Şimdi Ara

Xbox 320 gb bevt hdd'yi görmüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Atik Elektronik'ten yeni Xbox Arcade alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Donanımdan az çok anladığım için kendim hallederim düşüncesiyle dışarıdan harddisk almadım. Ve hong kong'tan hdd kutusu aldım, bir tane de wd 320 gb bevt. Pin sayısı uyum sağladığı için 250 gb'lık bin dosyasını flashlarım diye düşündüm ki forumda aynı şekilde yapan arkadaşlar vardı.

    Son versiyon hddhackr ile 250 gb'lık bin'i flashladım bir kere. Sonra geldim taktım, görmedi. Hmm 2. kez flashlamam gerekiyordu herhalde diye düşündüm. 2. kez flashladım, restore bin'in üzerine yazarak ilk restore bin'de (wd) elimden uçup gitti. Gelip tekrar taktığımda yine görmedi. Acaba nerede hata yapıyorum diye düşündüm ve araştırdım. Ulaştığım sonuç bios'un veya anakartın hdd'de özel bir bölüm oluşturduğu ve onu kaldırmadan xbox'ın göremeyeceğine dairdi. MHDD-NHPA işlemi ile LBA sayısını düzelten bir işlem sürecini gerçekleştirdim, HPA denilen özel bölümü kaldıracağına dair yazılar mevcut. Gelip tekrar taktım, xbox yine görmedi. Ben ilk flashlamayı gerçekleştirirken hiç format çekmedim, ne fat ne de ntfs. Paketinden çıktığı gibi flashladım, bölümlerini oluşturmamı sordu, oluştur dedim. Neden xbox görmüyor, kafayı yemek üzereyim. Farklı versiyon ki daha düşük versiyon hddhackr ile büyük ihtimal 0.91b ile tekrar flashlayacağım. Ama anladığım kadarıyla o özel bölümü hala kaldırıp kaldırmadığını da çözemedim. İşin kötüsü harddiskin back up bin'i de yok, xbox görmezse ne yapacağımı bilmiyorum (googleda arattım, kimse paylaşmamış)..

    Bu forumda bahsi geçen diske flashlama yapanlarda sorun çıkmadı, ama neden ben flashladıktan sonra benim xbox'ım görmedi düşünüyorum..

    Yardım edin lütfen..

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • Microsoft orijinal HDD'leri anlamak için bir güvenlik önlemi geliştirdi diye duydum. Sebebi bu olabilir.
  • Yok Microsoft'un firmware'ini flashlıyoruz zaten. Fujitsu olarak görüyor harddisk bilgisayarda, sadece xbox göremiyor. Başına aynı şekilde gelen varsa, yardım etsin lütfen..
  • Herhangi biri?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgin2006

    http://forum.donanimhaber.com/m_27378144/mpage_1/f_/key_//tm.htm#27378144 başatan sona bak


    Teşekkür ederim fakat baştan sona orayı okudum. Zaten 320 gb wd bevt alan arkadaşları gördükten sonra bu işe kalkıştım. Benim öğrenmek istediğim şey ben paketinden çıkardığım anda flash'ı atmıştım, format çekilmesi mi gerekiyordu? Yada 120 gb'lık flash atsam, sonra tekrar 250 gb'lık atsam sorun çıkar mı? Deneyen var mı yok mu..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.