Şimdi Ara

Work and Travel (WAT) Dava ve Sözleşme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Son yıllarda binlerce öğrencinin mağdur olduğu WAT (Work and Travel) programına başvurup ABD Konsolosluğu'nun vizeleri kısıtlaması nedeniyle programa katılamayan müvekkilin başvurusunda tüm ücretin iadesi kararı verildi!


    Work and Travel programı; Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin yaz aylarında ABD'ye giderek çeşitli turistik işleri yaptıkları, kültürel ve dil gelişimi sağlayan ABD hükümeti destekli bir programdır. Bu programa katılabilmek için ABD'den iş sponsoru bulmalı ya da size sponsor bulabilecek Türkiye'deki aracı firmalardan hizmet almanız gerekmektedir.


    Programa katılan öğrencilerin yüzde 90'ı aracı firmalardan hizmet almakta olup şirketlerle yapılan sözleşmelerde bir çok genel işlem koşulu bulunabilmektedir. Zira son dönemde yani pandeminin ortaya çıkışından beri sözleşmelerdeki genel işlem koşullarının somut olaylara uygulandığını görmekteyiz. ABD Konsolosluğu'nun vizeleri kısıtlaması, binlerce öğrencinin ABD'ye gidememesi sonucunu doğurmuş, bu nedenle aracı firmalarla yapılan sözleşmelerdeki ödenen ücretin iadesi maddesi uygulama alanı bulmuştur.


    Fakat işbu maddelerdeki düzenlenen kesintilerin fahiş olmasının yanında vizeler nedeniyle sözleşmenin esaslı unsuru olan ABD'de işe başlamanın mücbir sebeple gerçekleşmediğinden, yaz ayında ifa edilen program tarihlerinin değişmesinin de mümkün olmadığından şirketlerce yapılan kesintilerin hukuka aykırı, fahiş olduğunu savunduğumuz başvuruda Tüketici Hakem Heyeti, yapılan kesintinin TÜMÜNÜN iadesine karar vermiştir.


    Sizin de sözleşme imzalayıp gidememe durumunuz varsa ben sözleşeme imza attım, param yandı, davayı kazanamayanaları duydum gibi nedenlerle firmaları kazançlı çıkarmayın. Hakkınızı arayın arkadaşlar. Fakat usul ve esas olarak hassasiyet içeren bir konu olduğundan başvurularınızı yapıp davalarınızı açarken bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Zira ince detayları atlayıp çok fazla red kararı alan öğrenci vardır. Mağduriyetinizi haklılığa dönüştürücekken daha da mağdur olmayın.


    Önemli olan haklı olmanız değil, haklı bulunmanızdır.








  • Tüketici Hakem Heyetinin aldığı kararın önemi yok. Firma kabul etmeyip reddedecektir. Mahkemelerde dava açmak gerekir. Mahkemenin vereceği karar bakmak lazım.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    firma o kadar uğraşır mı sence?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kamikrazywarboy K kullanıcısına yanıt

    Uğraşacak bir şey yok, reddetmek en kolay iş.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    dava başlar o zaman nasıl uğraşacak bir şey yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kamikrazywarboy K kullanıcısına yanıt

    Davayı karşı taraf açıyor. Herşeyi reddederek uzatır da uzatır. Hukuk'ta haklı olmak yetmiyor iyi delillendirmek gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.