Şimdi Ara

★★★ POCO X6 PRO ANA KONU ★★★ (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Bandobrass , Emirryusuf , fiiliyol Daha Az
3 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
3.176
Cevap
129
Favori
184.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, X6 pro (12-512) YD, 11 bin TL, iyi midir alınır mı, ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilkahraman -- 4 Mayıs 2024; 18:30:31 >
  • adilkahraman A kullanıcısına yanıt

    8/256 al kendi sitedinden 16.5 a bence 2 hatlı miss

  • Arada 5.500 var hocam, az para değil yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilkahraman -- 4 Mayıs 2024; 18:30:17 >
  • Cmhrsfk kullanıcısına yanıt

    bence de 3k-4k için gidip de direnç kayıtlı almak mantıklı değil.. hem kafanız rahat olur hem de satarken uğraşmazsınız.


    kutular fason oluyor genelde.. imei kimin belli değil.. kendin imei versen ayrı dert.. ileride hard reset attın mı yada yeni bir Android sürümü geldiğinde acaba imei gider mi şüphesi vs..


    bir de son dönemde ürün gönderirken içine korsan yazılım yükleyip milletin banka/kredi kartı verilerini çalmak da moda oldu..


    gerek yok bence..


    s24 ultra, mi 14 ultra da fiyat nerdeyse 2 katına kadar çıkıyor, 30k-35k fark ediyor hadi belki onun için birşeyler düşünülebilir.. ama 3k-4k için değmez..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 4 Mayıs 2024; 16:54:41 >
  • Aynen... Direnç taktırıp cihazı ampute ettirmek akıl işi değil. imei uçar mı diye devamlı tedirginlik içinde cihaz kullanmak da cabası...


    Güya Samsung telefonlarda server kayıt yöntemi ile imei değiştirince, "kalıcı oluyor" diyorlardı. Şurada okuduklarımdan sonra, Samsung telefonlarda da imei değişikliği artık cortladı diyebilirim ;

    mıuı & hyperos türkiye forumu
    Soru - Samsung s23 ultra server kayıtlı guncelleme alırmi
    https://forum.miuiturkiye.net/konu/samsung-s23-ultra-server-kayitli-guncelleme-alirmi.146835/

    Yani sözün özü ; bütçene göre yurtiçinden alıp kullanmak en iyisi...





  • adilkahraman A kullanıcısına yanıt

    Değer bence, dirençli cihazda açarken sogutmayi falan etkileylebiliyor, sonra cihazım ısındı bozuldu derdi olmasın.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Server kaydında bazen ama çok nadir olacak şekilde güncelleme almıyor otomatik, pc üzerinden güncellemek gerekiyor. Server kayıt işlemi sırasında oluşan bir hata sepeb oluyor buna.


    Direnç işi ise evet riskli ve yukarıda arkadaşın dedği gibi üst seviye cihazlarda fiyat farkı olduğu için riske girilebiliyor ama riske edilen meblağda yüksek oluyor. Bence YD cihaz alınacaksa 4+4 ve yıl başında sürenin yenilenmesi sebebiyle tekrardan 4+4 toplam 16 ay kullanım hakkı sebebiyle 1 Mayıs sonrası YD cihaz alıp kaydettirmeden kullanmak mantıklı geliyor. 16 ay sonra yeni bir F/P yd cihaz ile sınırsız kullanım hakkı kazanılmış olur.

  • iPhone daki gibi canlı resim var mı arkadaşlar?
  • Herkes imei sorunundan bahsetmiş ancak belki adam 8 ay öyle kullanacak 4 ay başka cihaz kullanacak. Öyle olunca dediginiz sorunlar hepten ortadan kayboluyor.
  • Arkadaşlar kusura bakmayın 12 bin TL olarak yazmıştım ama cihaz 11 bin TL, yanlış yazmışım, şuan 12-512 olması ve sizin dediğiniz 8-256 ile bile arada 5.500 olması beni buna yönlendiriyor, muhtemelen seneye yaza kadar kullanıp tekrar yeni çıkan ile değişime gitme niyetim var yani direnç şuan düşünmüyorum
  • draqpit42 kullanıcısına yanıt

    Hocam link verdiğim yerdeki gelişmeleri baştan sona okuyunca, midem bulandı resmen... Yükleme şekline göre, 90 ila 200 dolar server kaydına para veriyorsun. Güncelleme almıyor, yapamıyorsun vs... PC vs vasıtasıyla manuel güncelleme yapınca da imei'nin uçma riski var. Imei uçarsa da geri dönüşü de olmuyor. ( Yani cihaz Türkiye'de kullanılamıyor )


    Şahsen kendi adıma bu kadar sorunlu server kaydı yöntemiyle uğraşmam. Direnç değişimi zaten sakat. Parana göre cihaz al daha iyi.


    16 ay kullandıktan sonra, ucuza sat, başka cihaza geç işi de akıl işi değil. Yani telefonlara devamlı para kösülmek durumundasın.


    Benim yeğen bu yöntemle devamlı iphone yeniler. Güya değerini en az kaybeden telefon diye... Iphone yurtdışı cihaz diye, yurtiçindeki simsarlar epeyce düşük fiyat çekiyorlar. Yani küllim zarar... Sarı siteye koyup sattı. Yine de 12 bin TL gibi hatırı sayılır zararı oldu.


