Şimdi Ara

EA SPORTS WRC 23 | PS5 | ANA KONU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
12
Favori
12.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyundaki bir diğer saçmalık küçük çalılıkların sanki 50 yıllık ceviz ağacıymış gibi tepki vermesi. Dirt serisinde bu çalılıklara çarptığımız zaman araç hafif hasar alır çalılığın üzerinden geçerdik sakat bu oyunda küçük çalılıklara fizik eklemeyi unutmuşlar yol kenarındaki çalılıklara en ufak bir arabayla vurdugun zaman araç Perte çıkıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Restart Ps5 de bende kırılmaları ortadan kaldırmıyor. Rally oyunu konusunda alternwtifimiz yok Dr2 dışında. Wrc generations deneyim diyorum indirim falan olursa. Wrc 9 aldım hiç beğenmedim, grafik, sürüş dinamiği rezalet geldi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkan450 V kullanıcısına yanıt
    Yakında update gelir umarım düzeltirler ben umitliydim keyifli hale getireceklerdir sadece kariyer menüsü o kadar saçma ki kart usulu gibi .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kariyer modunda WRC kazanıp Platinum kupa aldım oyunda. Artık ara ara girip 'Moments' bakarım. Keyifli oluyor onlarla uğraşması.


    Bu arada bir bug daha var oyunda. Hiç hasarsız bir etaba başlayıp kaza yapıp restart yaparsanız bazen gövde hasarı düzelmiyor. Özellikle WRC araçlarında denk geldim, bagaj açılıp kapanıyor, arka tampon sallanıyor vs.

  • furandor kullanıcısına yanıt

    Kariyer menüsü arayüzü çok karışık gerçekten. Ben de o yüzden championship kısmından başladım o şekilde ilerliyorum.

  • furandor kullanıcısına yanıt

    Kariyer menüsü çok karışık gerçekten. Ben de o yüzden championship kısmından başladım o şekilde ilerliyorum.

  • C-TRanger kullanıcısına yanıt

    hatta kalkış yaptıktan sonra birkaç saniye gidip restart yaparsanız restart öncesi aracın çıkardığı tozu görebiliyorsunuz. Oyunun restart'ı bile çalışmıyor aslında:)

  • Wrc generations 170 liraya düşmüş, denemek için aldım. Oyun fena değil ama objektif bakarsak ea wrc sürüş hissiyatı açısından daha iyi net bir şekilde. Ea wrc yi eleştiriyoruz ama Dr2 ve bu oyun dışında elimizde birşey yok. Wrc 9 u da denedim o nu hiç beğenmemiştim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dijital olarak bulma şansınız yok ancak diskli dirt 4 ile oldukça keyifli rally deneyimi yaşarsınız. Sırf rally yok, rallycross, baja, gymkhana türünde yarışlarda var içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 24 Aralık 2023; 22:16:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC konusu var mı bilmiyorum ama ben pc de oynuyorum. 1 sene sürekli generations oynadım. Onda WRC harici WRC2 ve alt kategorilerde araçların tutarlığı daha iyiydi. WRC kategorisinde ise tutunma ve araç hissiyatı biraz garip geliyordu. T300 RS ile oynuyorum. FFB olarak WRC generations hiç tatminkar değildi. Yol hissi ayarını sonuna kadar getiriyordumda anca direksiyonda yolu hissediyordum. TEker patinaja düştüğünde sadece bir titreşim oluyordu, toprakta ya da bozuk yolda patinaj çekince vurmuyordu direksiyona. Ama öyle ya da böyle çok güzel oynadım onu, 4 kere kariyer modunu baştan başlayıp bitirdim.


    EA için deli gibi reklam yaptılar. Demo görüntülerini görünce hayal kırıklığına uğradım. Ön inceleme videoları çektiklerinde araçların fiziği falan aşırı basitti. NFS 2 deki gibi dönüyordu resmen araçlar. Replay modu halen berbat gerçi. Ben WRC generations'da etabı bitirince replay yapar oturur arkama izlerdim. Çok daha gerçekçiydi, bazı yerlerde durdururdum, Finlandiya etabında uçup yere sağ ön teker üstüne inerken o tekerin janta kadar ezilmesini bile modellemişler. Ultra değil ama ultraya yakın yüksek ayarlarda 2K ekranda takılmadan laptop RTX3070 ile 95 120FPS arası oynuyorum gram takılma yok.



    Gelelim EA WRC 'ye yine. Dedim ya büyük umutlarım vardı. O para verilmez dedim almadım, güncellemeler geldi etti. En son güncelleme var şu anda, epic store'da indirim ile 340 liraya aldım. Ama oynadıktan sonra bu paraya bile acıdım. Optimizasyon sıfır. Ne DLSS çalışıyor ne grafik ayarlarının FPS'e etkisi var. Hatta fps yükselsin bari diyerek kısınca oyun daha beter hale geliyor. Bütün ayarları ultraya aldım, grafik ayarlarını kökledim FPS daha stabil oldu ama pat küt takılmalar oluyor ara ara ciddi şekilde.


