Şimdi Ara

Xbox'a fiyatlar ile ilgili mailler atıyoruz.Ticaret bakanlığına şikayet ediyoruz. (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
4
Favori
50.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
280 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende şikayet ettim hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes fiyatlardan şikayet etmiş. Fiyatları şikayet edecek vaktinizi Türk lirasının son birkaç aydaki değer kaybını araştırmaya harcasaydınız keşke.

    Devalüasyon olunca muhattap Ubisoft, EA, Microsoft mudur?

    Nasıl bir başlık olmuş bu, çok ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 20 Kasım 2018; 12:38:50 >
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Dolar artışı ile sallıyorum 350 tl olması gereken oyuna 500 tl fiyat çekmek şirketlerin paragözlüğüdür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Dünya da en pahalı store TR şuan çoğu yeni AAA oyunda. Mesela AC Odyssey 500₺

    Bu fıyatların bir izahı yok 70€ bile 428₺ yapıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox o kadar black friday indirimi muhabbeti yaptı.Türkiyede onun da esamesi yok kol fiyatları affedersiniz kol gibi
  • bu arada Aral'ın Sony ve Microsoft'a fiyat arttırmadıkları için haksız rekabet davası açtığı ortaya çıktı... o yüzden devlete olan şikayetlerinize aral'ı da ekleyin lütfen...
  • yahu hala dolar tl karşılaştırması yapıp bu zamları normal bulan var.. ulan adamların ülkesinde asgari ücretin 20de 1ine alabiliyorsun oyunu.. ama bizim ülkede asgari ücretin 3te birini vermen gerekiyor.. evet para birimimiz değersiz olabilir ama müşterilerin yaşadığı koşulları tamamen hiçe saymak, hatta kur yükselişini fırsat bilip fiyatları 2ye 3e katlamak soygundur.. protesto edip asla pahalı oyun almıyorum uzun süredir. aldığım son 4 oyunun toplam fiyatı 38 lira falan.. ea access de var.. önceden arşivimde olan oyunlar da var.. bunlar yeter uzun süre bana.. fiyatları bizim ülke koşullarına çekmedikleri sürece 5 kuruş daha fazlasını vermem bu paradan.. aynı oyunu defalarca bitirerek yaşamız nesiliz biz.. her çıkan oyunu ilk gün oynamamıza gerek yok.. kiminle uğraştıklarını bilmiyolar :D gerekirse elden ele cihaz paylaşır yine de vermeyiz o paraları.. herkes korsana yönelmişken biz orjinal oyun almaya çalışıyoruz.. şikayet işe yarar mı bilmem ama herkes birlik olur ve onlara iyi bir mesaj verirse belki bir şeyler değişir.. eski oyunlarımızı oynamaya devam edebiliriz.. inanıyorum ki hepimizin arşivinde oynamak istediği ve henüz dokunmadığı bir sürü oyun var.. onlar bizim kötü gün dostlarımız.. sarılalım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SweptureX

