Şimdi Ara

X530 VE AUDİGY2 ZS ile digital ses alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim elimde Logitech x530 ve audigy2 ZS var . Şimdi benim asıl öğrenmek istediğim ben bu ikili ile digital bağlantı yapıp(SPDIF) digital ses alabilirmiyim? Eğer oluyorsa bu ikili ile nasıl yapılır? Bütün bunlar yapıldığında bir DVD playerdeki gibi yada sinemadaki gibi Dolby surround, DTS vs.. kalitesinde ses olurmu?

    Ben kısaca bunları öğrenmek istiyorum. Cevapa veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Saygılar...



  • şöyle bir durum var. zs de dvd izlerken gerek kullandığın programda gerekse audio console a girerek spdif seçeneğini işaretlersen ses inanılmaz berraklaşıyor ve ses tüm kanallara çok ayrıntılı ve net bir şekilde dağılıyor. bunun sebebide zs nin çok başarılı bir şekilde dts veya dolby digital ses kodlarını çözmesidir. ama bunu hardware olarak yapmıyor software olarak yapıyor. yani stüdyo da kullanılan mixer ların veya donanımsal equalizerların yaptığı işi winamp ın equalizer ayarlarının yapmaya çalıştığı gibi bişey. biri harici bir donanım diğeri iste program. tabi desktop için olan zs leri bilmiyorum ama laptop için olan zs lerde dijital bağlantı yapılarak ( dvd playerdan veya ps2 den ) ses kartını harici dekoder olarak ta kullanabilirsin. yani zs bu kodları çok başarılı bir şekilde çözüyor ve performans olarak dekoderin performansına çok yaklaşıyor. ( equalizer ayarlarını iptal edip hiçbir effectin aktif olmaması şartıyla )




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tibi

    şöyle bir durum var. zs de dvd izlerken gerek kullandığın programda gerekse audio console a girerek spdif seçeneğini işaretlersen ses inanılmaz berraklaşıyor ve ses tüm kanallara çok ayrıntılı ve net bir şekilde dağılıyor. bunun sebebide zs nin çok başarılı bir şekilde dts veya dolby digital ses kodlarını çözmesidir. ama bunu hardware olarak yapmıyor software olarak yapıyor. yani stüdyo da kullanılan mixer ların veya donanımsal equalizerların yaptığı işi winamp ın equalizer ayarlarının yapmaya çalıştığı gibi bişey. biri harici bir donanım diğeri iste program. tabi desktop için olan zs leri bilmiyorum ama laptop için olan zs lerde dijital bağlantı yapılarak ( dvd playerdan veya ps2 den ) ses kartını harici dekoder olarak ta kullanabilirsin. yani zs bu kodları çok başarılı bir şekilde çözüyor ve performans olarak dekoderin performansına çok yaklaşıyor. ( equalizer ayarlarını iptal edip hiçbir effectin aktif olmaması şartıyla )


    sevgili tibi

    audigy zs platinum kartta hardware dts çözme yeteneği varmış.
    audigy zs ve platinum pro da hardware dts olayı vardır diye düşünüyorum.

    link :
    http://www10.shopping.com/xPR-Creative_Labs_Sound_Blaster_Audigy_2_ZS_Platinum~RD-179363679876



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 30 Mart 2006; 14:53:08 >




  • Tibi arkadaşım sen güzel bi şekildie cevaplamışsın ama ben soruma tam cevap alamadım gibi. Yani şimdi bu dijital ses simtemlerini ses kartlarının SPDIF çıkışına bağlıyoruz ve böylece Dijital sesi alıyoruz. Peki bu x530 'u da bi şekilde SPDIF çıkışına bağladığımızda ki bağlanabilirmi? .nasıl yapılır(bi aparat vs..) bilemiyorum? dijital ses alabilirmiyiz? dvd seyrederken SPDIF çıkışı ile analog çıkıştan bağlanmış sistemlerde çok farklılıklar oluryor mu?

    Bu gibi soruları cevaplayacak ve benim gibi arkadaşları aydınlatacak üstadlar varsa şimdiden cevapları için teşekkürler. Tabi öncelikle tibi kardeş bizi bilgilendirdiğin için sagol
  • sanırım dijital çıkışa bağlamana gerek yok.
    neden diyecek olursan audigy 2 kartın zaten sesi kendi içinde decode edip hoparlörlere gerektiği gibi dağıtıyor. (yanlışsam uyarın lütfen)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zozo

    Tibi arkadaşım sen güzel bi şekildie cevaplamışsın ama ben soruma tam cevap alamadım gibi. Yani şimdi bu dijital ses simtemlerini ses kartlarının SPDIF çıkışına bağlıyoruz ve böylece Dijital sesi alıyoruz. Peki bu x530 'u da bi şekilde SPDIF çıkışına bağladığımızda ki bağlanabilirmi? .nasıl yapılır(bi aparat vs..) bilemiyorum? dijital ses alabilirmiyiz? dvd seyrederken SPDIF çıkışı ile analog çıkıştan bağlanmış sistemlerde çok farklılıklar oluryor mu?

    Bu gibi soruları cevaplayacak ve benim gibi arkadaşları aydınlatacak üstadlar varsa şimdiden cevapları için teşekkürler. Tabi öncelikle tibi kardeş bizi bilgilendirdiğin için sagol

    zozo desktop zs yi bilmiyorum ama benm laptop modeli zs için 4 çıkış var. ( optical out - center/ subwoofer speaker - rear ve front uydular ) 2 tanede giriş var ( micrafon ve OPTICAL IN ). dvd player ın veya ps2 nin optic çıkışından optic kablo ile zs nin optic girişine bağlantı yaparsan DİJİTAL BAĞLANTI YAPMIŞ OLURSUN ve audio console dan spdif seceneğini aktive ederek tüm ses kodlarını zs nin BUİLT İN dekoderine çözdürürsün. . veya zs nin optical out çıkışı ile varsa ses sisteminin dekoderine yoksa da harici bir dekoderle optic kablo ile bağlantı yaparak yine DİJİTAL BAĞLANTI YAPMIŞ OLURSUN ve bu sefer tüm ses kodlarını harici bir dekodere çözdürürsün. benim bildiğim asıl olay 2. bağlantı türünde gerçekleşiyor. ilk dediğim bağlantı türünde ise ses kartı çözüyor ve bu asla tam olarak harici dekoderin yaptığı ile eşdeğer değil ama zs veya üstü çok kaliteli ses kartlarında harici dekoder kalitesini yakalıyor. bunun düşünda yapılan tüm bağlantılar ANALOG BAĞLANTIDIR. SORDUGUN SON SORU İSE dvd seyrederken SPDIF çıkışı ile analog çıkıştan bağlanmış sistemlerde çok farklılıklar oluryor mu? evet tabiki oluyor. sen kabinleri besliyen amfiye sinyalleri optic kablo ile kayıpsız birşekilde iletirsenmi daha net gelir ses yoksa bakır rca jaklarla iletirsenmi?? saygılar..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.