Şimdi Ara

Xanax hakkında sorularım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
29.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • antidepresanların tedavi edici bir özelliği yok. iş sende bitiyor. sadece fiziksel ve duygusal tepkilerini durgunlar. ilacı biraktigin an kaygı bozuklukları vs yine başlar. ha o aradaki sürede eğer toparlanmana yardimci olacagini düşünüyorsan buyur iç.
  • hocam çok geçmiş olsun, sadece anksiyete bozuklukları değil kontrol etmekte zorlanılan kaygı, stres bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu, bazı cerrahiler sonrası yatıştırıcı etki göstermesi amaçlı vb pek çok farklı nedenle kullanılabiliyor bu ilaç doktor uygun görürse. şimdi öncelikle şunu bilmelisiniz size bu his ve semptomları yaşatan durumun tespiti ve bertaraf edilmesi çok önemli, xanax vb ilaçlar semptomatik tedavi sağlamakla birlikte esas tedavi edici ilaçlar değiller yani bakteriyel enfeksiyonunuz vardır amacına göre antibiyotik yazılır antibiyotik etkeni yok eder sorun çözülür ama bu ilaçların yani benzodiazepinlerin tedavideki kullanımları bu şekilde mutlak değil daha dolaylı. siz yüksek kaygı stres altındayken algı kanallarınız kapalı olabilir psikoterapi alamazsınız daha da ötesi konuşmak dahi istemeyebilirsiniz. işte bu ilaçlar sizde bir ön rahatlama sağlamak ve tedavinizde kullanılacak esas yönteme açık hale gelmeniz için kullanılır. yani sizin parolanız bu rahatsızlıktan komple kurtulmak üzere sistematik bir psikiyatrik yardım almak üzerine olmalıdır.


    organik nedenler yani bedensel durumları dışlamak üzere psikiyatristiniz sizi gerekli branşlara yönlendirecektir çünkü benzer tabloya neden olabilecek bir kan değeri bozukluğu ya da başka hastalık da olabilir (sadece olasılık). Kafanızın başka problemlere takılmasını önlemek ve diğer sebepleri dışlamak üzere psikiyatriyle beraber bir kardiyoloji bir de gastroenteroloji kliniğine başvurmanızı öneririm. özellikle belirttiğiniz tedirginlik anlarında kalbiniz atımını görmek arka planda bir aritmi olmadığını yalnızca bir sinüs taşikardisi yani rutin heyecana strese bağlı bir çarpıntı olduğunu göstermek amaçlı 24 saatlik holter takılabilir. Bir mide rahatsızlığı ve stres nedenli asit salınımı, düz kas kasılması gibi sebeplerle bünyenizi strese ardından da paniğe sokacak bir durum var mı bakılabilir.


    yukarıda saydığım diğer sebepler yalnızca birer olasılıktır yani bunlar olacak diye bir kaide yok, ha olmadığını gösterip yola devam etmek daha yerinde olacaktır. doktor dışında hiç kimseye itimat etmeyin derim.


    çok çok geçmiş olsun





  • Ağzı olan konuşuyor hiçbirini dinleme. Doktorun neyi uygun gördüyse yap.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.