    yahu hala dolar tl karşılaştırması yapıp bu zamları normal bulan var.. ulan adamların ülkesinde asgari ücretin 20de 1ine alabiliyorsun oyunu.. ama bizim ülkede asgari ücretin 3te birini vermen gerekiyor.. evet para birimimiz değersiz olabilir ama müşterilerin yaşadığı koşulları tamamen hiçe saymak, hatta kur yükselişini fırsat bilip fiyatları 2ye 3e katlamak soygundur.. protesto edip asla pahalı oyun almıyorum uzun süredir. aldığım son 4 oyunun toplam fiyatı 38 lira falan.. ea access de var.. önceden arşivimde olan oyunlar da var.. bunlar yeter uzun süre bana.. fiyatları bizim ülke koşullarına çekmedikleri sürece 5 kuruş daha fazlasını vermem bu paradan.. aynı oyunu defalarca bitirerek yaşamız nesiliz biz.. her çıkan oyunu ilk gün oynamamıza gerek yok.. kiminle uğraştıklarını bilmiyolar :D gerekirse elden ele cihaz paylaşır yine de vermeyiz o paraları.. herkes korsana yönelmişken biz orjinal oyun almaya çalışıyoruz.. şikayet işe yarar mı bilmem ama herkes birlik olur ve onlara iyi bir mesaj verirse belki bir şeyler değişir.. eski oyunlarımızı oynamaya devam edebiliriz.. inanıyorum ki hepimizin arşivinde oynamak istediği ve henüz dokunmadığı bir sürü oyun var.. onlar bizim kötü gün dostlarımız.. sarılalım :)
    Daha fazla senin gibi iradesi sağlam insanlara ihtiyacimiz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Destekliyorum. Ancak, Şikayetler, mailler iyi güzel de. Buraya yazan arkadaşların hemen hemen hepsinde RDR2, COD BLACKOPS4, FİFA19, VS. son çıkan, fiyatının yüksek olduğuna dem vurulan oyunların hepsi vardır. Kaldı ki, GAMEPASS, LİVE VE EA ACCESS'i söylemiyorum bile. Böyle mail atarak bu işlerin çözüleceğini sanmıyorum. Farklı bir konuda oyunları ve üyelikleri satın almamaktan bahsediliyordu. Orada da aynı muhabbetler aylarca döndü durdu. Adamlar öncelikle real satışa bakarlar pazar araştırmasında. Sonra kullanıcı yorumları/istekleri gelir. Siz hem oyunları/üyelikleri ilk çıktığında alın yada süresini uzatın hemde çok pahalı deyin. Yok öyle bir dünya.
  • iaaynaci kullanıcısına yanıt
    iste sizin çözemediginiz olay bu oyunların hepsi tr store degil mtc game ve dolar kodları ile aldı çogu kişi gold vs içinde gene usa store kullanıyor herkes tr store da güzel bir indirim olmadıgı sürece kimse kullanamaz kullanmıyorda zaten
  • SweptureX kullanıcısına yanıt
    Çok güzel özetlemişsiniz. Yürekten katılıyorum & ben de sizin gibi yapıyorum (uzun süredir tr storelardan hiçbirşey almadım). Elimdekilerle yetiniyorum. EA access, gamepass ve gold kampanyaları. Sadece ilk rdr yi almıştım çok cüzzi bir miktara indirimden.
    Hatta 2 konsolum vardı birini sattım, güçlü bir pc sahibi olsam belki diğerini de satar yoluma bakardım.

    Bu konu fahiş psn oyun fiyatları ana konusu kadar aktif değil ve tam anlaşılmadığını gözlemledim bazı yorumlardan.
    Değerli arkadaşlar, mail atmak vb yetersiz diyenler var. Haklılar da ama önce mail, sonra sosyal medyadan etkinlikler yapıldı, change.org kampanyası da yapıldı. En son sesimizi PS tarafında ciddi anlamda duyurmayı başardık. Bu, direkt e-devletten Ticaret Bakanlığına yapılan şikayetlerle gerçekleşti. Henüz yararımıza sonuç çıkmasa da çok kısa sürede ciddi bir muhatap gördük, tepkimiz anlaşıldı ve öyle ya da böyle bir soruşturma başlatıldı sony eurasia ya. Kriz döneminde döviz kurları fırladığında fırsatçılar en az 2-3 kat zam yaptılar dijitaldeki içeriklere. Geldiğimiz noktada döviz ciddi düşüş içerisinde , zamma gelince anında yapan kan emiciler kur düşünce hiç acele etmiyorlar. Hep söylüyorduk zaten bu fiyatların sadece kur pahalılığıyla ülke ekonomisiyle falan alakası yok. Kafalarına göre, oyunların oyun basını tarafından şişirilme yoğunluğuna göre fiyat belirliyorlar. Bir oyuna asgari ücretin 1/3 ünü istemek haksızlıktır, soygundur.

    Bu bir süreçtir, er ya da geç bize soygun niteliğinde fiyatları dayayan, haksız kazanç eden firma ceza alacaktır. Uzun da sürebilir önemli değil. Belki fiyatlar düzelmeyebilir ama en azından insanlar yavaştan bilinçlenmeye başlar, oyunları ve diğer dijital kutulu ürünleri daha uygun maliyete getirmenin yoluna bakar.

