Şimdi Ara

Xbox Scorpio, PC dünyası için yeni bir dönem olabilir mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Masaj yapan huri eklenmiştir hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALTHAEL

    Tabi bütün hepsini gözü kör fan olarak değerlendirmemek lazım . Her gurupta , her oluşumda olduğu gibi bu gurupta'da çok aşırı tutucular mevcut . İçlerinde sevdiğim , tanıdığım bir kaç kişi mevcut . Sevmediğim'de bir ton var hepsi blocklu ALLAH'a şükür Sevdiğim saydığım elemanlarda bu gurupların içerisinde bu nedenle bir şey yazarken onlara ucunun dokunmamasına gayret göstererek yazıyorum . Sizlere de bunu tavsiye ederim , böyle açık konularda konuşurken hele karşı karşıya gelirseniz bir şey yazmayın ; dostuluğunuza , arkadaşlığınıza zarar vermeyin . Dostluklar , arkadaşlıklar zor kazanılır ama böyle etten püften olaylarla çabuk zedelenir dikkatli olalım . İnsanları kutuplaştırmamak lazım bir tütün olarak görüp kabul etmek lazım ancak bunu başarmakta çok zor bir şey . İnsanın fıtratıyla alakalı bir şey bu . Her zaman tutulacak , savunulacak bir şeyler ortaya çıkar ve bunu savunan hatta uğrunda ölenler olur . Bunun sonu maalesef yok .


    Kısaca dostluğunuzu , beraberliğinizi hatta konuşuyor olmanızı bile kıskananlar çıkabilir , bunlara fırsat vermeyin

    o konuda sikinti yok hocam mehmet abi gercekten sevdigim saydigim bir buyugumdur..forumdaki tartismalarimda kimseye saygisizlik yapmam mehmet abiye hic yapmam zaten burda tartistigim insanlarda tanidigim insanlar olur genelde :) ama forumda illa birine soveceksem kesinlike pinkye soverim :D azili xbox fani gudubet :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican88 -- 11 Ağustos 2016; 15:37:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Proje Mesut un söylediği gibi olursa kimse mutsuz olmaz sanırm şuan evde 2500 tl civarında bir pc , xbox one ve ps4 kullanıyorum, kullandığım pc nin özelliklerini oyun oynayabilmek adına nispeten güncel tutmaya çalışıyorum eğer scorpio ile windows 10 u standart bir bilgisayarda kullanıyormuşum gibi kullanabileceksem evdeki pc nin yerine scorpio yu koyar geçerim biraz oyun oynayan standart bir ev kullanıcısıda öyle yapar sanırım. yanına ps 4 de koyunca zaten ortada bir problem kalmıyor, cebimizde sağlam bir pc parası kalmış oluyor.

    windows 10 a özel oyun olayınında geçiş dönemi projesi olduğunu düşünüyorum. microsoft ilk nesil xbox satışlarında da geride kalınca game for windows, halo1, halo 2 , gears of war un ilk oyunun pc ye gelmesi gibi dönemsel hamleler yaptı şuanda gerideler ve bence bu pc kullanıcılarının ağzına bi parmak bal çalmak gibi bi durum ben mesela halo 1 ve 2 yi pc de oynadım halo 3 için xbox 360 ı koşarak aldım 3k yedi makina halo 4 için yeni bir makina aldım, tek konsol alsam halo 5 için xbox one alırdım, burdaki nokta oyuncuların dikkatini çekmek, oyuncuları konsolide etmek ilk hedefi microsft un kitle oluştuğunda mutlaka konsol için özel içerikler artıp öne çıkacaktır. Pc nin yapabileceği herşeyi yapan kapalı kutu özel bir sistem hayali gerçekten güzel ve başarılı olma potansiyeli yüksek.




  • Yahu burada konsolları, oyunlarını konuşuyoruz, zaten arkadaşların bir çoğunu da tanırız, o noktada zaten bir sıkıntı yok. Ama insanlar farklı düşüncelere sahip olabiliyorlar, bizler bu farklı düşünceleri konuşurken konuya dahil olan insanlarda kendileri bir şeyler ekliyor veya okuduklarından farklı bir kanaate ulaşabiliyorlar, bunlar çok normal.