    Steam'de birisi milletin kötü yorumlarını görüp giydirmiş yok en baba grafikler falan demiş, aşırı gerçekçi demiş etmiş de. Bütün grafik ayarlarını full yaptığım halde yine de oyun olduğu aşırı derecede kendini belli eden hatta basit duran bir grafik tarzı var. Görevlilerin tulumlarından tut, yolun rengine kadar. Renk sklası problemli. WRC generations çok daha gerçekçi duruyor ikisini yan yana koyunca. Yıl olmuş 2023 ama harcadığı sistem kaynaklarınınn hakkını vermeyen bir görsellik var. ACC 'de unreal engine ile yapıldı mesela ve kaç senelik oyun. Full ayarlarda çok daha gerçekçi duruyor.


    HDR bir türlü aktif edemedim. Laptopumun ekranı da HDR desekli, kullandığım DELL monitör 'de. İkisinde de nedense hdr açıkkken oyuyn HDR ekranları algılamadı.


    Kariyer menüsü en karışık oyunların başında geliyor sanırım. Motor sporlarını severiz ama bu nedir arkadaş çorba gibi.




    Türkçe dil seçeneğinin olmaması çok çok kötü bence. Tamam her türlü insanlar işini görür, menüleri falan anlıyorsun da. Yol notu okunurken kendi dilin olmayınca ben şahsen ing bilsem de adapte olamıyorum. Diğer WRC serilerinde de yoktu, EA'da da yok Turkçe seslendirme. Alt tarafı navigasyon gibi standart bir tablo. Bir tane meşhur copilotlarımızdan biriyle anlaşıp okutturulabilirdi. Hepsini geçtim normal birine okutturun co pilot tarzında. Yahu onu da geçtim, menülerde yol notu ekleme olsun bence artık. Ben kendi yol notumu eklemek istiyorum belkii, yol notu çıkartıp okuyacağım ve ses olarak kaydedeceğim belki. Kariyer modunu çorbanın çorbası yapıp bir sürü özellik eklerken, harici ses dosyası eklemeyi yapmamak da abes artık bence.   Olsa güzel olmaz mı sizce de ?



    Kariyer moduna yeni başladım normal oynadım bir süre. İlk haftayı atladım nasıl olduysa anlamadım zaten. İlk yarış takvimi her zamanki gibi montecarlo ile başlıyor, en sorunlu etap bu. En çok kasma bunda oluyor. Kuru zemin çok iyi ama ıslak zemin fiziği ise rezalet. Görsel ile sürüş uymuyor hiç. Yolda 1 parmak kar var yumuşak kar, yolun ortası açık. Foşur foşur ses geliyor bellki ıslak zemin eriyik kar var. Ama sanırsın buzun üstünde gidiyoruz. Dedim bende mi sorun var. Youtube da iyi rally oynayanların videolarına baktım onlar da zorlanıyor bu etaplarda.



    Ufacık tabelaya çarpıyorum mesela beton direğe çarpmış giibi etkli oluyor,


    Micik çalıya çarpıyorum, ağaca çarpmış gibi duruyorsun,



    Geleli genel sürüş keyfine. Zaten fizik alt yapısı dirt 2'nin bire bir kopyası. Onun sürüşü de zevkliydi, bu da zevkli. Dirt'e göre iyi ya da kötü diyenler neye göre diyor anlamıyorum. Ben fark göremedim aynısı sürüş olarak. Keyifli ve her şeyi hissettiriyor. Araçların dönüşü kolay, alışınca küt küt viraj alabiliyorsunuz. WRC generations'daki gibi el freni çekince kıç atıp sıfır çizmiyor hemen. Sürüş keyfine 10/8 veririm.



    Eğer sağlam güncellemeler getirip, grafik renkelndirmesini falan düzeltir, optimizasyon sorununu da çözerse oyun güzel. Ama şu haliyle 2023'e yakışmayan bir oyun olmuş.





  • PS5 WRC 9 oynuyorum, size yemin ediyorum mükemmel bir hissiyatı var, sonunda gaz basmaktan korkmadığım bir oyun buldum, bir gram kasma takılma v.s yok. 2k 60 fps takılıyorum 120 fps seçeneği var ama bana 2k 60 fps fazlasıyla yetiyor.


    Bu WRC serisinin Ps4 ile 30 FPS esaretinden kurtulan oyunları çok güzel, Ps5 için yapılan WRC 9, WRC 10, WRC Generations ile fazlasıyla keyif ve adrenalin yaşayabilirsiniz, eski ps4 oyunlarındaki dandik görüntü ve 30 fps esaretini unutun.


