Şimdi Ara

xhtml hakkında bir soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Uygun bir yer bulamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım.
    xhtml ve css kodlarını kullanırken yardımcı olabilmesi açısından bir kolaylık arıyorum.

    Hangi yardımcı kodların hangi temel kodlar içerisinde kullanılabileceğini listeleyen bir kaynak var mı?
    Ornegin <table> komutu içerisinde kullanıma uygun yardımcı kodların, border, cellpadding gibi sıralandırıldığı bir kaynak?



  • Merhabalar,

    w3schools bu konuda bayağı düzenli. Türkçe kaynak bulmak zor.

    http://www.w3schools.com/tags/default.asp

    Mesela <table> için

    http://www.w3schools.com/tags/tag_table.asp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 28 Ocak 2016; 23:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihattr kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Aradıgım tam olarak buydu.
  • Lost_Boyx L kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, iyi kodlamalar dilerim. :)
  • nihattr kullanıcısına yanıt
    Dun ilk defa xhtml ve css dersleriyle başladım. Bitirdikten sonra html5 ve css3 dersleriyle devam etmeyi düşünüyorum.
    Bu aşamadan hemen sonra da javascript derslerine gececeğim. En son olarak da .PHP öğrenmeyi hedefliyorum.
    Ancak html5 ve css3 öğrenmeye başlamadan önce, javascript'i aradan çıkarmamın daha iyi olacağını söyleyen birisi olmuştu evvelce.
    Bu konuda bir öneriniz var mı acaba?
    Henüz çok yeni başladım ve nasıl devam edeceğim konusunda çok da kararlı olduğum söylenemez.
  • Lost_Boyx L kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bir gözlemim olmadı, ama javascript ayrı bir dünya sonuçta. xhtml ve css ile başlamışken html5 ve css3 ile devam etmek ve iyice öğrenip pekiştirmek, sonra da javascripte geçmek mantıklı geliyor bana.

    Ancak html5 ve css3 olmadan da web siteleri oldukça güzel dizayn edilebiliyor. Yani birkaç yıl öncesine kadar bunlar ortalarda yokken sıradaki görev javascript öğrenmek olacaktı. Bu yönden bakınca da javascriptin sırası oluyor. :)

    Şu an table, div, span, form, a, input, img vb. taglarla ve bunları stillendirmek için gerekli css kodlarıyla aran iyiyse javascripte geçiş yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihattr kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla xhtml ve css'i tasarımda kullanıyoruz. Ve gözlemlediğim kadarıyla bu tasarımın temel taşlarını da <div></div> ler oluşturuyor. (gözlemlediğim web sitelerinde karşılaştığım kutucukları değerlendirerek bunu söyledim) İzlediğim eğitim videosunda <span></span> kullanımı, sadece belirli bir paragraf ya da header'da bir kısımı değiştirmek, ya da bir kısma müdahele etmek amacıyla kullanılıyor. O an aklıma website içerisinde kelime reklamlar içinde span kullanıma müsait gibi geldi. Okuduğum bir makalede <form></form> ların artık kullanılmadığı, çok sayıda alternatiflerinin bulunduğu yazıyor. Aynı zamanda, şu an hakkında fikir sahibi olmasam da, Ceo için pek elverişli değilmiş. Html5 için de, Ceo konusunda daha verimli yazıyordu.

    2 gündür devam eden basit bir xhtml ve css eğitimi sonrasında, bahsettiğiniz taglere en azından aşina olduğumu söyleyebilirim. İyi bir web sitesi dizaynı için bunları bir araya getirebilir miyim henüz bilmiyorum. Ama html5 ve css3'ün, javascript öğrenmeme bir etkisi olmayacağını söylüyorsanız, ben doğrudan javascript'e geçmeyi düşünebilirim.

    Ayrıca zaman ayırdığınız için de çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lost_Boyx -- 29 Ocak 2016; 1:03:22 >




  • Lost_Boyx L kullanıcısına yanıt
    2 gün html ve css için ne kadar yeterlidir bilmiyorum, ama temel mantığı kavramış görünüyorsunuz. Bu nedenle javascripte geçiş yapabilirsiniz. Eğer javascript çalışırken html vs css eksiklikleri çıkarsa bu eksiklikleri o zaman da kapatırsınız.

    Ayrıca javascriptin mantığını anladıktan sonra javascripti daha düzenli ve kısa kodlarla yazmayı sağlayan jQuery framework'üne de göz atmaya başlayabilirsiniz. Çünkü karmaşık javascript kodlarından kurtaracaktır. Ben javascripti jQuery ile sevdim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihattr kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum!
    O zaman xhtml kodlarının zahmetinden kurtulmayı sağlayan css kodları gibi, javascript'in karmasasından kurtulmayı sağlayan bir jquery var diyebilir miyiz? Çalışma prensibi aynı mıdır?
    Yani css style kodlarını tek bir sefer yazarak, her zaman xhtml içerisine çağırmak gibi benzer bir ilişki js ve jquery için de geçerli diyebilir miyiz?
  • Son olarak javascript ve jquery ile ilgili temel eğitimi alabileceğim, pdf dokumanı ve ücretsiz bir görsel set önerebilir misiniz? xhtml ve css için Yakinkampus.com'a baktım. Oldukça da verimliydi, fakat Javascript için birden fazla kaynak bakıyorum. Sanırım biraz daha karmaşık.
  • Lost_Boyx L kullanıcısına yanıt
    xhtml vs css ilişkisi javascriptin jQuery ile olan ilişkisine benzemiyor. jQuery javascript kodu yazmada bize büyük kolaylık sağlıyor.

    Örnek olarak;

    <input id="buton1" type="button" value="Tıkla" />

    xhtml kodu için tıklandığında ekranda "Butona tıkladın!" diye ufak bir uyarı penceresi görmek istiyorsak javascript ile yapılacak kodlama:

    document.getElemementById("buton1").addEventListener('click', function(){
    alert("Butona tıkladın!");
    });

    jQuery ile yapılacak kodlama:

    $('#buton1').click(function(){ alert("Butona tıkladın!"); });

    ----------

    Ne kadar daha az yazıldığı ortada. Çok daha kısa kod yazılan örnekler de vardır.

    Döküman veya set üzerine pek tavsiye edeceğim bir yer aklıma gelmiyor. Yakinkampüs.com güzel görünüyor. w3schools yine bu dilleri de öğreten güzel bir yer. Ben javascripti kısım kısımhttp://www.tizag.com/javascriptT/ adresinden öğrenmiştim, ancak şu an yeterli olmayabilir. Site senelerdir güncellenmiyor. :D Yine de başlangıç için iyi olabilir. jQuery için de eburhan.com iyi gelmişti, ancak kapanmış. Bence bir kaynak bitince başka kaynağa göz atın. Öğrendiklerinizi o kaynaktan tekrar okurken daha mı açıklayıcı yoksa daha mı karmaşık geliyor, ona göre diğer konulara bakmaya da karar verirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.