    Şimdi buradaki asıl hastalıklı durum şu ; yeni model çıkınca çeşitli gerekçelerle yeni model satın alınıyor. Devamlı model yükseltme işi hiç bitmiyor ki... Yani 16 kullanırım mevzusu da, alıp sattıkça yılda ortalama 10 bin TL civarında eski/yeni telefon alım - satım farkından dolayı, harcama yaparsın.


    Özetle; bu şartlarda yd cihaz kullanmakta ısrar etmenin hiç bir mantığı yok. Bana göre...





  • galacimbom kullanıcısına yanıt

    Hocam, toplamda 16 ay kullanıyorsun. Sonra telefonu ya kaydettireceksin ya da telefonu yenileyeceksin. Yani devamlı cihaz yenileyebiliyorsanız, sorun ortadan kalkar. O da bütçe meselesi.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam açıkçası server kayıt olayında linkteki durum çok nadir rastlanan bir olay. Dediğiniz imei uçma olayını ilk defa sizden duyuyorum. Server kayıtta imei uçmaz ancak dirençte cihaz sıfırlanırsa uçuyor tekrar direnç vs derken cihazın içinden geçiliyor.


    Ben de YD cihaz kullanma taraftarı değilim ilk kez geçen yıl kullandım ve bugün X14 aldım. Direnç kayıt yaptırmamak için 1 Mayıs sonrası aldım ki 16 ay kullanayım. 16 ay sonrasında cihazı satmaya gerek yok, Eylül ayında farklı bir cihaza geçip Mayıs başına kadar kullanılırsa tekrardan 16 ay kullanılabiliyor. Buradaki avantaj şu, 80K bir cihaza vereceğinize farklı marka model 2 tane amiral alıp sınırsız kullanılabiliyor dediğim şekilde. Direnç ve server kayıt gerekmiyor.


    Sonuç olarak YD cihaz kullanımını doğru bulmasam da tercih edecekler için en uygun yöntemi anlatmaya çalıştım. Gerisi herkesin kendi tercihi beni bağlamıyor, saygı duyarım tercihlere.





  • Bu arada bir şey dikkatimi çekti, Poco X6 Pro HyperOs güncellemelerini ilk alan cihazlardan pilot cihaz rolünde sanırım. 1.08 sürümü var ama Xiaomi 14 1.06 sürümünde. Şu an X6 Pro'da olan çift tıklama ile ekranı kilitleme özelliği X14'de yok. 2 saat ayar aradım bulamadım :)
  • draqpit42 kullanıcısına yanıt
    MIUI ye alışanlar için hyperos ayar konusunda çok zayıf.
  • ruf kullanıcısına yanıt

    Hayatımdaki ilk Xiaomi marka cihaz oldu X6 Pro ve kutudan HyperOs ile çıktığı için Miui deneyimim olmadı. Bazı kanallar HyperOs daha akıcı diyor, video altında kullanıcı yorumlarına bakıyorum Miui daha iyiydi diyorlar. Şu an bence HyperOs eksikleri fazla, zamanla gelişim gösterecektir. Samsung'tan geçiş yapmış birisi olarak ayarların biraz daha derli toplu ve kısıtlı olması hoşuma gitti. İos ve OneUi arasında bir yerde dengeli olmuş.

  • draqpit42 kullanıcısına yanıt

    Hocam önceki mesajımda ilettiğim link'teki gelişmeleri okursanız, server kayıt ile kaydedilen imei 'ler de orijinaline dönebiliyormuş. Yaklaşık 12 sayfa bildirim var o link'te... En hazin tarafı ise, tel bu duruma düştükten sonra tekrar repair yapılamıyormuş. Ben 12 sayfayı sabırla okudum.


    YD iki tane cihaz satın alınca da, fiyat yine yurtiçi fiyatlara geliyor. Yani değişen bir yok. Telefonlarda sim kart yuvası değiştirme vs işlemleri de cabası...


    iphone değer kaybetmiyor diyorlardı. yd iphone'ları simsarlar baya bi aşağıdan satın alıyorlar. Yani iki telefondan birini, 16 ay kullandıktan satsan bile, en az 10 bin TL civarında zarar söz konusu oluyor. İki telefon için 20 bin TL'yi de aldığın fiyatın üzerine koy, 32 ay sonraki maliyetine bak. Bence bu tür alengirli işlere girmeye hiç gerek yok, diye değerlendirmekteyim. Yine de herkesin kendi aklı var, diyorum.

  • draqpit42 kullanıcısına yanıt

    Bu çift tıklama ile ekran kilitleme ayarı hangi menüden yapılıyor


    Edit: buldum teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antireis -- 4 Mayıs 2024; 22:39:22 >
  • draqpit42 kullanıcısına yanıt
    Bende Samsung dan X6 pro ya geçiş yaptım.
    En son Xiaomi cihazım 11t pro idi yanlış hatırlamıyorsam.miui baya ağırdı ama oneui gibi ayrıntılı ayar imkanı tanıyordu.
    Hyperos lu X6 pro yu ben beğendim,hafif ve akıcı bir cihaz olmuş.
  • Selamlar İlk aldığımızda şarjı bitirip mi şarj ettiniz yoksa hiç açmadan mı?
    Bir de hızlı şarjı kapatmak istersek samsungdaki gibi kapatabiliyor muyuz ?
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.