Şimdi Ara

X6 1055T vs i7 950

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, arkadaşlar şu an kullandığım sistemin özellikleri:

    AMD 1055T (CoreContactFreezer ile)
    Asus M4A87TD/USB3
    Kingston 4 GB 1600mhz hyperx (2x2gb)
    VTX HD6870
    THERMALTAKE LITEPOWER 700W

    ---------
    Arkadaşımda olan sistemin özellikleri:

    Gigabyte x58-usb3
    i7 950
    8 GB (4x2gb) Kingston (özelliklerini bilmiyorum ama normalde mavi olan ram beyaz :)

    Arkadaşımn çalışma ortamı sıcak olduğundan, bir de işlemci stok fan olduğundan sıcaklıkları çok yüksek oluyor. Benim açımdan; sistemi zaten çok soğuk ortamda kullandığımdan sıkıntım yok. Kendisine işlemci-anakart-ram üçlüsünü takas etmeyi önereceğim.

    Bu durumda ben SATA3'ten oluyorum fakat SLI/CF imkanım oluyor. 6870'i CF yapmayı düşünüyorum. Ayrıca RAM de yükselmiş oluyor.

    Bir de işlemciyi OC etmeyi düşünüyorum. Sizce i7 950 en stabil şekilde fazla voltaj vermeden ne hızlarda çalışabilir? Elbetteki her işlemci farklılık gösterir, ben tahmini görüşlerinizi bekliyorum. 4.2 ila 4.4 gibi mesela... (Sıfırdan başlayacak biri olarak )

    -----
    Bir de ekteki resimdeki gibi bir konfigürasyon mümkün müdür? Physx kartı araya almamın sebebi ısınmayı engellemek. Basit bir gt240 ya da hangisi bütçeye uyarsa küçük olacağından üstteki 6870'in fanını da kapatmamış olur diye düşünüyorum. Anlaşılacağı üzere 2. slottaki kart sadece physx için olucak, açıkçası fazla bütçe ayırmak istemiyorum bu karta. Isınma sorunu olmayan, ucuz, 6870 CF ile uyumlu çalışacak kart önerinizi bekliyorum.

    Bu kadar kartı PSU kaldırmaz derseniz de önerilere açığım.

    Son soru :) Battlefield 3 Physx destekli mi? Demek istediğim Mafia 2'deki gibi gözle görülür bir fark mevcut mu?

    Acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

     X6 1055T vs i7 950







  • Arkadaşınız biraz saf mıdır nedir bilmem ama sizin için kaçırılmayacak bir fırsat. Oc konusunda ise 3.8ghz stock v ile görülebilir diye tahmin ediyorum.
  • Hızlı cevabınız için teşekkür ederim hocam. Peki sizce PSU yeterli olur mu böyle bir sistem için? 6870 CF için PSU soran arkadaşlara 12V kanalından geçen amperden falan bahsetmişsiniz ama açıkçası bu konularda bilgim yok. Aydınlatırsanız sevinirim.
  • litepower iyi bir seri değil. CF ye yetmeyebilir i7 950 oc ile beraber. Psu'nuzun değerleri ne tam olarak bakabilirmisnz ? Eğer 12v kanalından bu psu 500w ve üzeri verebiliyorsa yeterli gelir.
  • gt240 physx için yeterli bir kart değil. Litepower serisi ile HD6870CF+gt240 zaten olacak iş değil. Ayrıca oc da yapılacak!
    Arkadaşın ramlerinin 2GB'ını almayablirsiniz. Triple kanal çalışan bu soket -1366- için 6+2'deki 2gb fazlalıktan başka bir şey olamaz.
    İki işlemci de uzun yıllar götürecektir. Elbetteki intel sistem daha tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 1 Aralık 2011; 20:14:26 >
  • HiqhWoltage,

    Hocam kasa balkonda. Yarın erkenden bakacağım. Değerleri mutlaka yazarım.

