Şimdi Ara

Xbox one laptop a bağlamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. Ben Xbox one almayı planlıyorum fakat elimde hdmi girişli televizyon yok o yüzden xbox ı laptop a bağlayarak oynamak istiyorum bunun için hdmi to usb gibi bi aparat var mı acaba ? Yani xbox'ın hdmi çıkışından kabloyla laptopumun usb 3.0 girişine bağlayıp kullanma gibi bi itimalim varmı ? internetten şunun gibi örnekleri buldum (http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/usb-3-0-to-hdmi-cevirici-usb-3-0-hdmi-kablo-100-goruntu-ses-aktarir-ucretsiz-kargo-269160188 ) acaba bunlar işe yarar mı yoksa hdmi uyumlu monitör veya tv mi almak zorundayım ?







  • Merhaba



    bence öyle birşey olmuyor,

    Tavsiye HDMI olan bir cihaz ile kurulumu yapıp laptop üzerinden Stream Xbox yapacaksınız epey bir kalite kaybedeceksiniz hatta mümkün ise kablo ile bağlanabilirsiniz.



    Eğer ki sizin örneğin HDMI bir uydu aliciniz olsa idi Xbox onu Stream edebiliyor in out var. Ancak laptopa HDMI in yapamazsınız,



    Çok zorlama olarak HDMI to svideo converter alıp USB TV kartı ile görüntü alabilirsiniz ancak çok saçma olur yerine ucuz dvi monitör alabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop varsa bi tane xbox one s controller al kullan kol desteği olmayan oyun nerdeyse yoktur , laptop ekran kartı güçlü değilse mecburen Tv+Xbox/Playstation almalısın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gönderdiğin aletleri bilemedim ama Windows 10 yüklü makinalar kablosuz bir şekilde Xbox One serisi için ekran olarak kullanılabiliyor. Windows 10 ve Xbox One'ı aynı networke bağlaman yeterli... Windows 10'daki xbox app'i konsolu görüp stream seçeneğini sunacaktır... kişisel tecrübem destiny ve forza horizon oynarken hiç bir sıkıntı yaşamamış olmam :)
  • Görüntü aktarım ve yenileme hızı leş oluyor.
  • dediğim gibi ben destiny ve forza horizon 2 oynadım, gayet de sıkıntısızdı... "leş" gibi teknik bir tanımı açarsan belki yardımcı da olabilirim... mesela evdeki wireless router nedir? ne kalitede sinyal sağlar?
  • Önce konuyu açan arkadaşa cevap vereyim, Laptop'ta HDMI-in girişi olmadığı sürece söylediğiniz olmaz. Şu an MSI AIO kullanıyorum mesela, bunda HDMI-in girişi var, haliyle monitör gibi Xbox'ı da ona bağlamış vaziyetteyim. HDMI-in girişi olan laptop da herhalde baya baya az veya hiç olmasa gerek.


    @FIR_Lama,

    Şöyle bir tecrübem var konuyla ilgili;

    Eski evde TV ünitesi içerisinde iki ahşap raf arasında duruyordu Xbox, bunun doğrudan etkisi var mıdır bilemiyorum, kablosuz sinyalleri bundan etkileniyor aslında genelde biliyorsunuz. Sadece birkaç metre uzakta da yemek masası ve laptop duruyordu. Arada bu kadar az mesafe olmasına rağmen bağlantı kalitesinde sorun yaşanıyordu. O evde Turkcell Superonline ve 100mbit Fiber bağlantı vardı. Modem Huawei std bu iş için verdikleri Fiber Modem.

    Ha arkadaşın söylediği gibi görüntü vs. leş değil ama birkaç dk'da bir duraklamalar, kesilmeler veya çevrimiçi aktarımın (streaming) tamamen kopması gibi sorunlar oluyordu.

    Daha sonra başka bir eve taşındık, aynı TV ünitesi, bu sefer Kablonet 50mbit bağlantı, yerler ve mesafeler yaklaşık olarak aynı. Sonuç, yine aynı. Kablonet'in Netmaster modemi süper boktan olduğu için kaliteli bir router alıp AP olarak kullandım. Yine birşey değişmedi.

    Xbox'ın durduğu yerden miydi diye hep bi soru işareti aklıma gelmiştir ama hiç deneme fırsatım da olmadı Çünkü normalde laptopun da Xbox'ın da kablosuzunda hiçbir sorun yoktu.

    Ancak bir de şöyle birşey gözlemlemiştim, xbox bilgisayara streaming yaparken bant genişliğini allah ne verdiyse işgal ediyor. Öyle ki xbox birşey indireceği zaman indiremiyordu resmen. Streaming'i kapatıp TV'den takip ediyordum.

    Bu anlamda yabancı forumlara falan da baktım, genel kanı, streaming olayının çok güzel bir fırsat ve imkan olmasına rağmen daha halen geliştirilmesi gerektiği, bağlantı anlamında optimizasyon sorunlarının olduğu...

    Sorun yaşamıyorsanız ne mutlu valla, şanslısınız mı diyelim artık




  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    benim tecrübem şu şekilde oldu, açık sistemli(openwrt) bir TPlink routerım vardı, dualband filan. Bu alette stream düşük ve orta kalitede iyi çalışıyordu ama 5 dakika kadar sonra kesiliyordu. yüksek kalitede karelenmeler ve duraksamalar oluyordu. kesilmeleri incelediğimde router'ın ışıkları açık dursa bile kendi içerisinde restart attığını gördüm(loglardan).
    yeni router olarak 25$lık xiaomi aldım, yine dualband filan :) bu aletle stream yüksek kalitede bile alet kendine restart atmadan, kesintisiz oynattırıyor. ve gecikme konusu da dediğim gibi FPS ve yarış gibi refleks oyunlarında bile sıkıntı çıkarmıyor.

    tavsiyem kesintilerin kaynağına bakın... bazı routerlar yüksek data streamlerinde ısınıp güvenlik için restart atıyor kendine...

    bu arada router, xbox ve laptopun olduğu odada değil, yan odada. ve evet, modem ile routerı ben hep ayrı aletler olarak kullandım :)
  • Hmm eyvallah, kendi içerisinde restart olayı iyiymiş, hiç dikkat etmemiştim.

    Allahtan bilgisayarı değiştirdim, bi vesile ile All in One almak kısmet oldu, ufak bi bilgisayar masası alıp Xbox'ı da oraya çektim, direk HDMI ile bağlayıp kurtuldum neyse ki, yoksa daha uğraşacaktım
  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar sanırım biraz daha beklemeliyim en iyisi hdmi tv almak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.