Şimdi Ara

Xbox Game Pass abone sayısı iki yıl sonra ilk kez açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xbox Game Pass abone sayısı iki yıl sonra ilk kez açıklandı
    Microsoft, kısa bir süre önce uzunca bir aradan sonra ile defa Xbox Game Pass abone sayısını açıkladı. Yazılım devi en sonra Ocak 2022'de Activision Blizzard'ı satın alacağını duyurduğu sırada Xbox Game Pass abone sayılarını açıklamıştı. O tarihten bu yana Xbox Game Pass abone sayısı yüzde 36 artarak 34 milyon aboneye ulaştı.



    Xbox Game Pass abone sayısı 36 milyon oldu



    Ocak 2022'de Xbox Game Pass abone sayısı 25 milyon seviyesindeydi. Aradan geçen iki yılı aşkın süre zarfında bu sayı yüzde 36 artarak 34 milyon kişiye ulaştı. Microsoft bu duyuruyu 4 oyunun PS5’e geleceğini açıkladığı sırada yaptı.



    Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer daha önce Xbox Game Pass’in PC tarafında hızla büyüdüğünü ancak konsol tarafında büyümenin yavaşladığını söylemişti. Bu esasında doğal, zira konsol tarafı doyum seviyesine yaklaşmış durumda.



    Ayrıca Bkz.Microsoft'a göre yeni nesil Xbox, "ultra güçlü" olacak: Xbox el konsolu da yolda



    Öte yandan 34 milyon abone iyi bir rakam olsa da hedeflerden çok uzak. Microsoft'un 2030 yılına kadar 100 milyon Xbox Game Pass abonesine ulaşmak gibi iddialı bir hedefi bulunuyor. Ayrıca Xbox Series S / X konsollarının PS5 donanımı kadar iyi satmadığı da bir gerçek (54,8 milyona karşın 27 milyon adet). Bu arada Microsoft, geçen yıl Xbox Live Gold abonelerini Xbox Game Pass Core'a dönüştürmeye başladı. Bu 34 milyonun içerisine onlar da dahil.



    Tüm bunlara ek olarak Spencer ve Microsoft da herkesi Game Pass abonesi yapma amacını taşımıyor. Spencer, “Amacımız herkesi Game Pass abonesi yapmak değil. Birçok kez içerik ve hizmet gelirlerimizin belki yüzde 10-15'inin abone geliri olduğunu söyledim. Game Pass bugün bizim için iyi bir iş, ancak hiçbir şekilde 'Tamam, herkesin Game Pass abonesi olması gerekiyor' şeklinde bir planımız yok.” ifadelerini kullanıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/2/15/23570040/microsoft-xbox-game-pass-subscriber-numbers-34-million







  • Nice 36 lara

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 100m hedefe ulaşacaklarına şüphe yok bu gidişle game pass harici oyun oynayamıyacağız zaten biraz daha zorlarlarsa crackli günlere dönerim geri, ağzını açar bakarlar sonra para gelcek diye.

  • Bir 5 milyon abone, steam dolara geçtikten sonra gelmiş olabilir. Misal bunlardan biri de benim. Ne kiralayacağım alırım diyordum ki, bir oyun 1000 lira olunca, verdim 1500 aldım 1 sene. Onda da sıkıntı işte çoğu oyunun standart versiyonu olması. Hani gold, ultimate, ek paketler falan olmuyor o sıkıyor. Bir kere alırım, oğlumu 1 sene tutar dedim. Forza 5 yükledim. 15 dk ya çağırdı, baba buraya niye giremiyorum diye. Baktım, Hotwheels dünyası girişini bulmuş ama dlc imiş paralı. Hadii. 300 lira mı ne de ona verdim, hotwheels eğlensin diye. Bir de şekil intro koymuşlar. Yüklendi baktı 15 dk, dandikmiş dedi çıktı. Harbidende dandikmiş. Fh4 teki lego dünyası mesela başlı başına bir oyun gibiydi.

  • Orta başlıkta "Xbox Game Pass abone sayısı 36 milyon oldu" diyor, içerikte 34 milyon.

  • Allah'ın clickbaitçisi haber özürlüleri sayıyı başlığa yazmaz tabii.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    5 milyon mu? Yok nane!

  • Mutlaka pekçok kişi biliyordur ama ben yinede Game Pass haberine oyuncu dostu bu bilgiyi yorum olarak yazmalıyım diye düşündüm:

    Game Pass'in farklı sürümleri mevcuttur. En kapsamlısı Game Pass Ultimate'dir. Game Pass Ultimate aboneleri hem Xbox konsolundan, hem bilgisayardan hem de buluttan Game Pass kütüphanesindeki EA Play oyunları dahil yüzlerce oyunu çok oyunculu çevrimiçi olacak şekilde oynayabilirler (Buluttan oynama ülkemize resmi olarak gelmemiştir ama VPN aracılığı ile sisteme girilip sonra VPN kapatılarak oynanabilmektedir).

    Güncel tarife ile 1 aylık Game Pass Ultimate 209 ₺. Bu şekilde 13 aylık aldığınızda 2.717 ₺ tutuyor. Oysa dönüşüm yolu ile siz bunu 959 ₺'ye maledebiliyorsunuz. Şu şekilde yaplıyor:
    Game Pass Ultimate aboneliği olmayan veya bitmiş hesabınıza 250 ₺ olan 12 aylık EA Play aboneliğinden 3 defa alıyorsunuz (her alımdan sonra tekrar alabilmek için "Aboneliği Yönet"den"Yinelenen Ödemeyi Kapat" yapmalısınız). EA Play alımları tamamlandıktan sonra 209 ₺ olan 1 aylık Game Pass Ultimate aboneliğini alıyorsunuz, sizden dönüşüm için onay isteniyor. Onay verdikten sonra EA Play süreleriniz 3'e 1 oranında Game Pass Ultimate'e dönüşüyor. Son aldığınız bir ay ile beraber toplam 13 aylık Game Pass Ultimate abonesi olmuş oluyorsunuz.

    - Bu işlem tamamen legaldir.
    - Dönüştürme onayında verilen uyarıda da belirtildiği gibi dönüştürme işlemi ile edinilmiş Game Pass Ultimate abonelik iptallerinde sadece son aldığınız 1 aylık Game Pass Ultimate alımınızın (209 ₺) iadesi yapılır, EA Play alımlarınızın (örnek işlemdeki toplam 750 ₺ olan) iadesi yapılmaz.
    - Kullanım durumunuza; bilgisayar veya konsol olarak P1 veya P2 haklarından biri satılarak kardeşlik yapılıp maaliyet yarıya düşürülebilir.
    - Game Pass ile ilgili avantaj, fırsat, haber takipleri; soru, cevap öneriler için forumdaki Game Pass Ana Konusu'nu takip ediniz:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/136257743

    12 aylık EA Play aboneliği:
    https://www.xbox.com/tr-TR/games/store/ea-play/CFQ7TTC0K5DH/0004

    1 aylık Game Pass Ultimate aboneliği:
    https://www.xbox.com/tr-tr/games/store/xbox-game-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Şubat 2024; 14:4:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.