    Ramptha,

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

    Gt240 yerine sizin önereceğiniz kart hangisi olurdu? İlk mesajda yazdığım kriterler çerçevesinde ve olabildiğince küçük (boyut olarak) kart bakıyorum.

    Güç kaynağı hakkında, isterseniz HiqhWoltage hocama dediğim gibi, yarın değerlere bir bakayım. Buraya yazayım. Sizin de değerli görüşleriniz çerçevesinde bir karara varalım.

    Ram'lerin hepsini arkadaşımdan almak durumundayım. Zaten kullandığım program fazla Ram istiyor. Peki Ram'e yeni eklesem kaç tane daha eklemeliyim? Şuan 4x2gb var sistemde. 2 tane daha 2gb eklesem Triple kanala engel teşkil eder mi? Ya da fazlalık durumu?
  • gt 240 şu anda yeterli ancak ileride physx efektleri artınca yeterli gelmeyecek. Zaten şu anda physx için bir kart almak da hata. Mesajımı bu anlamda düzelteyim. (Anlatmak istediğim de buydu)
    PSU sıkıntı. Sanırı 12V kanalından 600W güç veriyor. Bu durumda HD6870 CF için yeterli ancak işlemciye oc yaparak physx için kart alacaksanız sıkıntı olabilir.
  • Aslında physx için kart almayı mafia 2'deki farktan dolayı düşünmüştüm. Fakat galiba diğer oyunlarda bu kadar bariz bir fark söz konusu değil. Hele ki beni PSU değiştirme gibi bir durumla yüzyüze bırakacaksa vazgeçtim diyebilirim.

    CPU'ya oc'de voltaj düşünmüyorum. Stokla nereye kadar giderse... Bu durumda da PSU'ya daha fazla güç binmesi söz konusu olur mu? Bilmediğimden soruyorum.

    Sistemde ekstra fan bulunmuyor. Belki yazın 1 tane 14 cm bağlarım o kadar.

    CF düzenini kurmaya gelirsek,

    1. slotta 6870
    2. slot boş
    3. slotta 6870

    Sorunsuz çalışır mı?

    Yoksa CF'de kartlar ilk 2 slota takılmak zorunda mı?

    Son olarak, basit işlerle uğraşırken CF kartlardan 1 ini devre dışı bırakmak mümkün mü? Yabancı forumlarda gezerken 1 tıkla yapılabiliyor gibi bişey okumuştum sanki ama tam hatırlayamıyorum.




  • Arkdşınızın kafa kafaya takas yapıcağından eminmisniz :)
  • Kafa kafaya olması şart değil. Az da olsa üste verebilirim. Sadece Sata 3 ve sıcaklık muhabbeti olucak muhtemelen :) Asla ve asla yalan söylemem. Kimseyi kandırma peşinde de değilim. Üste verme konusunda da tamamen pazarlık usulü gideceğiz muhtemelen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HCGUL

    Aslında physx için kart almayı mafia 2'deki farktan dolayı düşünmüştüm. Fakat galiba diğer oyunlarda bu kadar bariz bir fark söz konusu değil. Hele ki beni PSU değiştirme gibi bir durumla yüzyüze bırakacaksa vazgeçtim diyebilirim.

    CPU'ya oc'de voltaj düşünmüyorum. Stokla nereye kadar giderse... Bu durumda da PSU'ya daha fazla güç binmesi söz konusu olur mu? Bilmediğimden soruyorum.

    Sistemde ekstra fan bulunmuyor. Belki yazın 1 tane 14 cm bağlarım o kadar.

    CF düzenini kurmaya gelirsek,

    1. slotta 6870
    2. slot boş
    3. slotta 6870

    Sorunsuz çalışır mı?

    Yoksa CF'de kartlar ilk 2 slota takılmak zorunda mı?