    Benim sert çıkışlarım varsa, bunlar kendini bilmeyen, yalan konuşan kişilere karşıdır. Bunun dışında ortada kin tutacak bir şey yok benim açımdan, sonuçta bu cihazlar eğlence için varlar. Gönül MS'un bu eğlence cihazları içinde olmasını istemiyor ama elden gelen bir şey de yok(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 11 Ağustos 2016; 15:50:54 >
  • oyunsuz güç. microsoft'un eli koptu ama kas yapmaya çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Yahu burada konsolları, oyunlarını konuşuyoruz, zaten arkadaşların bir çoğunu da tanırız, o noktada zaten bir sıkıntı yok. Ama insanlar farklı düşüncelere sahip olabiliyorlar, bizler bu farklı düşünceleri konuşurken konuya dahil olan insanlarda kendileri bir şeyler ekliyor veya okuduklarından farklı bir kanaate ulaşabiliyorlar, bunlar çok normal.

    Benim sert çıkışlarım varsa, bunlar kendini bilmeyen, yalan konuşan kişilere karşıdır. Bunun dışında ortada kin tutacak bir şey yok benim açımdan, sonuçta bu cihazlar eğlence için varlar. Gönül MS'un bu eğlence cihazları içinde olmasını istemiyor ama elden gelen bir şey de yok(!)

    Miscrosoft oyun sektorunun canidir gerisi heyecandir :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alican88 kullanıcısına yanıt
    Cani degil, patlicani bile olamaz, gececen o isleri...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Cani degil, patlicani bile olamaz, gececen o isleri...

    bu konuyu horizon 3 oynarken tartisiriz abi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün sıkıntı intelde bence.

    arm mimarili intel i7 seviyesindeki bir işlemci üretilse daha az enerji tüketirdi diye düşünüyorum. şimdikine göre daha güçlü pc konsol üretilirdi.mobil zaten sıkıntısız.

    tek platform hayali daha erken olurdu.

    yorumunu çok merak ediyorum @rubisco abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik bir oyun nooob u mesut'un bir sonraki konsolu cukka yapabilmek için referans göstereceği konusu olmuş. Bu adamı iyi gözlemlediyseniz nemalanacağı ürünleri öve öve bitiremez .

    Konsol çıksın özelliklerine sunduğu içerik ve gelişimine bakıp öyle fikir üretebiliriz.Bedavacılık uğruna çıkmayan ürün hakkında saçmalamak bizim toplumumuzda popüler bir hastalık maalesef.

    Mümkün mertebe fazla rakip konsol çıksın ve başarılı olsunlar ki rekabet biz tüketicilere yansısın.
  • ARM'nin Intel'den üstün bi yanı yok. Intel'de güç tüketiminin çipin hangi kısımlarında olduğuna bakın, bi de ARM temelli mimarilerin detayına. Tasarım farkı var, hedef farkı var, dark silikon olayı, üretim teknolojisi-tasarım-hedef var, herşeyleri farklı.

    ARM'ı Softbank satın aldı.

    ARM lisans modellerinde farklı komut setleri extensionlar vs. eklemek çıakrtmak karıştırmak yasak. Ancak ARM'de yönetim kurulu özel olarak toplanıp bunu özel olarak gündeme alıp, kendilerine ilerde bi zarar verir vermez vs. bunu tartışıyorlar, özel izinle veriliyor. Daha önce bi Apple'a vermişlerdi, daha sonra Fujitsu'ya da verdiler. Fujitsu bu şekilde ARM temelli HPC işlemcisi geliştiriyor. Ama işin astarı yüzünden pahalı olur mu ilerde görülür. Apple faln niye satın almadı? Zamanında aldıkları PA-Semi onlara yetiyor. ARM ile davalık olmadıklarına göre ve zmanında PA Semiyi beleşe kapattıklarına göre Softbank gibi dünyanın parasını vermelerine gerek yok (gidip milletin malını elinden çalarlar, sonra gidip sağa sola çöp yatırım da yaparlar ayrı orası). Softbank ARM lisans modellerinde fiyat arttırmı değişim bilmemne faln da yapabilir, farklı alternatifler de geliştirebilir belki. Cortex A9'un hardmacrosuyla üretim lisansını 10 milyaron $'a alabiliyorsun. Elinde TSMC 28nm'ye göre üretimde lazım oalcak her detay var, git yaptır. Ama yukarda bahsettiğim extensionlı komutsetini modifiyeli iş istersen heralde buna milyar $ biçerler ki Qcomm bile vermiyor bu paraları.

