Şimdi Ara

XC70 D5 AWD

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • XC70 D5 AWD : Farklı olduğunu hissettiriyor17 Aralık 2007 09:26:00
    Volvo'nun arazi özelliklerine sahip station wagon aracı artık XC70 adıyla özgürlüğünü dosta düşmana haykırıyor


    Station Wagon denince aklınıza sıkıcı, daha çok yük taşımaya yarayan ve tasarımı uzun ve sevimsiz otomobiller geliyor değil mi? Ama artık trend değişti. Özellikle Avrupalı üreticiler bu şikâyetleri dikkate alarak SW’leri bir eğlence aracına dönüştürmek için çalışmaya başladılar. Artık her marka kendi üretim ve tasarım felsefesine göre pazarda bulunan SW modellerlini yeniden şekillendiriyor.

    Güvenlik denince akla gelen Volvo ise her zaman sıra dışı modelleriyle farklı otomobiller sunmayı kendine prensip edinmiştir. Diğer markaların SW’ler hakkında bugün ulaştığı düşüncelere Volvo bundan 10 yıl önce ulaşmıştı. Farklılık yaratmak, tüketicilere yeni bir alternatif sunmak satışları arttırmanın en basit yoludur. İşte bu noktadan yola çıkan Volvo, 1996 yılında üretmeye başladığı V70 modelinin ilk neslinde tüketicilere bir farklılık sunmak adına Cross Country (XC) adında bir versiyon ekledi. 2000 yılında pazara sunulan ikinci neslinde de Volvo V70 Cross Country adıyla yoluna devam eden bu ilginç araç, 2007 yılında 3. nesliyle artık hürriyetine tamamen kavuşarak adından V70’i attı ve Volvo XC70 adıyla pazarda yerini aldı.

    Volvo XC70’i ilk gördüğünüzde biraz afallayabilirsiniz. Tam olarak neye benzediğini ilk bakışta anlamak çok zor çünkü! Sonrasında bunun bir SW mi yoksa bir arazi aracı mı olduğunu düşünmeden edemeyeceksiniz. Ama çamurlukları, ön ve yan tarafta eteklerde bulunan siyah plastik kaplamaları fark ettiğinizde bunun daha çok bir arazi aracı olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında XC70; Volvo V70’in dört tekerlekten çekiş sistemine sahip, yükseltilmiş yapısıyla arazi koşullarına uyarlanmış bir versiyonunu. Yenilenmiş tasarımı ile XC70’in insanda ilk uyandırdığı duygu ise güvenlik oluyor. Fakat XC70’in biraz tepeden bakan bir tavrı da olduğunu hatırlatalım. Açıkçası başta kafa karışıklığı yaratan tasarım sonrasında adım adım berraklaşıyor. Çünkü XC70’ te her şey dozunda. Otomobilin görünümünde arazi aracı olduğuna yönelik işaretler olsa da bunlar abartılmamış. Böylece bu otomobilin hala bir SW olduğu ve ailenizle birlikte hoşça vakit geçirebileceğiniz bir yaşam alanı sunduğu izlenimi silinmemiş. Bunun yanında yüksek yapısı, arazi koşullarına uyarlandığını gösteren plastik kaplama ve ön ve arkadaki koruma unsurlarıyla birlikte dört çeker sistemi de XC70’in hem araziye uyumlu hem de güvenli bir araç olduğuna işaret ediyor.

    Dış tasarımında özellikle burun tarafı küstah bir ifadeye sahip olan XC70’in ızgarası ve onu çaprazlamasına bölen Volvo logosu ile güçlü görünüme inat ince uzun farlar artık Volvo’yla özdeşleşen ve bizi şaşırtmayan detaylar. İçeride ise son derece geniş ve ferah bir yaşam alanı var. Özellikle koltukların ve içerideki plastik malzemenin renk seçimi ferahlık hissini bir derece daha arttırıyor. İçeride kalite kokuyor ve ne satın aldığınızı size sürekli hatırlatıyor. Arka tarafta son derece geniş bir yaşam alanı var ama böyle bir araçta baş mesafesinin biraz daha yüksek olması gerekirdi. Son derece şık göstergeler ve üzerinde kumanda düğmeleri bulunan direksiyon simidi kokpitte hemen dikkat çekerken orta konsoldaki kumanda düğmelerinin kullanımı da çok kolay. Çoğu araçta klima ve havalandırma düğmeleriyle anlaşmak için savaş verirken Volvo’daki insan figürlü havalandırma kontrol butonunun kullanımı gerçekten kolay oldu. Sürücü koltuğunu elektrikli olarak kumanda edebilirken yolcu koltuğunun manuel olarak ayarlanması böyle bir araca yakışmamış açıkçası. Kol dayama yerinin içindeki harici müzik sitemlerinin girişleri oldukça işlevsel. Volvo XC70’de birçok elektronik sistem var ama bunlardan en çok dikkat çekeni kör noktaları algılamamızı kolaylaştıran BLIS sistemi. Yan aynalara yerleştirilen sensörler sayesinde kör nokta oluşsa bile sağınızdan solunuzdan geçen araçlar olduğunda yanıp sönen bir ışık sayesinde sistem tarafından uyarılıyorsunuz.