    Son olarak, basit işlerle uğraşırken CF kartlardan 1 ini devre dışı bırakmak mümkün mü? Yabancı forumlarda gezerken 1 tıkla yapılabiliyor gibi bişey okumuştum sanki ama tam hatırlayamıyorum.

    Slotlar sorun değil! CF çalışır. UYgunu da o zaten.
    Voltaj vermesen de oc güç tüketimini arttırır. Stok gideceği yer belli zaten, bu yüzden sıkıntı olmaz.
    Basit işlerde CF kartlardan birini devre dışı bırakabilirsin. Bunun için programlar da mevcut zaten. GTS250SLI düzeneği kullandım uzun süre, ve çoklu kartlardan nefret ederim. Driver sorunu, bazen oyunlarda tek karttan daha düşük performans vs. Bu yüzden CF için az daha düşün!




  • Öncelikle kafa kafaya takas yapılacaksa, dürüst olalım arkadaşını kazıklamış olacaksın.

    İ7 950 stok fanla kullanmayın heleki 4ghz üstü oc düşünüyorsan iyi bir fan alman şart. Stok fanla hiç elleme. Yük altında omlet yaparsın sonra cpu üstünde.
    Şansın varsa 4 e yaklaşırsın voltaj arttırmadan. 4 ve üstü mümkün değil voltajsız.

    Physx kartı fuzuli para harcamaktan başka birşey değildir. Hiçbir faydasını da görmezsin gözünle.
    BF3 te mafia 2 deki gibi parçacık efektleri fazlasıyla var. Hatta ondan daha iyi uyarlanmış olarak var. Fakat nvidianın adına lisanslı physx teknolojisini kullanmadan yapıyor o işi. İşlemciye yaptırıyor. Dolayısıyla nvidia kart olmasının çok büyük getirisi yok. Sadece uyum ve optimizasyon açısından avantaj sağlayabilir.

    Litepower TT nin en dandirik psu serilerinden birisi. O psu ile Cf-sli işine kalkışmayın derim.




  • Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda şöyle bir karara vardım:

    CF düzeneği olmayacak. Bahsettiğiniz kadar sorunla uğraşmaya vaktim olacağını düşünmüyorum.

    Physx işini de zaten CPU yapıyor diyosunuz. Physx kartı da olmayacak.

    CPU için soğutucu olayını ileriye attım. Hemen acilen oc'ye girişmeyeceğim. İlerde gerekirse tekrar konu açarım soğutucu için.

    Sizce üste ne vermeliyim arkadaşlar? Siz ne derseniz ben onu vereceğim kendisine.

    Kendisine 3 tane de xilence 12 cm fan vereceğim. 1055T ile birlikte SunbeamCoreContactFreezer da verilecek. Kasasını da güzelce tozlardan temizleyip formatlayıp vereceğim.
  • Arkadaşının sistemi hem performans olarak hem de parça değeri olarak senin sisteminden üstün. Sırf işlemcisi Senin anakart+işlemcini alır.

    Sana kalmış birşey normalde vermen gerekir.
  • *Furious*

    Hocam son mesajımda üste vereceğimi belirtmiştim. Kimsenin hakkı geçsin istemem. Benim ortada kaldığım durum üste ne vermem gerektiği... Yardımcı olursanız sevinirim.
  • O'nun hesabı nasıl yapılır pek bilmiyorum ama şöyle olabilir.

    Verdiğin 4 GB Bellek, alacağın 8 GB Bellek; buradan 4 GB Bellek farkı için bir 50-60 lira eklesek
    Anakart için de 70-80 desek
    İşlemci için de 70-80 desek

    Aşağı yukarı 200 Lira sen 150 at gitsin yabancı değilsin nasılsa :) Çok samimi arkadaşın ise 150 Lira ver durumu da izah et



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 2 Aralık 2011; 13:34:55 >
  • Tamamdır çok teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşüp anlaşmaya çalışacağım. Sonucu yazarım mutlaka.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.