Şimdi Ara

www.evdefiziktedavi.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • EVDE FİZİK TEDAVİ
    Bu site fizyoterapiste ihtiyacı olan hasta, hasta yakını, doktor veya kurumların üniversitelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinden mezun olmuş gerçek fizyoterapistlere ulaşmalarını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

    Bu sayede hastalar akademik eğitim almış, tecrübeli ve güvenilir kişiler tarafından tedavi edilecek, tedavi verimi artırılıp oluşabilecek hata ve komplikasyonlar en aza indirilecektir.

    Hasta, hasta yakını, doktor veya kurum ; hastanın tedavi olacağı yer, fizyoterapistin uzmanlık alanı ve seans ücreti gibi filtreleme seçeneklerini kullanarak kendilerine en uygun fizyoterapiste kolaylıkla ulaşabilecek, gerek telefon gerekse site üzerinden iletişim kurabileceklerdir.

    FİZİK TEDAVİ ve REHABİLİTASYON NEDİR?
    Kişinin, doğuştan veya sonradan oluşan, kalıcı veya geçici, kas-iskelet sistemi, sinir sistemi veya kardiovaskuler sistemindeki fonksiyon yetersizliklerinin belirlenmesi, sıcak, soğuk çeşitli elektrik akımları, ses dalgaları ve özel egzersiz teknikleri kullanılarak tedavi edilmesi, psikolojik, sosyal ve mesleki açıdan da desteklenerek, kişiye maksimum bağımsızlığının kazandırılmasıdır.

    FİZYOTERAPİST KİMDİR?
    Fizyoterapist, doktor tarafından muayene edilip, tanısı konan hastaların, fizik tedavi ve rehabilitasyon programlarını belirleyip, uygulamasını yapan, profesyonel sağlık elemanıdır.

    Ayrıca fizyoterapist, herhangi bir sağlık problemi olmayan kişilerde de, kişiye özel egzersiz ve tekniklerle, kişinin esneklik, güç ve dayanıklılık gibi fiziksel kriterlerini artırarak, oluşabilecek hastalık veya sakatlanmaların önüne geçilmesine yardımcı olur.

    Bir kişinin fizyoterapist ünvanı alabilmesi için bir üniversitenin 4 yıllık fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü mezunu olması gerekir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.