    WRC 10 PS5 denemedim, ancak Ps4 sürümü hayatımda oynadığım en boktan WRC oyunuydu, hem aşırı zor hem düşük fps hemde dandik grafik. Sakın WRC PS4 sürümlerine bulaşmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 3 Ocak 2024; 12:2:32 >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    79 TL şuan. Alsam mı ki..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa bir Ps5 resmi oynanış videosu var, altındaki yorumlar hep olumlu, Ps market puanı da yüksek. Ben sadece olumlu deneyimi mi paylaştım, geçmişte ps4 ile kötü Wrc oyunları yapılıyordu, PS5 ile bunu aşmışlar. Al yada alma diyemem yine de D:



    PlayStationyoutube
    Take your first look at WRC 9 FIA World Rally Championship running on PlayStation 5 at 60 frames-per-second and a dynamic 4K resolution. WRC 9 will be available when PlayStation 5 launches, from November 12.
    https://www.youtube.com/watch?v=YImhClrk4CQ
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    Ben aldım beğenmedim sürüş hissiyatını ama Bi kahve parası olduğu için al dene 2 saat oynasan bile parasını çıkartır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Wrc 9 ile Wrc 10 arasındaki fark tam olarak şu, Wrc 9 ile korkmadan gaza basabilirsin araç kontrolü çok rahat keyif verir, Wrc 10 ile sürekli diken üstünde olursun ve araç kontrol edilemiyor, özellikle asfaltta tam bir facia.


    Tabi kariyer kısmında takılıp Platin kupa almak gibi bir derdiniz yoksa bunlar önemli değil, diğer türlü wrc 10 resmen kol ayarı bozuk bir şekilde verilip simülasyon diye yutturuluyor fark bu.


    Ekleme:

    Ps5 Wrc 10 denedim şimdi, ps4 sürümü ile yaşadığım berbat deneyimden sonra bu o kadar da zor gelmedi. Yüksek Fps yarış oyunlarında olmazsa olmaz birinci kural. Sanırım önceden ps4 ile 30 fps giriş gecikmesi yapıyordu ve iğrenç bir deneyim olmuştu bu wrc 10 ile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 4 Ocak 2024; 16:53:36 >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle fps fark ediyor. Laptopda 100 120fps arasında oynarken direksiyonu salona kurdum tv de 60hz ile denedim 60 bile çok garip gelmişti bir de tv eski tabi gecikmede yüksektir belki.


    Bi EA WRC de fps ne yaparsam yapayım artmıyor. Ekran kartına OC bile yaptım laptopun resmi olarak izin verdiği değerlerde, çözünürlük düşürdüm ettim ama yok. EA WRC bir garip. Bütün ayarları en düşüğe aldım yine takılma var ultra yaptım yine hatta ultra da daha akıcı oldu 2k ile :D 70 120 arası değişyor sürekli :D ama bi viraja geliyorsun araba kayacak, öyle bir takılıyor ki. Sanki HDD ön yükleme yapamadı.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Hocam Ea WRC yapan herifler sabit donanımlı konsallara bile bozuk oyun çıkarma başarısı gösteriyorlarsa PC için düzgün olması zaten mucize olurdu :D PS5 üstünde ekran yırtılması ve fsp drop gibi son derece amatörce yüz kızartıcı hatalar var.


    Ea esareti ve Unreal Engine ile böyle olması son derece normal, kendi geliştirdikleri EGO oyun motoru sayesinde bu zamana kadar sorunsuz çalışan oyunlar yaptılar, artık unreal engine ile böyle bozuk oyunlar yapmak moda zaten.

  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Hocam ps4 oynanacak en iyi rally wrc 7 .
    8 9 10 sürünüyor zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaç haftadır kariyer modu oynayamıyorum sürekli oyundan atıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

    %100 katılıyorum, ps4 slim ile düzgün çalışan tek resmi Wrc oyunu Wrc 7, oda 30 fps ama yine de oynanıyordu sorun çıkarmıyordu.


    Ya arkadaşlar, bu adamlar Ea Wrc için gerçek bir düzeltme yapmayacak gibi duruyor hiç bir haber yok. Yılbaşı bitti alkol etkisi de geçmiştir ayılmıştır çalışanlar artık, neden düzeltme yapmıyor hala.


    Şu an oyunu iyice bozan yama notlarında yazılanlara göre oyunun bilinen bütün hatalarının düzeltilmiş olması gerekirken tam tersi oldu ya, bu yüzden hiç inancım kalmadı.


    Hesabı olanlar buradan yazsın lütfen, bunlar bir kez bile oyunu Ps5 ile çalıştırmamış, bir kere deneseler bunu bu şekilde yayınlamazlardı.

    Ps5 ekran yırtılması şikayetleri: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/Screen-Tearing-PS5-Patch-1-4/td-p/13312603




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 5 Ocak 2024; 17:32:54 >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.