaş gençken, sonra interrail ekle. (Araya Erasmus bile sıkışsa keşke; üçü de muhteşem deneyimler.
  • Arkadaşlar ben Avrupa'da şahsen bir ruh göremedim. Ticarileştirilmiş bir turizm anlayışları var. Gerçekten iyi reklam yaparak milyonları çekiyorlar. Fakat ben bir tat alamadım. Tek farkı tarihlerini iyi korumuşlar. Bu yani başka bir olayları yok her taraf aynı gotik yapıdan ibaret. Büyütmeyin bu kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkk77

    Şahane bir tartışma konusu olmuş. Benim cevabım C: İkisi de. :)

    Yukarıdaki "Avrupa Amerika'nın yanında fıs kalır" cümlesine benim de itirazım büyük. Nereden baktığımızla alakalı olsa da Avrupa her türlü ezer... Kültür, tarih, miras, insanlık, medeniyet, yaş gibi birçok konuda Avrupa daha üstündür. Amerika'nın -bana göre- üstünlüğü "doğa" ve tv'ler sinema v.s. ile görüp merak ettiğimiz "popüler kültür" ile sınırlıdır.

    Bence yaşına ve vaktine göre kıyasla ve hemen olmasa da üç beş yıl içinde ikisini de yapabilecek konumdaysan önce WAT yap yaş gençken, sonra interrail ekle. (Araya Erasmus bile sıkışsa keşke; üçü de muhteşem deneyimler.



    Bencede erasmus yapılmalı. Onu unuttum bak. Ama erasmus için 2. sınıf olmak gerekiyordu sanırım. O yüzden eğer 1. sınıf zaten erasmusu bu yıl yapamazsın.
    Avrupa amerikayı ezer konusu bence bu şekilde değerlendirilmemeli.
    Yani karşılaştırma yapılacak bir konu değil çünkü senin dediğin gibi C: ikisi de.
    Amerika evet tamamen apayrı popüler bir dünya ama kültürel bakımdan da bir çok ülkeyi harmanlayan bir yer. Tabi bunu bazı eyaletler için diyorum.
    Amerikaya gitme amacına göre niğmetlerini kullanmalısın. Eğer Work and travel yapmayıp sadece gezmek içinse bence yinede gidilir. Ama aynı zamanda çalışacaksan tadından yenmez.
    Avrupa gezisi 25 indede 30 undada yapılabilir tabi sadece görmek içinse. Çünkü bir ülkenin türistlik yerlerini gezmek orayı anlamak kültürünü kapmak değildir. En az bir ay kalıcaksın ki orada onların
    bakış açısını kazanacaksın bence. Yani şu secenekler gözden gecirilmeli:

    1- maddi durum varmı? Yoksa okurken çalış zor bir şey değil ben bu şekilde gittim.
    2- önceliğini belirle kendinden emin ol. Amerikaya gidipte çalışamayıp dönen çok arkadaşım oldu.
    3- en önemlisi güvenlik. Ben tek başına seyahati doğru bulmuyorum.Gideceğin yerin belli başlı yasalarını oku.
    4- Mesleki açıdan erasmus ve WAT önemli. En azından benim şirketimde çok önemli bir etkendi.
    5- Zevkine bak. yazdıklarım sanki çok kasmışım gibi görünebilir ama ben yaşayarak öğrendim yani bunları olacağını bilerek gitmedim.

    diğer bir konu her nekadar kendimiz için gitsekde orada ülkemizide temsil ediyoruz. Ben bunu aklımdan çıkarmadım. Gittim ülkelerde akılllarında
    oluşan türk insanı modelinide değiştirmeye çalıştım. Yani adamlar bizi nasıl tanıdıklarını söylesem inanmazsınız. O yüzden gidin hem siz gezin hem ülkenizi tanıtın , küçük düşünmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero-Sensei -- 26 Şubat 2014; 14:17:23 >




  • http://turbudur.net/work-and-travel-mi-interrail-mi/

    Şurada biraz daha muhalif olmadan anlattım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paratoren P kullanıcısına yanıt
    Yazını okudum hocam aynen şu cümlene katılıyorum:
    "Aslında biraz da şans işi diyebiliriz. WAT’a katılırsınız işleriniz ters gider pişman olursunuz."
  • aynen hocam toz pembe değil tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ettim cevaplar için herkese, benim bakış açıma göre work and travel da çalışıp 1 ay gezeceğime aynı parayla 1 aylık interrail yapsam daha mantıklı değil mi veya 22 günlük olandan. Avrupa benim daha çok ilgimi çekiyor gezebilceğim kadar şehir gezmek istiyorum, balkan ülkeleri italya ispanya olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihk08

    Çok teşekkür ettim cevaplar için herkese, benim bakış açıma göre work and travel da çalışıp 1 ay gezeceğime aynı parayla 1 aylık interrail yapsam daha mantıklı değil mi veya 22 günlük olandan. Avrupa benim daha çok ilgimi çekiyor gezebilceğim kadar şehir gezmek istiyorum, balkan ülkeleri italya ispanya olsun.

    Tüm arkadaşların az çok dediği gibi bakış açısı ve arayış konusu işte... Kendince güzel mantık yakalamışsın, devam et gitsin. Hayırlı olsun interrail kararı diyebilir, plan program bilgi gerekirse yardımcı olmak isteriz. :)
  • Bence ikiside yaşanması gereken deneyimler . Tek başınaysanız ilk olarak wat yapmanız daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum . Tabi " para bol , ben Avrupa'da her gün tek kişilik odalarda kalırım, yerim içerim " derseniz interrail

    Tek başınıza kısıtlı bütçeyle interrail'e çıkacaksanız, gerektiğinde hostelde 5-6 kişiyle aynı odadada kalırsınız , sokaktada yatarsınız vs ... kısacası sizin onun - onun sizin arkanızı kollayacak bir arkadaşla çıkmanız gerek . Tüm bu şartlarda tekte yapılabilir elbet fakat şahsi görüşüm zor ve sıkıntılı olacağı yönünde...
  • valla bence en güzeli Erasmus.

    Aslında hepsi yapılması gereken, insanın ufkunu açan şeyler ama Erasmus yapmak kesinlikle daha faydalı diye düşünüyorum. Kötü yanı ders olayını çoğu insan yapamıyor gittiği yerde ve sene kaybı oluyor ama olacaksa Erasmusdan olsun sene kaybı.

    Diğer ikisi arasında ise amacın İngilizceni geliştirmek ise bence Work and Travel daha mantıklı. İyi bir tecrübe olur senin için. Ben yapamadım ve cidden pişmanım keşke kaybolan yıllarımı geri verseler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.