    2.4 litre5 silindirli dizel motoru daha önceki versiyondan da biliyoruz. Yenilenerek güçlenen ve 4000 d/d’de 185 HP güç, 2750 d/d’de 400Nm tork üreten bu motor, neredeyse 2 tona yaklaşan bu devasa aracı neredeyse bir kuş gibi alıp götürüyor. Özellikle 400Nm’lik tork sayesinde güç 2750 d/d’den itibaren yola mükemmel bir şekilde aktarılıyor ve sizi hiçbir zaman zorda bırakmıyor. Bu motora eşlik eden altı ileri oranlı Geartronic şanzıman ise bir otomatik şanzımandan beklenmeyecek kadar hassas olan karakteri ile sürüş keyfini arttırıyor. Hem XC70’in sürüş özellikleri ise büyülüyor. Gerçekten bu otomobili izinden çıkarmak çok zor. Yüksek süratlerde bile sanki evinizdeymişsiniz gibi rahat ve huzurlu hissediyorsunuz kendinizi. Dozajı iyi ayarlanmış süspansiyonlar darbeleri emmede son derece başarılı olurken yol tutuşa da çok iyi destek oluyor. Volvo’nun gücü tekerlekleri arasında elektronik olarak dağıtan Haldex dört çeker sistemi son derece mükemmel işliyor. XC70’i yoldan çıkarmak neredeyse mümkün değil diyebiliriz. Ama bir uyarı yapmadan da geçmeyelim; araç sürücüye aşırı güven veriyor bu da yol koşullarını görmezlikten gelmenize sebep olabilir, aman dikkat!

    XC70’in direksiyonunda olmak bile başlı başına bir heyecan. Çünkü bu devasa aracın direksiyonu o kadar hassas ki aracı yerinden kaldırıp yola devam etmeniz arasında geçen zaman süresinde hiçbir farklılık hissetmiyorsunuz. Bu da direksiyon ile irtibatlı çalışan birçok sürüş organının verileri direksiyona çok hızlı ve doğru bir şekilde aktardığına işaret ediyor. XC70’de sürüş güvenliğini arttıran o kadar çok sistem var ki saymakla bitmez. Aracın yoldan kayma eğilimini algılayıp buna izin vermeyen Dinamik Denge ve Çekiş Kontrolü (DTC) ve arazideki dik ve bozuk yollardan güvenli bir şekilde inmenizi sağlayan Eğim İniş Kontrolü (HDC) bunlardan sadece bir kaçı. Ayrıca acil frenleme EBL sistemi tarafından algılanıyor ve 60 km/s’in üzerinde frenler saniyede beş kez sıklıkla yanarken 10km/s’in altında da dörtlü sinyaller yanıp sönmeye başlıyor.

    Volvo XC70’i bu sayfalara sığdırmak zor, iyisi mi sizde bir Volvo bayiine gidip onunla tanışın, eminiz XC70’den kopmak çok zor olacak.


    ERKAN YAVUZ

     XC70 D5 AWD

     XC70 D5 AWD

     XC70 D5 AWD

     XC70 D5 AWD

     XC70 D5 AWD


    Tüm yazılar ve resimler arabam.com'dan alıntıdır.


    Araca burdan bakınca diyecek birşey yoktur herhalde
    forumu inceledim ancak bu araç hakkında yazı ve bilgi bulamadım.
    Direk kullanıcı paylaşımlarını merakla bekliyoruz.
    Bakalım onların diyecek neleri var :):):)







  • benimde cok hoşuma giden bir modeli volvonun xc70 kullanıcı yorularını bende merak ediyorum

    bir kaç resim ekleyelim

     XC70 D5 AWD



     XC70 D5 AWD



     XC70 D5 AWD



    bunlarda fuardan...

     XC70 D5 AWD



     XC70 D5 AWD



     XC70 D5 AWD



     XC70 D5 AWD




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.