    Komutseti olarak en üstün diyeceğin yapı Risc-V 2.0. Diğer bütün komutsetlerinin kendi içinde zaafiyetleri var.

    ARM'nin az veya çok güç tüketmesi tamamen başka nedenlerle alakalı. Intel ile Intel'in alanında boy ölçüşebilecek yapılar geliştirebilecek olsalardı 3 kuruşluk kar için lisans satmak dışında başka bişey yapıyor olurlardı. Biz iyiyiz akmasa da damlıyo bakış açısı başka bişey, Intel ile rekabet eden IBM Power 8 mimarisinin geliştirme-üretim-kar kısmı başka bişey. IBM bi sürü nedenden gerilemeye devam ediyor mesela. Intel ile Intel'in mekanında horoz dövüştürmek öyle herkesin harcı değil.

    Yıllardır tekrarlanan laf, birileri çıksın 16-32 çekirdekli bugün yapılabilecek en üst seviye ARM temelli işlemci üretsin, üstüne mesela Power VR'dan vs. genişletilmiş mimarı faln ile masaüstü GPU'larla karşılaştırılacak seviyede GPU geliştirsin, konsol diye ortaya çıksın?

    Kimse bu kadar yükün altına giremez, girmiyor da. Sony-MS zamanında girdiler bu yola, öyle veya böle idare ediyorlar, yönetimlerde kademe kademe bi şekilde ikna ediliyor, devam ediliyor. Özel mimari ile özel işler özel altypaılar ile yeterince özel kodlma altyapısı sunmadan yürümez işler. Sony de Ms de zmanında denize düşen yılana sarılır tarzı yaklaşımlar yüzünden yaptıklarının acısını çekiyor, devam de edecekler gibi.

    Insanlara her sunuduğunu kabul ettikleri sürece Nintendo gibi çıkarsın E3'de saçmalarsın, üstüne GO'yu salar ardından da idarelik konsol çıkartır yine kendi piyasana ne atarsan yiyecekleri oyunları verirsin. Dahası olsun dersin işler öyle yürümez işte, arge'nin daha da dibine vuracan. vuracan da Nintendo'nun o taraflarda bilmemneyim yok kafsı var(Nvidia'nın peşinden gitse bile).

    AR/VR dedin mi, işi bi şekilde gerçrk dünya ile etkileşime soktun mu, tek ihtiyacın olan şey düşük latency'e sahip single thread başarımı. Bugün en son Intel bile AR için yeterince düşük gecikme veremiyor. Konsol için artık nasıl bişeyler yapacaksan??




  • Yine klasik DH manzarası,her konuda kör,cahil,topal,anlayışşız dümdüz tartışma.Ego savaşları için neredeyse evini satıp her konsolu bilmem neyi alacak aklı mulayimler vs. vs. yazık be yazık.Konu başlıklarına biraz bilgilenelim,aklı selim iki üç yorum okuyalım diye giriyoruz tartışmadan başka HİÇBİRŞEY yok konuyu açıp başlığı atanlardan başka.Eski DH günlerini mumla arar olduk.Tartışmaya susamış herşeyi bilen arkadaşlar gidin tartışmanızı PM den yapın ve artık şu konuları kirletmeyin!
  • Düşünce her ne kadar güzel olsa da bir konsoldan fazlasını istemeyen büyük bir kitle de var. Microsoft Xbox One ilk çıkışında Microsoft cihazın bir multimedya merkezi oluşunu vurgulayınca bu kitlenin tepkisini açıkça görmüştük.

  • Scorpio zaten anca pc dünyası için yeni bir dönem olur çünkü zaten pc kasasından hiçbir farkı yok hatta daha kötüsü türkçe yaması, ex oyunu, mod desteği de olmayan dandik bir pc kasasından ibaret.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.