Şimdi Ara

X’te aldatıcı videolara son: Topluluk Notları geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Eskiden Twitter olarak bilinen platform X, kitle kaynaklı doğruluk kontrolü yapan Topluluk Notları özelliğini, videoları doğrudan etiketleyecek ve bu notları eşleşen videolara otomatik olarak ekleyecek şekilde güncelledi. Aynı etiketleme kısa bir süre önce Topluluk Notları ile görsellere de eklenmiş ve geçen hafta platform, her bir doğruluk kontrolü için geçerli olan eşleşen görsellerin sayısını görme özelliğini aktif hale getirmişti.



    X’te aldatıcı videolara son



    Artık, onaylanmış Topluluk Notları, işaretlenmiş bir video her yayınlandığında veya yeniden paylaşıldığında otomatik olarak görünecek. Platform, bunun yapay zeka tarafından oluşturulan videolara ve yanıltıcı video düzenlemelerine ek bağlam eklemek için "yüksek ölçeklenebilir bir yol" olduğunu söylüyor. Kısaca topluluk, fark ettiği aldatıcı içeriği işaretleyerek yayılmasının önüne geçiyor ve diğer kullanıcılara “bu içerik yanıltıcı olabilir” tüyosu veriyor. Örneğin bir patlama olayıyla iligili bir video bundan yıllar öncesine, alakasız bir olaya aitse bu durum Topluluk Notları aracılığıyla gönderinin alt tarafına eklenecek.






    Öte yandan X'in kitle kaynaklı moderasyon çabaları her zaman başarılı sonuç vermedi. Sonuçta bunu topluluk yanı insanlar yapıyor ve hataların olması veya yanlı bir yaklaşımın uygulanması her zaman mümkündür. Ancak yine de Topluluk Notları, X özelinde en iyi özelliklerden birisi.



    Ayrıca Bkz.AB, kurallara uymaları için Apple, Google, Meta ve dahası için geri sayımı başlattı



    Topluluk Notları, gönderildikten sonra gönüllü moderasyon programındaki diğer kullanıcılar tarafından doğruluk açısından değerlendiriliyor. X'in yönergelerine göre, bir Topluluk Notu yeterli sayıda kullanıcı tarafından yararlı olarak değerlendirildiğinde, doğrudan ilgili gönderide gösteriliyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/9/6/23861669/x-twitter-community-notes-video-fact-checking







  • Sildim gitti çöp elon

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kim neyi nerden bilicek. Hadi eski videoyu sen ve birkaç arkadaşın izledi ve feyk olduğunu biliyorsun. Toplamda millet okeylemisse o video bı anda gerçeğe dönüşüyor... böyle saçmalık mı olurmuş canım ,hadi ordan elon,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.