    Dikkat ettim ilk mesajı okumayan arkadaşlar var. Lütfen dikkatle okuyunuz, dilerseniz dediğim gibi e-devletten girip Ticaret Bakanlığına şikayet / talebinizi iletebilirsiniz. Microsoft Türkiye için de böyle bir soruşturma başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Fahiş fiyatlar sadece psn için geçerli değil. Türkiye'deki hemen her firma vatandaşı düdüklemeye çabalıyor. Dijital, kutulu hatta ikinci elde zaman zaman. Lütfen bilinçli ve iradeli olalım. Tepkimizi gösterelim.

    Bu, yalnızca ps ya da xbox yani konsol kullanıcılarının sorunu değil, hepimizi ilgilendiren bir sorun. Pcde steam faktörü olmasa o platformda da oyunları alım konusunda ciddi sorunlar oalbilirdi. Kaldı ki steamde yer almayan AAA oyunların fiyatları ortada. Pc bileşenleri de ucuz değil, donanım bileşenleri gittikçe pahalılaşıyor. Herkes için adil fiyatlar istiyoruz ki bu da en doğal hakkımız.
    Hakkınızı arayın, lehimize birşeyler değişene kadar asla trden dijital kutulu hiçbirşey almayın.




  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Sonuç. O ürün satın alınmış. Ne fark eder nereden alındığı. Microsoft ha direkt ücreti senden kesmiş ha aracı firmalardan kesmiş. Böyle olunca Microsoft un senin düşünceni önemsediğini sanmıyorum. Yani bir yandan buradan mail atıp diğer yandan satın al almış olmanın bir manası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iaaynaci -- 3 Aralık 2018; 20:3:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • son durum nedir ? ps tarafında çok hızlı sonuç aldılar ve ticaret bakanlığı savunma istedi ama ms tarafında hiç bir haber göremedim. ???
  • iaaynaci kullanıcısına yanıt
    Çok şey farkeder neticede Tr storedan almıyorsun , us gift card veya us game kodu oluyor vpn ile us storedan aktifleştiriyorsun , aracı firmada yurtdışı yada asya menşeili firmalarla ortak çalışıyor neticede para ms in cebine giriyor ama Tr store ve Tr den değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonForum

    son durum nedir ? ps tarafında çok hızlı sonuç aldılar ve ticaret bakanlığı savunma istedi ama ms tarafında hiç bir haber göremedim. ???

    Xbox'da çok fazla kullanıcı olmadığı için haliyle şikayet sayısı da az olmuştur ve bu nedenle hızlı sonuç alınamadığını düşünüyorum. :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir cevap gelmiş ayın 5inde ama sistem hatası yüzünden bakamıyorum edevletten. Bakabilen var mı?
  • hagiosmann kullanıcısına yanıt
    Aynı şekil hocam.Mesaj atıyorum bilgi sitiylorum aksaklık var diye şikayet ediyorum dönmüyorlar düzeltmiyorlar.
  • hemen bir başlık hortlatayım... 1 yıllık gold fiyatı 179TL olmuş tekrar... hayırlı olsun :)
  • GCGorusu kullanıcısına yanıt
    Bakanlıktan gelen cevaba bakamıyorum sürekli hata veriyor Destek hattına bildirdim ayrıca mail attım ama zaman zaman oluyor en kısa zamanda çözüyoruz diyorlar.1 aydır hergün girdiğim halde yok olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GCGorusu

    hemen bir başlık hortlatayım... 1 yıllık gold fiyatı 179TL olmuş tekrar... hayırlı olsun :)
    Geri çektiler :) kendinden nefret ettiren bir şirket bu. Ne doğru düzgün oyun çıkartıyorlar, ne Türkçe desteği var, ne de fiyat dengesi. Sayısız mail tweet attım. Konsolu alıp bunlara para kazandırdığıma da pişmanım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.