Şimdi Ara

Xeon 7140M 3.40 Mı? Xeon E5320 1.86 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar web sitemin makinesi şu anda

    2 x Xeon 7140, 65 nm 3.40 Ghz, 2x1 L2 Cache, 16 Mb L3 Cache, 800 Mt/s FSB, HT+, EM64Q, VT, FC-PGA6
    6 Gb Ram
    2 x 73 Scsi HDD

    Yeni Düşündüğüm Server ise

    2 x Xeon E5320 (Clovertown), 65 nm, 8 Mb L2 Cache, NA L3 Cache, 1,86 Ghz, 1066 Mhz FSB, XD, İntel 64, QC, DBS, VT, FC-PGA6
    6 Gb Ram
    2x 73 Scsi HDD

    Sizce arada fark varmı? hangisi daha iyi dersiniz şu ankimi yoksa geçmeyi düşündüğüm makinemi. Fikirleriniz önemli benim için Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfSaNe_S -- 31 Ekim 2007; 23:37:39 >



  • Barcelona düşündün mü?
  • Ne yazıkki, Opteron Serisini daha deneme fırsatım olmadı geçen sene denemeyi düşünüyordum ama xeon'da karar kıldık, Şimdide bir süre idare edebilecek bir Xeon seçmek zorundayım. Ama opteronları farklı bir proje için bir kaç ay içinde denemeyi düşünüyorum. Şimdilik bu ikisi arasında bir karşılaştırma yapmak zorundayım Bildiğim kadarı ile e5320 Quad Core Özelliğinede sahip. Bunların pek bir etkisi olurmu acaba
  • Şimdi senin elindeki malzemeler ne, onu bilmemiz lazım, herşeyi mi sıfırdan alacaksın?
  • Elimdeki malzemeler en üstte belirttiğim makine şu anda bende olan makine, Diğeri ise yaptırmayı düşündüğüm makine altındaki. Arasındaki herhangi bir performans farkı olurmu bunu merak ediyorum :) Çünkü normal ödemelerimin biraz üstünede çıkacak yeni yaptırdığım makine eskisine göre.
  • Xeon E5320 (Clovertown) quad core bir işlemci, mutlak olarak farkı görmen gerekir. Tabi kullandığın altyapı (windows, linux) ve sitelerinin işlem ağırlığı (http, sql) bunda ciddi etken olacaktır.

    Konu dışı olarak algılayabilirsin belki fakat bu sistemle hosting'mi yapıyorsun yoksa kendi sitelerini mi host ediyorsun?
  • E5320'ye geçersen anakartında değişecek, bence 5400 serisine geç.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Barcelona düşündün mü?

    hemen AMD ompoze etmeye çalışın bakalım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro


    quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Barcelona düşündün mü?

    hemen AMD ompoze etmeye çalışın bakalım


    Adam fiyatı bana çok dokunacak, değer mi diye soruyor. Ben de performansının fiyatına değeceği bir çözüm söylüyorum. Hatta soruyorum, ana bileşenler sıfırdan mı alınacak diye, ya da sadece işlemci yükseltmek mi düşünüyor. Ha, eğer fiyatına değmeyecek, aptalca birşey teklif edecek olsam, tamam eleştride haklısın, ama bu durumda sana ne yazık ki katılamayacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeVeRaL

    Xeon E5320 (Clovertown) quad core bir işlemci, mutlak olarak farkı görmen gerekir. Tabi kullandığın altyapı (windows, linux) ve sitelerinin işlem ağırlığı (http, sql) bunda ciddi etken olacaktır.

    Konu dışı olarak algılayabilirsin belki fakat bu sistemle hosting'mi yapıyorsun yoksa kendi sitelerini mi host ediyorsun?


    Hayır Hosting işi yapmıyorum kendi sitelerimi barındırmak için kullanıyorum, Mysql veritabanı Yoğun olarak kullanılıyor forum siteleri olduğu için, Linux Centos 4.0 Olacak. Bu makineler bildiğim kadarıyla server olması için dizayn edilmiş bu konuda iyi performans verecekleri kanaatindeyim. Önceki makinedende memnundum açıkcası ama biraz genişleme gerekti.

    quote:

    Orjinalden Alıntı: WinteR

    E5320'ye geçersen anakartında değişecek, bence 5400 serisine geç.



    Herhangi bir değişim söz konusu olmayacak herşey sıfırdan alınacağı için eski ile bir alâkası kalmayacak zaten. 5400 Serisi performans olarak nasıl peki?

    quote:

    Orjinalden Alıntı: saidakkas

    Adam fiyatı bana çok dokunacak, değer mi diye soruyor. Ben de performansının fiyatına değeceği bir çözüm söylüyorum. Hatta soruyorum, ana bileşenler sıfırdan mı alınacak diye, ya da sadece işlemci yükseltmek mi düşünüyor. Ha, eğer fiyatına değmeyecek, aptalca birşey teklif edecek olsam, tamam eleştride haklısın, ama bu durumda sana ne yazık ki katılamayacağım.



    Evet sıfırdan alınacak, Amacımız daha yüksek performanslı bir amd ye geçmek, Bir süredir Xeon Kullandığımız için bir süre daha yüksek modellerini deneyelim dedik. Önerin için teşekkür ederim arkadaşım Bende şahsen Amd'yi beğeniyorum.

    Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Kısacası bu makineyi almama değer mi? 2 x olunca bir performans düşüklüğü yaşanabilirmi ki acaba




  • Bu incelemeye ve devamına bak istersen, spesifik olarak belirttiğin CPU'lar yok ama diğer frekanslara sahip aynı mimarideki işlemcilere bakarak bir tahminde bulunabilirsin fikir vermesi açısından.http://www.anandtech.com/IT/showdoc.aspx?i=3057&p=1

    Bide orda şu dikkatimi çekti Xeon 7140 1900 küsür dolarken, Xeon 5320 600 küsür dolar. Gerçi inceleme tarihi 6 Ağustos ama intel daha performanslı işlemciyi üçte bir fiyatına satma gibi bir hata yapmaz herhalde.
  • Malzemeleri nereden almayı düşünüyorsun?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    E5320'ye geçersen anakartında değişecek, bence 5400 serisine geç.


    Xeon 5000 serisi altında 5400 kodlu bir işlemci görünmüyor. Acaba yanıldım mı diye baktım da...


    http://www.intel.com/products/processor/xeon5000/index.htm?iid=servproc+body_xeon5000subtitle


    Bir de hangi anakart? 5000 serisi Xeon destekleyen anakartlar genelde DC ve QC destekliyor bugüne kadar incelediğim kadarıyla. Eğer eski makinasından bahsediyorsanız arkadaşın (7140 işlemcili olandan ki 4 işlemci destekli olmalı) 5000 serisi destekleyeceğini zannetmiyorum. Yanılıyorsam düzeltin...




  • bir de aşağıda linkte de görebileceğin bir ilan var. açık yazıyorum çünki arkadaş iyi birisi bildiğim kadarıyla. 4 x 800 opteron 850 makinayı uygun fiyata veriyordu. tel istersen PM atabilirsin

    http://www.hardwaremania.com/forum/ikinci-el-urunler/satilik-urunler/quad-opteron-850-server-76847.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    Barcelona düşündün mü?


    Türkiye'ye Barcelona kodlu opnlar geldi mi? Geldiyse nerede bulunur? Bilgi alabilir miyiz? Teşekkürler.....
  • 45 nm ile yeni gelecek olan 54XX lerden bahsetmiştim. Barcelona da düşünmekte fayda var, ama bırakın Türkiyeyi dünyada bulmak çok zor. Yeni haberlerde yurtdışında perakende satışları başlanmış deniliyor, fakat biraz zor zira AMD'yle ortak çalısan firmalar bile bundan dert yanıyordu.
  • Yurtdışında internette perakende var, henüz Türkiye'ye getiren ithalatçı var mı bilmiyorum.
    şu an en rahat bulunan model şu yurtdışı perakendecilerde
    http://products.amd.com/en-us/OpteronCPUDetail.aspx?id=256
    OS2344PAL4BGE
  • Türkiye'de host hizmeti vermenin bant genişliği maliyeti yüksek olmasa ben de bu işi düşünüyordum, bir kabinet alıp içine rakları doldurmayı. AMD sunucu sistemlerin maliyeti az ve iyi çalışıyor, iyi para kazanılırdı, ama bu bağlantı fiyatlarında girmek istemeyeceğim bir risk.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    45 nm ile yeni gelecek olan 54XX lerden bahsetmiştim. Barcelona da düşünmekte fayda var, ama bırakın Türkiyeyi dünyada bulmak çok zor. Yeni haberlerde yurtdışında perakende satışları başlanmış deniliyor, fakat biraz zor zira AMD'yle ortak çalısan firmalar bile bundan dert yanıyordu.



    Valla bir buçuk senedir 2x250 Opteron kullanıyorum. Performansından memnunum. Gerçi hosting vb gibi uygulamalardan daha çok veri madenciliği yazılımları, finansal istatistiksel analiz vb alanlarda yazılım ve çözümleme amaçlı kullanıyorum. Şunu söyleyebilirim. Aynı dönemde aldığım 2xXeon 2.8 makinaya göre oldukça performanslı ve eğer bu bile böyleyse 1207 soket DC/QC bir opteron eminim çok daha iyi olacaktır. Tabii bazı arkadaşların nedense inatla savunduğu ve sonuçta da piyasayı mahkum ettiği Intel makinalar yüzünden Opteron, Sparc, Cell, HP-PaRisc işlemcili sistemleri bu ülkede edinmek bulmak neredeyse imkansız ya da çok maliyetli oluyor. Halbuki bu makinaların performanslarını bir kere görseniz bir daha başka birşeyle çalışmak istemezsiniz. Gelecek soruları görür gibi oluyorum; oyun oynayabilir misin diye... Kim takar; oyun meraklısı olsam iş yapmaya vakit bulamam. Neyse konu dağılmasın. Bence (ki her zaman savunurum) veri koşullar altında hangi makina en düşük maliyetli ise onu almak en mantıklısı. Bu arada meraktan soruyorum 7xxx serisi server HP falan mı? Bir de olasılıkla maliyettendir diye düşünüyorum (anakartın 4p olmalı) neden 4 işlemci destekli bir makinayı 2 işlemcili aldın ki? bir anlamı kalmıyor. 4 işlemcinin performansını alamıyorsun hem de çok maliyetli oluyor. Herhangi bir 4 işlemcili platform bile çıplak 3 hatta 4 tane iki işlemcili platform fiyatına maloluyor. Ben olsam cluster yapabiliyorsan böyle bir konfigürasyonu tercih ederdim. Said'in de söylediği gibi doldururum rafları kabinete yaparım kümeleme sistemi. Ama maliyet tarafını düşünüyorsan şu aralar o konuda fazla fikir verme şansım olduğunu söyleyemem.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.