Şimdi Ara

X550L Bellek ve Arka kapak açılması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar, yaklaşık 5 yıldır kardeşim için aldığım laptobumuzu biraz da olsa canlandırmak adına birkaç upgrade ve temizlik yapma işine kalkıştım fakat takıldığım birkaç nokta var. Öncelikle yapılabilecek en basit şeyler tabi ki bellek arttırımı ve olursa ssd kullanımı...

    En basiti ram değiştirmek fakat kapağı açtığımda tek slot ram gözüküyor(ram i çıkarınca çift slot yok) buna ek olarak sistemde 8gb bellek gözükürken belleğin üzerinde 4gb gördüm- o zaman ikinci slot nerede- size danışmak istedim. Bellek zaten ddr3 kanal sistemli ve piyasada alınabilecek en bulunabilir 8gb tek kanal olarak var zaten. Biraz kafam karıştı bu noktada açıkçası.

    2. olarak ssd takmak, onu da hdd yi sökmesi kolay fakat onu da kullanmak istiyorum ve cd rom yerine takılan hdd caddy lerden takmak lazım, bu sefer de bütün vidaları sökmeme rağmen ana kapağın alt kısmı açılmasına rağmen üst kısım köşelerden açılmadı- daha doğrusu birşeyleri kırmamak adına zorlamak istemedim- hem ssd hem ram upgrade i için fikirlerini alabilirsem sevinirim.

    Özellikle belleğin fotoğrafını ve arka kapağı üstten fotoğrafını buraya bırakıyorum fikir alışverişi daha kolay olması açısından.

    X550L Bellek ve Arka kapak açılması?
    X550L Bellek ve Arka kapak açılması?







  • İkinci ram anakarta lehimli olabilir
  • Merhaba RAM arka tarafında çipleri gördüğünüz gibi anakartın arka tarafında anakarta tümleşik yani Onboard olarak üretilmiştir ve 4+gb ram hemen hemen tüm yeni tiplerde mevcuttur.

    DVD Rom kasa altında DVD'ye yakın yerde ortada vida bulunur onu söküp dvd dışarı çekmeniz yeterli CADDY onun yerine takabilrsiniz.
  • Yani anladığım kadarıyla 4 gb onboard, diğer 4gb da değiştirilebilir ram koymuşlar. Ben de dedim 8gb gözüküyor sistem, kapağı açınca 4 görünce onboard ram olacağı aklıma gelmedi açıkçası Teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.